Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jestem w polu 10:56, 21 lis 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:55, 21 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Bardzo lubie porównania

Eee tam ja juz od dawaj do krajów arabskich nie jeżdzę..... Nigdy nie lubiłam.., zobaczyłam co miałam zobaczyc i nie kontynuuję, jest tyle ciekawszych cieplłych miejsc przyjaznych turystom, ze nic i nikt mnie nie zmusi do wybrania kierunków krajów islamskich...

I z dzisiaj.... ostatnie podrygi..oziębia się szybciutko

W zielonej aptece 10:49, 21 lis 2015

Do góry
Agatko
białych ogrodowych mam tylko 3 odmiany
Libelle - biała talerzowa

smowball - białe pompony
- jest mała w porównaniu z innymi popularnymi odmianami typu Renate, Masja czy Deuthland więc także sporo mniejsza od tych nowych z grup Magical czy Everbloom- być może tylko u mnie.Poza tym rośnie wśród niebieskich i w pełnym rozkwicie zaczyna już nabierać tego koloru - nie pozostaje snieżnobiała. Ale z kolei ma się najlepiej i najobficiej kwitnie - a u mnie strefa 6a!
Na zdjęciu poniżej w środku rabaty

Love You kiss - biała z różowymi obrzeżami
- nie mam niestety zdjęcia. Mam ją od 4 lat, ona u mnie kwitnie pojedyńczymi kwiatami - żle znosi zimę i przemarza, powinnam ją przenosić do cieplejszego miejsca, ale ten rok spędzi niestety znów w gruncie. A szkoda bo jest zachwycająca jak mało która!

Aby cieszyć się bielą proponuję jednak Annabell
nawet późną jesienią suche kwiaty dają urok listopadowej rabacie, ogrodowe nie dadzą tego efektu

mam nadzieję, że pomogłam w rozmyślaniach
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:49, 21 lis 2015

Do góry
Cosik mi jeszcze kwitnie

i koperek po deszczu wyglada cudownie

i koty na wycieraczce lapia sloneczne promyki

wszedzie mokro i bloto. Chwastow sie znow namnozylo.
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:46, 21 lis 2015

Do góry
Ania nie było wyjścia wykopałem zagon wzdłuż cieniującego płotu na głębokość ok 40cm boki zabezpieczyłem starymi płytkami chodnikowymi lub blachą (widać na jednej fotce) na dno wszystko co miałem do wykorzystania od siatki drobnooczkowej po potłuczone płytki, starą wykładzinę PCV
krety się odbijają , raz górą wtargnęła ryjówka ale ją namierzyłem

Jestem w polu 10:43, 21 lis 2015

Do góry
To troszkę wiosny

Ogródek Iwony 10:39, 21 lis 2015

Do góry
Gratuluje kolejnej 100

niestety,kosztowne są wszelkie wykończenia ale za to jaka radość jak kolejny cel zrealizowany
Gożdzikowa - wiejski ogród 09:34, 21 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kurczę jak zobaczyłam 3 fotkę to mi się skojarzyło z innym wątkiem o podobnym budynku luknij sobie jak fajnie zrobione....zacznij od początku to się zorientujesz czemu skojarzenie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2729-ogrodek-z-widokiem-na-stodole-stajnie-wiate-z-maszynami-i-wychodek

Byłam zobaczyłam i jest cudnie.Muszę zapoznać się z tym wątkiem.
Tylko u mnie jest trochę inna sytuacja ,my korzystamy z podwórka i tych budynków w celach rolniczych.

a oto lokatorzy tego budynku zdjęcie od drugiej strony,
jest ich kilka razy więcej tylko nie wszystkie chciały pozować

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:33, 21 lis 2015

Do góry

Prawie, to znaczy "prawie"

Ogród tak wypełniony jak masz zapewne nie zachwyca, nie ma szans zachwycać bo są jedynie iglaki i żadnego wypełnienia z innych atrakcyjniejszych roślin.

Przesadzenie iglaka w pobliże altany za dużo nie da, tutaj potrzeba większych zmian, posadzenia ładnego drzewa na wysokim pniu, aby nieco zrównoważyło tę niezbyt kolorystycznie ciekawą altanę
Dla mnie ona jest "buraczkowata" trochę " bije po oczach".
Może drzewo ją "uspokoi"? i to cod drzewem posadzisz.

Kula na pniu po prawej może zostać wchłonięta przez małą rabatkę. Taki ogród można ciekawie zaprojektować, tylko potrzeba akceptacji do zmian, to co "stare" trzeba podliftingować bo to nie ogród tylko kolekcja iglaków i wierzby na trawniku.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:54, 21 lis 2015

Do góry
Dzis mamy swieto źyczliwosci, zatem wszystkim zycze cudownych ludzi wkoło

siebie, dobrych emocji, pozytywnych myśli i nieustającego uśmiechu

Smacznego
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:44, 21 lis 2015

Do góry
Agania napisał(a)

.... jak namówię eMa, to go przywiozę, bo jest prawie na wyciągnięcie ręki i na dodatek różowy, ale jestem na siebie wściekła, bo truskawek nie posadziłam, a sadzonki się zostały w skrzyni........różowy

Agatko na wyciągnięcie ręki... i do tego różowy... musisz się skusić. A nie mają wysyłkowo? To i ja bym kupiła.
Ja truskawki sadziłam w tym tygodniu. Też jeszcze zdążysz ze swoimi, u ciebie cieplej.

Agania napisał(a)
Ostatnie przed zimą zawsze czyste lustro wody w oczku wodnym

Uwielbiam twój ogród, ale chyba te oczkowe fotki lubię najbardziej.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:44, 21 lis 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

I pomysleć że to lustro ma już 7 lat! Wcześniej tylko malowałam tą ścianę na 2 kolory, cały tył wyglądał inaczej

A w lecie 2008 przykleiłam lustro i stworzyłam małe oczko

Nie ma drugiej pięknotki, czytałam że zapylenie jest krzyżowe ale na razie nie mam miejsca na drugą Póki co mam ją drugi rok i owocuje niesamowicie! Jak zacznie marnieć to dokupię drugą i gdzieś moze upchnę
Wawrzynek jest w Krzywaczce w szkółce, ale ja mam swojego od kolekcjonera.
Ja swojego dostałam w 2011 r był wtedy taki malutki

Mimo mroźnych zim w 2011, 2012 roku które zniszczyły go niemal doszczętnie, z roku na rok rósł i rósł. Natomiast brak zimy w zeszłym roku spowodował niesamowity rozrost - a rosnie w tym miejscu dopiero 4 lata!

Piekna opowuesc i widoki
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 06:27, 21 lis 2015

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Witam wszystkich bardzo serdecznie.Chciałam pochwalić się,ze mam nagrode w postaci narzędzi ogrodniczych/jeszcze nie wiem jakich/ za wyróżnienie w konkursie na zdjęcie domu w otoczeniu jesiennego ogrodu.Cieszę się tym bardziej,ze zdjęcie robione komórką i trudno było cokolwiek wybrać,zeby zbył dom na nim,bo fotografuje same roślinki.Jestem mega szczęśliwa.

Wielki gratulacje, bo to nie koniec sukcesow, jeszcze odcinek w tv do obejrzenia
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 05:23, 21 lis 2015

Do góry

Sebek napisał(a)
Macham za miedze - nawet nie wiedziałem, że tak ładną

Sebooooo!
Ty wyższy jesteś. Mów mi biegusiem co tam takiego ładnego dojrzałeś za tą miedzą.
Cholera, ja tylko dach widzę i czubki jakiś tui.
W cieniu - zacieniona 02:55, 21 lis 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Vertigo...po przycięciu,podzieleniu rozsadziłam do pojemniczków.Szybko zaczęła ponownie rosnąć{stała na balkonie}...teraz w obawie przed przymrozkiem wyniosłam do piwnicy ...poczeka do wiosny...mam taką nadzieję,bo to mój debiut.

To bardzo ciekawe i pouczające, również dla mnie. Bogusiu, dziękuję
Przydomowe trawniki 02:07, 21 lis 2015

Do góry
darmarz napisał(a)
Witajcie!!!
Może mi ktoś jednak pomoże zaprojektować te rabaty.
Pozdrawiam Darek

Kup skrzyneczki na balustrady i posadź pelargonie.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:58, 20 lis 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Najbarzdziej lubię obrazki oczkowe

]

Uwielbiam to Twoje oczko Możesz porobić jeszcze trochę zdjęć tego oczka, bo ciągle mi go mało
Moja bajka 23:49, 20 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Zobaczcie jak fajnie rozrosły się Ice Dance . Wiosną takie maleństwa oddzieliłam od mamci, a teraz są już takie duże

Wbrew pozorom chyba jednak odrobinkę zagęścił się mój niwaki z jałowca. Wydawało mi się, że stoi w miejscu, ale te chmurki wydają się być ociupinkę gęstsze.
[/img]

Super masz to poidło dla ptaków
Moja działka na Dębowym Lesie 23:46, 20 lis 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)
A ta ostatnia to co to cudna, ten róż taki delikatny, takie róże to mi w duszy grają

Miruś, to na piękne sny różowe
Doświadczalnia bylinowo-różana 23:35, 20 lis 2015

Do góry
Anda napisał(a)

O! moja ulubiona krzewuszka! U mnie tylko coraz marniej kwitnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies