Agatko
poszłam cyknąć fotkę dla Ciebie , to się daje między kostkę granitową
może wylejesz rzadszy beton i wysypiesz na niego właśnie coś takiego, dociśniesz i się wklei wtedy nie będzie się wypłukiwało ani sypało
Paula23 nie jestem pewna ale obok mojej działki mam całe pole podobnej trawy, jest niezwykle ekspansywna - ta u mnie. Sprawdź zanim posadzisz, żebyś sobie kłopotu nie narobiła.
Floks jest fajny. Też mam, już chyba od 5-ciu lat. Jak kwitnie to zjawiskowo to wygląda, kwiatek przy kwiatku. U mnie kwitnie długo, ok 4-5 tygodni. Przycinać go można i trzeba. Teraz w tą ciepłą jesień zakwitł paroma kwiatkami po raz drugi.
Przemek myślę o żurawce citronelce jak u sylwii
albo carex ice dance przed rodkami. wczesniej myslałam o red baronie ale tam chyba za cieniście dla nich, nie wybarwiły by sie chyba tak ładnie. nie mam pojecia jeszcze co za rodkami a przed serbami bo jak to wszystko porośnie to wydaje mi się ze cimno troszku sie zrobi
Zawilec zamarł, kwiatuszka już w tym sezonie nie zobaczę.
Zdjęcie z 26.10...............................................................................................i dziś
Przemek ładny ten szczawik,miałam go kiedys ale nie bylam jeszcze swiadoma co mam i jak to wyglada w masie,to czasy przed ogrodowiskowe
Czy o n jest wieloletni ?
zobaczcie jak różnica w kolorze kulek
wczesniej ta ładnie zielona była w oczku w kostce
muszę tam coś dosadzić na wiosnę, ta żurawka też do przesadzenia, doradzicie mi co?to północ, cień totalny
Jeżówka średniej wysokości, sztywne pędy zakończone dość dużymi kwiatami w seledynowym kolorze. Koniecznie musi być sadzona w pełnym słońcu bo wtedy kwiaty przybierają barwę seledynowo-złotą. Musi mieć też jakieś kolorowe tło, nie zieleń. U mnie rośnie z kwiatami w kolorze koralowym.