Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Klamber 07:16, 24 gru 2015

Anita, wszystkiego najlepszego, szczęścia i spokoju, przesyłam z cieplutkiego Toronto.
MUZA 09:07, 24 gru 2015

Życzę zdrowych,pogodnych Świąt Bożego Narodzenia.
Enya73 15:42, 24 gru 2015

Serdecznie dziękuję.
Niechaj te święta będą dla Was wszystkich czasem rodzinnym, pełnym ciepła, miłości i radości. Wspaniałych chwil przy wigiljnym stole. Mnóstwo pięknych prezentów.
Wszystkiego dobrego.
waldek727 04:56, 25 gru 2015

Anusia 09:16, 25 gru 2015

Wiele radości, szczęścia, pomyślności w dniu Bożego Narodzenia żyvczy Skandynawia.

anabuko1 09:27, 25 gru 2015

Pogodnych, pełnych miłości, radości i bożego błogosławieństwa dalszych Świat Bożego Narodzenia
Klamber 02:31, 26 gru 2015

Fajnie że się odezwałaś. Obejrzałem znów cały wątek z pięknej Toskanii, naprawdę cudowna kraina, nie dziwie się, że cię tam ciągnie. Tu w Kanadzie też jest pięknie, ale to piękno jest całkiem inne. Choć Toronto i Toskania, leżą na tej samej szerokości geograficznej, to nie znajdziesz tu nawet jednej wspólnej rzeczy. Przyroda i zwierzęta całkiem inne, architektura to już w ogóle o jedzeniu, już nie wspomnę (ohyda). Zdjęcia pokazałaś cudowne, choć pisałaś, że jesteś amatorką, to wiesz co i kiedy uchwycić. To widać że kochasz przyrodę i fascynuje cię to. Ja też amator, tye że już dorobiłem się trochę lepszego sprzętu. Byłem też na twoim blogu i obejrzałem cała historię budowy. Jestem pod wielkim wrażeniem. Pracy żeście włożyli całą masę, ale bez pieniędzy żadne pomysły i wytężona praca, nie dały by takiego efektu. Naprawdę stworzyliście dzieło sztuki, wcale się nie dziwie, pisałaś, że na dłużej nie lubisz się wypuszczać, ze swojego raju. Ja mogę niestety liczyć tylko na swoje ręce a to za mało żeby coś większego zdziałać. Działkę też mam ciężką a teraz wszystko zostało samopas. Tu też nie zarabiam wielkich pieniędzy a sporą część tracę na wycieczki, których nie potrafię sobie odmówić, za bardzo kocham przyrodę aby odmówić sobie kontaktów z nią. Wszystkim Kanada kojarzy się z zimnem a tu mam, dużo cieplej niż w Polsce. Ciepło i ogromna wilgoć, sprawia że przyroda aż kipi. Latem jest tu średnio 85-95% wilgotności a teraz od 60 do 80%, do tego upalne noce. Nie ma tu takich lodowatych nocy jak w Polsce. Ja już czwarte Święta poza domem. W tym roku pojechałem z sąsiadami do ich rodziny, było OK i poznałem fajnych ludzi. Do kraju normalnie boje się wrócić, tu jednak żyje się dużo lżej. Polska dla mnie to kataklizm, nie miałem tyle szczęścia co Ty. Ciesze się że tobie się udało i życzę aby dalej trwało to szczęście. Szopkę którą wysłałem, zrobiłem na swojej ulicy, Są tu bardzo piękne domy, ślicznie przystrojone. Często wyjeżdżam rowerem na nocne łowy. Miasto bardzo wielkie ale rowerem przejechałem je wzdłuż i w szerz. W tym roku zrobiłem 4150 km w tamtym 3500. Zdjęć ostatnio nie liczyłem ale pewnie 30 tyś już minąłem. Podam ci linki do parady mikołajowej i do zdjęć. Zapraszam i życzę w Nowym Roku, aby dalej spełniały się Twoja Marzenia. Hejka. A zapomniałem pogratulować avatarka, świetne zdjęcie.
https://drive.google.com/folderview?id=0By8dgX3MnWRXaExGbWllQzM3UWc&usp=sharing
https://drive.google.com/drive/folders/0By8dgX3MnWRXaEdBQXdxUFNfS0k
malkul 14:16, 29 gru 2015

hop hop
jak tam?
Enya73 17:42, 29 gru 2015

Waldek, Annabuko, Anusia,Gosia, Agnieszka, Sylwia, Aika, Robert, Ewa i inni cisi czytelnicy, serdecznie dziękuję za życzenia świąteczne .
Święta za nami. Odliczam ostatnie godziny starego roku. Jeszcze dwa dni do pracy. Potem sylwester w gronie przyjaciół i nowy rok, który nie wiem, co mi przyniesie.
Życzę sobie i wszystkim dookoła przede wszystkim zdrowia, autentycznego poczucia szczęścia i bliskości prawdziwych przyjaciół.
A moim zielonym znajomym dużo siły, wytrwałości i nowych , satysfakcjonujących pomysłów ogrodowych do realizacji w nowym sezonie.
Enya73 18:17, 29 gru 2015

Klamber napisał(a)
Fajnie że się odezwałaś. Obejrzałem znów cały wątek z pięknej Toskanii, naprawdę cudowna kraina, nie dziwie się, że cię tam ciągnie. Tu w Kanadzie też jest pięknie, ale to piękno jest całkiem inne. Choć Toronto i Toskania, leżą na tej samej szerokości geograficznej, to nie znajdziesz tu nawet jednej wspólnej rzeczy. Przyroda i zwierzęta całkiem inne, architektura to już w ogóle o jedzeniu, już nie wspomnę (ohyda). Zdjęcia pokazałaś cudowne, choć pisałaś, że jesteś amatorką, to wiesz co i kiedy uchwycić. To widać że kochasz przyrodę i fascynuje cię to. Ja też amator, tye że już dorobiłem się trochę lepszego sprzętu. Byłem też na twoim blogu i obejrzałem cała historię budowy. Jestem pod wielkim wrażeniem. Pracy żeście włożyli całą masę, ale bez pieniędzy żadne pomysły i wytężona praca, nie dały by takiego efektu. Naprawdę stworzyliście dzieło sztuki, wcale się nie dziwie, pisałaś, że na dłużej nie lubisz się wypuszczać, ze swojego raju. Ja mogę niestety liczyć tylko na swoje ręce a to za mało żeby coś większego zdziałać. Działkę też mam ciężką a teraz wszystko zostało samopas. Tu też nie zarabiam wielkich pieniędzy a sporą część tracę na wycieczki, których nie potrafię sobie odmówić, za bardzo kocham przyrodę aby odmówić sobie kontaktów z nią. Wszystkim Kanada kojarzy się z zimnem a tu mam, dużo cieplej niż w Polsce. Ciepło i ogromna wilgoć, sprawia że przyroda aż kipi. Latem jest tu średnio 85-95% wilgotności a teraz od 60 do 80%, do tego upalne noce. Nie ma tu takich lodowatych nocy jak w Polsce. Ja już czwarte Święta poza domem. W tym roku pojechałem z sąsiadami do ich rodziny, było OK i poznałem fajnych ludzi. Do kraju normalnie boje się wrócić, tu jednak żyje się dużo lżej. Polska dla mnie to kataklizm, nie miałem tyle szczęścia co Ty. Ciesze się że tobie się udało i życzę aby dalej trwało to szczęście. Szopkę którą wysłałem, zrobiłem na swojej ulicy, Są tu bardzo piękne domy, ślicznie przystrojone. Często wyjeżdżam rowerem na nocne łowy. Miasto bardzo wielkie ale rowerem przejechałem je wzdłuż i w szerz. W tym roku zrobiłem 4150 km w tamtym 3500. Zdjęć ostatnio nie liczyłem ale pewnie 30 tyś już minąłem. Podam ci linki do parady mikołajowej i do zdjęć. Zapraszam i życzę w Nowym Roku, aby dalej spełniały się Twoja Marzenia. Hejka. A zapomniałem pogratulować avatarka, świetne zdjęcie.
https://drive.google.com/folderview?id=0By8dgX3MnWRXaExGbWllQzM3UWc&usp=sharing
https://drive.google.com/drive/folders/0By8dgX3MnWRXaEdBQXdxUFNfS0k

Dziękuję Robert, że poświęciłeś swoją uwagę i czas na odwiedzenie moich wątków i bloga, a zwłaszcza za tak długi wpis. I to tak bardzo osobisty.
Ostatnio koleżanka z pracy spędziła u rodziny w Toronto aż 3 tygodnie, tak więc trochę mi poopowiadała o Kanadzie. Przyroda tam inna , niż w Toskanii, ale naprawdę piękna i jeśli masz tylko możliwości, to korzystaj z każdej okazji wycieczki. Czasem lepiej być niż mieć. Twoje doświadczenia, piękne przeżycia, oontakt z dziką przyrodą, tego Ci nikt nie zabierze.
Gdybym nie miała żadnych zobowiązań, to wszystko bym przeznaczała na podróże. A tak to człowiek daje się wciągnąć w sidła komercji i sztucznie nakręcanych potrzeb.

Ostatnio dużo o tym myślę. Co tak naprawdę daje mi poczucie szczęścia?
Cóż temat rzeka, nie na to forum. ..
U progu nowego roku życzę Ci kolejnych wspaniałych wypraw, dużo zdrowia, sił , radości z rzeczy małych i dużych. I uśmiechu.
Pozdrawiam serdecznie