Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród Kasi 14:53, 21 paź 2015

Do góry
Krótki poranny spacerek po ogródku
Ale mokro!

No to jedziem z fotami

Najpierw to, co ładne a potem to, co prawdziwe

Moje drzewka

nikt nie lubi klona jesionolistego, a dla mnie jest ładny... Obok niezwykła kora Prunus serula Branklyn. Nie moge przejść koło niej obojętnie, dlatego musicie ją znieść w prawie każdym secie moich zdjęć

Pissardi

i wisienki umbracufilera w różnym stanie jesieni
Ogród na Zapłociu 14:45, 21 paź 2015

Do góry
Ogród w cieniu brzozy 14:39, 21 paź 2015

Do góry
Ewa, Jola ten klonik chyba najbardziej krzykliwy w ogrodzie, może borówki mu dorównują.

Te astry zawsze każą długo na siebie czekać.

Wyboista ścieżka.
Typografia ogrodu 14:10, 21 paź 2015

Do góry
Robota przyszla kurierem

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:04, 21 paź 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
No gdzie te buksy pokaż jak one stare ?????

mają juz dobre kilka lat, większe kule to pewnie ponad 10, coś wszystkie zaczęły zółknąć, i maja takie prążki na liściach
mam tylko takie zbliżenie

Moje małe królestwo 13:54, 21 paź 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
Wróciłam do żywych. Grypa mnie dopadła gorączka prawie 40 i pękająca w szwach głowa od czwartku byłam nie do życia.Nie miałam siły na nic nawet na ogrodowisko.Dziś już lepiej , mogę funkcjonować wiec nadrobie zaległości w Waszych ogrodach. U nas pada od zeszłego tygodnia codziennie i bardzo mnie to cieszy bo roślinki potrzebują wilgoci po takiej suszy. Lece nadrabiać zaległości a takie coś znalazłam zobaczcie jak pięknie

Cuuudowne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:51, 21 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A gdybys chciala zaslonic siebie... to za200 zl cis (choc to hicksi a nie fastigiata-jakby Ci sie przytylo)

nie smiej sie...ja dziś siedze w pracy i czuje jak krew w nogach ma problem ze swobodnym krążeniem..takie sie zrobiły obcisłe spodnie
Ogród z łezką II 13:45, 21 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)

W ogrodzie jak w muzeum.. wszyscy jednakowe laczki...

Miło widzieć Wasze uśmiechnięte buzie
Typografia ogrodu 13:33, 21 paź 2015

Do góry
żółty w moim ogrodzie tylko o tej porze roku...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:33, 21 paź 2015

Do góry
iwka napisał(a)
ja właśnie pomyliłam u Ciebie Olu jest molinia KF, tak?

dokładnie tak
powoli nabiera jesiennych barw

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:28, 21 paź 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
A to moje świecidełko, prawda że cudne?

Sama się nim zachwycam bo taki cudny jest.

No właśnie, też się nim zachwycam. Jan mi go podpowiedział i tak sobie patrzę i patrzę jaki on u Ciebie piękny
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:18, 21 paź 2015

Do góry
A gdybys chciala zaslonic siebie... to za200 zl cis (choc to hicksi a nie fastigiata-jakby Ci sie przytylo)

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:14, 21 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Wow, piękne okazy i do tego jak przebarwione!
Czasem słońce czasem deszcz 13:14, 21 paź 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Ewuś, witaj!!
Piękne jesienne kolorki i fotki
A te czerwone trawki, cudnie wyglądają boronki

a to ostanie To co to za drzewko ??
Podobna do mojej śliwy
Co i jak? Nowicjuszka 13:07, 21 paź 2015

Do góry
Mówisz i masz
Skrzynia hmmm kilka lat temu dostałam starą, w kiepskim stanie skrzynię od męża.
Dałam ją do zrobienia i obecnie wygląda tak

Kinia też nie lubi obcych tzn. da się pogłaskać 2-4 razy, a potem podrapie
Ale nie przeszkadza jej to na chodzenie i spanie u sąsiada np. na korze, czy np. w zaspokajaniu ciekawości i wchodzeniu do sąsiadów domów do środka
Taka wścibska jest
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:59, 21 paź 2015

Do góry
Zdjecie ze szkolki dwa dni temu.to pewnie fastigiata albo frans fpuintaine.moze tez byc grab lucas-on jesli sie nie mysle troche szerszy jest. Ile kosztowal? Nie wiem bo to z tych ktorym nie zawiesza sie ceny korona szeroka w tym wypadku na ok1,5m.

ja uwazama ze lepiej kupic mniej a wiekszych i juz wysoko wyprowadzonych. U mnie fastigiaty minimum przez rok sie aklimatyzowaly i wogole nie przyrastaly.a zanim sama je na taka wysokosc wyprowadzisz...

Moja działka na Dębowym Lesie 12:49, 21 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
jesień nadchodzi
widać na fotkach
kolory już inne...

to prawda jesień w pełni.
co smutniejsze chyli się nam do tej szarzyzny
I
Ogród w cieniu brzozy 12:47, 21 paź 2015

Do góry
Aniu, to jest pierwszy rok takiego owocowania, było kilkanaście owoców ale okazało się, że w środku są puste albo mają po trzy cienkie ziarenka i w zasadzie mamy tylko jedną sztukę do konsumpcji. Drzewko na początku przemarzało, dopiero te dwie ostatnie zimy pozwoliły mu tak wyskoczyć.

Vito, fajnie, że napisałaś o tej odmianie, szukałam tej informacji, mam ochotę jeszcze spróbować.
Moje dyńki na fotce niżej plus jeszcze jedna, później znaleziona w krzewie porzeczki. Jeszcze nie ruszone, nie możemy się oderwać od paprykowej. Zastanawiam się czy te małe też nadają się do zupki?

Aster to Marie Ballard.

Renia, kasztan sam w sobie z tymi długimi, piłkowanymi na brzegu liśćmi podoba mi się, jak będzie rósł dalej, nie wiem.
Fotek nie szczędzę tylko ogród mały. Dla Ciebie klon ginnala.
Moja działka na Dębowym Lesie 12:45, 21 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu dla pocieszenia i porównania naszego kraju z czarnym kontynentem tam do lekarza ... żeby to jeszcze był lekarz czasem tylko do pielęgniarki lub osoby przeszkolonej trzeba przez busz iść nawet kilkadziesiąt kilometrów i czekać w długim ooooooooooooggggggggggoooooonnnnnnnniiiiiieeeeee, w samej Rwandzie jest tylko 7 stomatologów w tym nasze misjonarki. to tak, żeby Ci było przyjemniej czekać następnym razem. Tam są miejsca gdzie lekarz bez granic dociera raz na rok lub na pół roku-dlatego jest taka umieralność no i wizyta u lekarza nie oznacza od razu , że lek akurat na to schorzenie będzie.............ale misjonarze robią co mogą..........raz nam opowiadał ks Mirek Bujak , że środki miał na zoperowanie 3 ] chorych czy rannych osób, które bez operacji by zmarły - a pojawiło się kilkanaście takich osób proszących o pomoc i On musiał podjąć decyzję komu pomóc a komu nie.............masakra po prostu - tak że głowa do góry i czekając w poczekalni wspomnij na to co pisze ............ja tak zawsze robię jak mnie już cztery litery w poczekalni zabolą od siedzenia

Kwiatuchy cudne Dziękuję

Mam koleżankę i jej syn jest misjonarzem w Ghanie. Także wiem jak to tam wygląda z opowieści i ze zdjęć
A to co piszesz, to faktycznie, mamy nie najlepiej ze służba zdrowia.ale nie będę narzekać.A teraz tych wizyt mam więcej do coraz do kontroli.( listopada mam tomografię , potem znowu wizyta u ortopedy,W między czasie u neurologa.no cóż leczenie moje ciągle trwa.To nachodzę się po nich za wszystkie te lata co nie chodziłam
Teraz pójdę już z książką.Szkoda czasu marnować

Ogród na Zapłociu 12:43, 21 paź 2015

Do góry
Jeszcze nie mam pomierzonej działki ale próbuję wyrysować linie rabat, troche krzywo a miały być proste linie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies