Ooojj a ja szukam teraz białej hihihi
Madżen ja już sprawdziłam te wszystkie odmiany lawendy...hidkoty itd ....u mnie najlepiej sprawdza sie zwykła pospolita
Rośnie w piachu który przywiozłam z lasu i rośnie w betonowej donicy.....jest bezobsługowa......jestem z niej bardzo zadowolona..... z innymi miałam tylko same problemy
To jest donica murowana ze zwykłego pustaka betonowego....potem do niego jest mocowana siatka panelowa ogrodzeniowe ...na kołki wkręcania do muru a w przerwę między betonem a siatka wsypany kamień płaski....gabion nie jest zabezpieczony na zimę żadńym styropianem.....lawenda zimuje w niej bez problemu ale lekko okryta jedliną od góry tylko.... w gabionie jest sam czysty piach ponieważ dno jest zabetonowane na głębokości 1.5 metra..... ale lepiej by było nie betonować ...u mnie jednak został beton po budowie i nie dało sie go skuć.....w tym miejscu stała betoniarka stąd pomysł na donicę
I jeszcze w jednym miejscu...
Ze stipą pod nogami
Dosadziłam też świecznicę czarną ...myślę że na tle kamienia będzie się nieżle prezentować
I jeszcze ta sama rabata z innego ujęcia
Super masz Zetko podziwiam i wzdycham oraz zastanawiam jak Ty to wszystko ogarniasz. Hortensje kupwałaś teraz? Ja szukałam 3 tyg. temu u Dębskich i nic nie było, wszystko przebrane.