Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 16:28, 20 lis 2014

Do góry
ta rozplenica boska!
jak włosy blondynki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:41, 20 lis 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Też czasami tak przechowuję cebule na zimę, podwieszoną , jak obrodzi.

Ta "nowa" rozplenica od Tomka ma czarne główki?

Jak ja bym chciała mieć miejsce na taki zagajnik drzewiasty jak tam u Ciebie.... . Ogród leśny - wzory gotowe od lat leżą.

Moja działka. 09:21, 18 lis 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Bogusiu to rozplenica Hameln. Tnie się wiosną, przed wegetacją. Na zimę możesz związać, nie dostanie się woda do środka, nie zgnije na pewno wtedy. Moje trawy jeszcze nie związane, szkoda mi jeszcze było ich zwiewności. Dopiero za 2 tygodnie jadę, wtedy zwiążę.

Ładnie urosła

Czytałam o Twoich nowych różach

Z trawką zrobię jak mówisz,a z różami to chyba diabeł mnie podkusił żeby,
na zimę zamawiać,jeszcze nie przyszły a deszcz ze śniegiem zapowiadają,
miejsca bardzo nie mam ,może tylko zadołuje ,a wiosną wsadze na miejsce docelowe
,
Moja działka. 18:15, 17 lis 2014

Do góry
Bogusiu to rozplenica Hameln. Tnie się wiosną, przed wegetacją. Na zimę możesz związać, nie dostanie się woda do środka, nie zgnije na pewno wtedy. Moje trawy jeszcze nie związane, szkoda mi jeszcze było ich zwiewności. Dopiero za 2 tygodnie jadę, wtedy zwiążę.

Ładnie urosła

Czytałam o Twoich nowych różach
W Gąszczu u Tess 22:13, 15 lis 2014

Do góry
Tesiu - przepis na ślimaki... palce lizać ... Szalona kobieto... ty, jak i ja... na jesieni spida roślinnego dostajesz ... Też wciąż coś sadzę, przesadzam (o zgrozo już prawie grudzień i roraty siem zaczną!)... eM już nawet nie zwraca uwagi co wyczyniam. A jeszcze zamówiłam sobie irysków holenderkich... e, tylko sto sztuk ... czekają wciąż nieposadzone cebulki tulipków i krokusków - ale ich szczęśliwie tycia ilość. I też myślę, ale po krakowsku... niechże ta zima już przyjdzie...

Pytałaś o proso... no mam jedną śtukę, ale nie rozlazła się... nawet ładnie wygląda... nie mam fotki niestety.

Bosko wyglądają ciski... a rozplenica podświetlona słonecznym refleksem... ech... pierwsza klasa!

Porobiłam sadzonek cisowych... ciekawe czy się ukorzenią.

Buziam Tesiu... roboty jednak jeszcze huk... może jednak niech ta zima jeszcze nie przychodzi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:26, 15 lis 2014

Do góry
Pięknie Irenko, rozplenica jest na mojej liście na wiosnę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:43, 15 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Moje azalie japońskie zaraz po kwitnieniu przycinam juz drugi rok z rzędu i kwitna. Nie możesz się spóżnić z cięciem. Nie ryzykowalam ostrego, ale kulkuje je trochę i radzą sobie z tym dobrze

A dopiero doczytałam , że dyskutujecie o wielkowkiatowych...

Piękna ta rozplenica moundry

Tych japońskich nie ruszam, ale jedna ciut chorowita była, nie wiem czemu, bo nawet po zmianie miejsca słaba, to ją cięłam

a ja do loga Miłkowo sprawiłam sobie poduchy na fotele teraz tylko fotele przemalować, na jaki kolor? i dokupić jeszcze 2
drewno jeszcze raz będzie malowane, och ile tej roboty jeszcze

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:17, 15 lis 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Wszystko ponoć można ciąć tylko trzeba wiedzieć jak i kiedy
Irenko miłego weekendu życzę
rozplenica Moundry śliczna

Masz rację Kasiu kiedyś tego cięcia się bałam, teraz tnę prawie wszystko
jest fantastyczna, stoi w pionie i o tej porze najpiękniejsza
wiosną dzielę ponownie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:55, 15 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja tnę wielkokwiatowe. Niektóre gałązki mi nie pasują więc je ciacham. Trzeba to robić zaraz po kwitnieniu, chociaż tak jak mówię literatura nie zaleca cięcia

Literatura jedno, a praktyka drugie
Twoje doświadczenie jest cenne, bo okaz masz przepiękny i tyle lat żyje

a ja cały czas patrzę, jak się zmienia rozplenica Vertigo, no bo nie zimuje u nas; na razie jest cała żywa, tylko wierzchnie listki ciut podeschły i zrobiły się srebrzyste, ciekawie to wyglądaprzy takiej zimie przeżyje

stan na 15.11.2014

w innym miejscu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:12, 15 lis 2014

Do góry
Wszystko ponoć można ciąć tylko trzeba wiedzieć jak i kiedy
Irenko miłego weekendu życzę
rozplenica Moundry śliczna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:05, 14 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Rozumiem, czyli jeśli po kwitnieniu przytnę, jest szansa że będzie gęściejsza i zawiąże nowe pąki? na razie nie będę ciąć, choć....mają być też nie za wysokie na początku, bo zdominują rh, hortki tez na początek nisko przytrzymam

Moje azalie japońskie zaraz po kwitnieniu przycinam juz drugi rok z rzędu i kwitna. Nie możesz się spóżnić z cięciem. Nie ryzykowalam ostrego, ale kulkuje je trochę i radzą sobie z tym dobrze

A dopiero doczytałam , że dyskutujecie o wielkowkiatowych...

Piękna ta rozplenica moundry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:13, 14 lis 2014

Do góry
aage napisał(a)
Hacone w wilgotnej ziemi dobrze przyrasta? cieszy mnie to
Rozplenica od razu wyglądała mi na Moundry...ma zupełnie inny pokrój bardziej wzniesiony.

Bardzo dobrze, to moje najbardziej mokre miejsce w ogrodzie, nigdy nic tu nie podlewam
tak, musiałam sięgnąć do zapisek, ale mam i Hameln, będę latać po ogrodzie i szukać, skoro kupiona i sadzona, gdzieś jest
Albostriata nie lubi wilgoci, a All Gold i Aureola tak
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:23, 14 lis 2014

Do góry
Hacone w wilgotnej ziemi dobrze przyrasta? cieszy mnie to
Rozplenica od razu wyglądała mi na Moundry...ma zupełnie inny pokrój bardziej wzniesiony.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:08, 14 lis 2014

Do góry
Irenko cudna ta rozplenica Ty nadal ogrodniczkujesz? Ja już odpuszczam Roślin brak, pomysłów też No i w plecy znowu mi coś wlazło Buziaki weekendowe
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:00, 14 lis 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Irenko, trawy masz piękne, ale to chyba jest rozplenica Moudry lub Black Beauty, bo Hameln ma jasne kłosy?

U Marzenki przeczytałam, że wysadzasz to, co sadziłaś, bo masz nowe pomysły Zdradzisz, jakie?

Ps
Mam pomysł u siebie na wiekszą ilośc traw, ale powolutku muszę w tym kierunku mojego eMa urobić Pewnie ze dwa lata minie, zanim coś wskóram (choć pomysł mam już) Buziam

Agnieszko, no walnęłam się, tak to rozplenica Moudry, a tu dowód zakupu, 3 lata temu, pierwszy rok nie kwitła, drugi ledwo i dopiero w tym roku wiem, dlaczego ją kupiłam

Zdradzę, jak skończę bo nie wiem czy będzie lepiej czy gorzej
na razie dumam, co tu dać, mam miejsce, że też tak późno odkryłam je, chyba przez jasnotę a to takie miejsce na osi!
to to miejsce

Ale jestem ciekawa twoich pomysłów, podziel się na pw, może i mnie coś z tych planów się przydapomysł najważniejszy, a M. puść ten odcinek Maja w ogrodzie, z trawami, może szybciej zmieni zdanie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:03, 12 lis 2014

Do góry

zachwyca mnie ta Hameln, ma takie czarne kłosy, zwłaszcza przy tej żółci widoczne

Irenko, trawy masz piękne, ale to chyba jest rozplenica Moudry lub Black Beauty, bo Hameln ma jasne kłosy?

U Marzenki przeczytałam, że wysadzasz to, co sadziłaś, bo masz nowe pomysły Zdradzisz, jakie?

Ps
Mam pomysł u siebie na wiekszą ilośc traw, ale powolutku muszę w tym kierunku mojego eMa urobić Pewnie ze dwa lata minie, zanim coś wskóram (choć pomysł mam już) Buziam
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:56, 11 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Pozdrawiam milutko

Rozplenica piekna a robotna dziewczyna i tak ładnie czysciutko dopracowane miejsce

Z okazji 3 seteczek urodzaju zycze jeszcze wiekszego

Te rozplenice są cudowne, szkoda, że tak późno startują, wołałabym, by zaczynały już wiosną- byłyby ozdobą i cieszyły cały czas. A jeśli chodzi o mnie, to ja z tych co lubią na tarasie kawkę pić, no ale z drugiej strony, to nie znoszę bałaganu w ogrodzie. i chcąc nie chcąc do pracy sama siebie zapędzam.

Za życzenia dziękuje bardzo.

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:34, 11 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Piękności.Z powojnikiem prześlicznie.

Klasyka połączenia, róża i powojnik,
teraz monde róże i trawy - też mi się tak podoba choć niektóre róże u mnie teraz brzydkie a trawy wszystkie teraz piękne

mam jeszcze dugi zestaw roża Aphrodite i powojnik Zojin - ale efekt za rok

na razie śliczny kwiatek/przekwiatek mi zostawił powojnik

z tą kępą to chyba nie bardzo połączenie róż, to rozplenica Moudry - chciałabym ją rozmnożyc

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 18:55, 11 lis 2014

Do góry
Pozdrawiam milutko

Rozplenica piekna a robotna dziewczyna i tak ładnie czysciutko dopracowane miejsce

Z okazji 3 seteczek urodzaju zycze jeszcze wiekszego
Moja "przyziemna" :) pasja 18:51, 11 lis 2014

Do góry
ML u mnie ruszył wcześniej od rozplenic. Tym rokiem nie ma się co sugerować, bo było dziwnie , ale pod koniec kwietnia coś już tam z nich było. Rozplenica długo stała u mnie w miejscu w postaci niskiego, zielonego jeżyka, bardziej chyba z końcem czerwca ruszyła. ML nabrał właściwej wysokości też raczej w czerwcu, ale taki niski też fajnie wyglądał.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies