Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 16:47, 20 paź 2015

Do góry
Jesienny widok z kuchennego okna zostawiam na popoludnie.

Tysiąc radości i utrapień 16:43, 20 paź 2015

Do góry
Z araz go pokażę we własnej osobie najpiękniejszy z bodziszków Miałm ich kilka i ten żadnemu nie dorówna Pozwolisz że polatam u Ciebie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:40, 20 paź 2015

Do góry

Niestety z komputera zostałam prześcigana... Tom Tom jest ważniejszy.. trzeba się uczyć jak obrabiać gospodarstwo od małego.. w związku z tym musicie mi wybaczyć, ze mnie u Was ani u siebie nie ma ..

Słabo widać, ale chyba jakiś przekrój i profil podłużny Muminek Ci pokopie
Ogród jesienny piękny, jednak jesień ma piękne kolory
Ranczo Edy 16:36, 20 paź 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Edytko ---ale u Ciebie czarownie piękna jesień a ja cóś ciekawego upatrzyłam co to za krzew na577 stronie piąte zdjęcie taki cudny z koralami nie poznaje po liściach????Buziaki

Witaj Zawitko dziękuję a na 577 to berberys o to Ci chodziło ? Buziolki

Ogródek Iwony 16:28, 20 paź 2015

Do góry
Marta, na tej rabacie w plecach są szmaragdy, wiosną planuję je wyrównać, i dosadzić dalej, aby była ściana szmaragdowa. Liczę, że będzie to dobre tło dla Variegatusów.
Z tego, co piszesz, Variegatusy dla towarzystwa lepiej by miały berberys kolumnowy Orange Rocket? Też go brałam pod uwagę. Też kuszące połączenie.
Kurcze, metr średnicy - to sporo. Muszę to zakodować. A co będzie w trzecim sezonie? Liczę tylko, że u mnie na piaskach będą słabiej przyrastać, bo jak nie, to będę miała problem, gdzie je przesadzić.
Mam sadzonki od wiosny i w tym roku przez te susze nie zrobiły szału, aczkolwiek ładnie się zaprezentowały na rabacie:

Rabata bylinowa ładnie się prezentowała latem, jednak mam potrzebę w tym miejscu zrobienia bardziej formalnej rabaty, więc byliny poszły na inne miejsce, klon ciągle łapał mączniaka, więc się z nim pożegnałam. Tu chcę połączyć ID, bukszpany, barona, Variegatusa.
Wg twojej propozycji doszedłby Orange Rocket.
Cała rabata miałaby szerokość od ogrodzenia 3,20 po poszerzeniu. Więcej się nie da
Jak stoję przy rabacie, to widzę, ze dałoby radę zrobić takie nasadzenie, gdyby berberysy dać pomiędzy miskanty ciut wysunięte. Na planie jakoś nie ma miejsca.

Mam zrezygnować?
Mam w innym miejscu połączenie Gracilimusa z berberysem kolumnowym. Szczerze myślałam, ze to właśnie Orange Rocket, ale w tym roku słabo się wybarwił. Jednak zanim Gracilimus urośnie, berberys robi niezłą robotę :
czerwiec

październik - większe niż berberysy:

Cały mój ogródek nie ma rozmachu, brakuje miejsca na rabaty z wielkimi powierzchniami.
Jak jest sucho, cieszę się, ze tylko tyle jest do podlewania, ale przy sadzeniu ciągle muszę pamiętać, że mam mało miejsca.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:23, 20 paź 2015

Do góry
Z propozycji, które tu padły ja jestem za perovskią.
Podrzucam Ci inspirację z Ogrodu z Lustrem (choć tam chyba jest kocimiętka, a nie perovskia) ale zestawiona obok szmaragdów.

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:10, 20 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Martus Twoj Jordan to ten w donicy? Powiedz mi masz klonika w donica bo tak lepeiej czy jescze nie znalazłaś dla niego docelowego miejsca .

Mogłam tego mojego młodziaka moze tez w donicy zostawic i wtedy na zime mogłabym go jeszcze schowac?

Złoto ogrodnikow u Ciebie widze robi sie zawodowo )))

Tak Joluś, Jordana mam w donicy, ale betonowej, o takiej (i już nie chcę go przesadzać):

ps1. Zdjęcie z pocz. sierpnia.
ps2. Siaka, to zdjęcie też dla Ciebie Sorry, że tak długo musialaś czekać
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:08, 20 paź 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Tą chryzantemę chyba będę musiała kropić gorącą wodą

Ta w donicy kwitnie

Piekna chryzantema ,co za kolor!
Mały ogród Kasi 15:33, 20 paź 2015

Do góry
Hej, Kasiu. Rutewkami zachwycam się od ubiegłego roku. Niesamowicie wyglądają ich kwiaty. Jak mgła.

Wianek - nie będę obiektywna (bo robiłam w zeszłym roku z jabłek i róży), ale i tak napiszę, że baaaardzo mi się podoba!

Wianki powieszone na zewnątrz wytrzymały mi bardzo długo. Niestety temperatura w domu jest bezlitosna dla takich ozdób.

Może skusisz się jeszcze na jabłuszkowy? Wklejam na zachętę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie?page=456

Ogród to moje hobby 15:23, 20 paź 2015

Do góry
FrancoPolo napisał(a)

Czy to jest Jordan?
Posiadam tą odmianę, mój zaczął się przebarwiać dwa dni temu
Ale taki ognisty jeszcze nie jest
Ogród (nie) do ogarnięcia. 15:21, 20 paź 2015

Do góry
Szkoda, że nie borowiki.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:19, 20 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Ale niesamowite sówki przyleciały chyba z innej galaktyki....Bardzo spodobały mi się, tak jak wszystko w Twoim klimatycznym, zachwycającym ogrodzie.
Ogród (nie) do ogarnięcia. 15:17, 20 paź 2015

Do góry
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:10, 20 paź 2015

Do góry
Na polu szaro ponura mgła ehhh
Wczoraj fotki porobiłem bo było słonecznie

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 15:01, 20 paź 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Faktycznie Kasiu, Irenka pięknie o tych dniach napisała, to niezapomniane chwile, ale będzie więcej Sylwester niedługo

Masz Kochana

Kofam Was ogrodowe imprezowiczki i pozdrawiam Irenkowego imprezowicza...nawet pora roku wam nie przeszkadza, a atmosfera zawsze gorąca i ciepła

Kasiu cudowny ogród na zdjęciach
Buziolki
Ogród (nie) do ogarnięcia. 14:59, 20 paź 2015

Do góry
Jesiennie i kolorowo
Mój ogród - trudne początki - Paula 14:58, 20 paź 2015

Do góry
paula23 napisał(a)
Muszę się pochwalić
Właśnie dostałam paczuszkę od Joli - lojalna_ i moim oczom ukazał się taki widok:

A po odpakowaniu jednego pakuneczku:

jednego???
Typografia ogrodu 14:56, 20 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Asia Ty masz u siebie chyba graba w obwódce bukszpanowo/cisowej?
Możesz napisać jakie, ewentualnie czy mogę gdzieś znaleźć zdjęcie?

załaduje na nowo bo nie wiem na czym Ci dokładnie zalezy. Obnwódka z cisa, Grab sadzony 7 pazdziernika 2013 roku

po posadzeniu jesień 2013

wiosną 2014

w nocy

latem 2015

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies