Mala_Mi
20:59, 21 sty 2015

Orliki dawaj jako wypełniacz pomiędzy innymi roślinami. Jako pierwszy plan to one się nie nadają.
Przy dalii żółtej i nachyłkach i FC będziesz mieć jeszcze miejsce... Może daj plamę z pełnika europejskiego, bo na maj to tu nic nie ma.. tylko orliki.
Tulipany możesz dać gdzie kany.. wykopiesz kany posadzisz tulipany, a w czerwcu wykopiesz tulipany, posadzisz kany. Do czerwca będziesz je gonić w donicach. Tulipany się ucieszą, że są wykopywane... sadź tylko w koszykach większych, łatwo się wykopuje

Rząd tuj, miskantów, dalii.... i w zasadzie finito.. więcej na szerokość się nie zmieści... na brzeg pasuje coś zimozielonego... a z daliami jak wyżej.. tylko niskie odmiany tulipanów. Ale może jak ściśniesz to FC się zmieści.
Krokusy pomiędzy liliowce..
Po prawej stronie gdzie nachyłki , dałabym zamiast bergenii bordowe żurawki i zamiast kuklika też pojechała żurawkami. Nachyłki niech przytulą się do żurawki.
Po prawej i lewej od miskantów wepchnęłabym rozplenice.. popatrz jak fajnie miskant i rozplenica wygląda razem u mnie... dziś wrzuciłam foto.
W trawy daj lilie

Rozumiesz mój bełkot????
Daje się upieram że firletka tu nie pasuje!!!