Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod trzema dębami 15:22, 10 lis 2015

Do góry

Ogród pod trzema dębami 15:21, 10 lis 2015

Do góry

Ogród pod trzema dębami 15:19, 10 lis 2015

Do góry
Macham do wszystkich i bardzo dziękuję za odwiedziny.
Wklejam fotki bo tyko nimi nadrabiam nieobecność na forum.
Robione przez ostatnie dni ale przed wiatrami jeszcze.
Teraz poza dębami wszystko łyse lub prawie łyse.
To chyba jedyna pora roku kiedy można spotkać u mnie żółty, i pomarańczowy kolor.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:19, 10 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A jabłonka 'Everest'? . Anek, jestem zaróżowiona od róż i jabłonek.

Nie mam jabłonki Everest tu pisałam https://www.ogrodowisko.pl/watek/5421-ogrod-malej-mi-sezon-2015?page=634#post_0

Apollo też różowa i też ładne Kwiaty duże i ładne i jesienią też ładne

Edit.. Apollo z innych okresów.. w środku to inne drzewo.. a miały być 3 jednakowe. A może t o w środku to Apollo..... o kurde.. lecę sprawdzić w Google które to prawidłowe Owocki miały być dla ptaków zjadam ja

Moje małe królestwo 15:03, 10 lis 2015

Do góry
Ostatnio myślę o swoim przedogródku, którego tak naprawdę nie ma bo czekamy na zrobienie chodnika wiosną
płot imituje ścianę , po lewej stronie jest furtka a po prawej przy stożku zaczynają się schody. długość rabaty to 9m a szerokość 1,8m.
i zaczynają
od lewej jest stożek ( on tam faktycznie rośnie i ma raczej półcień)
za stożkiem hortka vanika ,stożek obsadzony żurawka lime marmalade, kulki buksikowe obsadzone kostrzewą siną a za kulkami 2 róże długo kwitnące różowe myślałam o rosarium i kolejny stożek taki mam zamysł jak ktoś coś podpowie bede wdzięczna

oczywiście wiosną tulipany i czosnki
dodam , że nie moge posadzić nic wysokiego bo elewacja nie jest dokończona jak przestanie padać to wstawię oryginalne foty jak jest
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:55, 10 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)

tyż się znajdzie

Wpadłam w jakimś momencie na destylację słowotwórczą ... nie lubię mądrych zwrotów zaczerpniętych z łaciny, angielskiego czy jakiego innego.. bo nie zawsze mam wujka Googla pod ręka by sprawdzić co do mnie ktoś mówi a lubię wiedzieć co ktoś do mnie mówi

Słowa się nie rozumie czasami, ale taki obrazek się zawsze zrozumie

On mówi za siebie Rewelacja
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:53, 10 lis 2015

Do góry
Gocha napisał(a)

Witaj Gosiu
nie wiem co Ty robisz, że taka piękna jesień u Ciebie, u mnie szaro-buro.
Szalenie podobają mi się te strzeliste trawy - zdradzisz cóż one za jedne ?
pozdrawiam
Klon palmowy - Acer palmatum 14:32, 10 lis 2015

Do góry
Pokrój to kwestia formowania - mój też usilnie chciał puszczać gałęzie od dołu. Latem oczywiście zielony - o taki: ony.
Mała Eleczka 14:32, 10 lis 2015

Do góry
Piekne kolorki energetycznie jest

Nieforemny ogród na przodzie 14:23, 10 lis 2015

Do góry
olaw napisał(a)

A zawilce też pójdą na inne miejsce, mam nadzieję że przeżyją i wiosną się pokażą

A oto dowód, że kwitnie

Ja też teraz przesadzałam zawilce... nawet jak góra pada to z korzeni wiosną ruszą. Przesadzałam wielokrotnie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:56, 10 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, a jak się ma ozdoba Everest - żyje? Urosła coś?

Nastawiam pigwówkę na miodzie. I imbir piję w herbacie i jabłkach na gorąco jem.

Hortka Everest żyje Ale mogę o niej powiedzieć, że jest co najwyżej Evereścik

Kładę to na karb tego, że wcześniej posadziłam w złym miejscu, a w tym roku (chyba w tym) przesadziłam. Ale jak każda hortensja jest ładna I w dodatku ma wartość podwójnie sentymentalną
Kartę z fotami szla trafił i hortki nie mam

Mam z lipca ..ale dopiero zaczynała.
Ta za rudbekią

A tu w pąkach

Kamienny ogród patykiem malowany 13:51, 10 lis 2015

Do góry
Nareszcie coś skleciłam, nie wiem czy dość jasno ale może ktoś zrozumie

I kolorki

Ogród z koniczynką 13:49, 10 lis 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Ja mam tak ze zwykłą jukką, co prawda się nie rozłazi, ale zawsze wychodzi w miejscu, w którym była posadzona
Podziwiam latarenki i jakie piękne świeczki kupiłaś do nich, jedna sobie kupiłam, bo lidlu się pokazały

Z jukami mam narazie mizerne doświadczenie. 2 lata temu dostałam skrawek korzenia, miało to zakwitnąc po 3 latach, a kwiatem cieszyłam się już w tym roku. Przesadziłam ją w inne miejsce, oddzielając młode kłącza. Po przesadzeniu znów wypuściła pęd kwiatowy, zdjęcie poniżej.
Ogród z koniczynką 13:42, 10 lis 2015

Do góry
Wykiełkowała moja październikowa trawa...już teraz widoczna.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 13:34, 10 lis 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Zrudział cypryśnik i rządzi kolorem teraz

ale cudne te Twoje rudości!!!!!!!!! Wyglądają świetnie!
Skarpetki ubiorę, obiecuje już niedługo ... jak tylko dostanę :*
pozdrawiam ciepło

a moja stipa to się już chyba sama wysiała ... jak głaskam to już mało co nasionek zostaje ... a jak co nazbieram jeszcze to co z nimi Ewcia robisz!?
Wszystkiego po trochu 13:04, 10 lis 2015

Do góry
Wszyskie są piękne ale ten doprowadził do wytrzeszczu oczu

ja swoje nawożę, co roku dosypuję ziemi dla rh i posypuję korą ale moje w porównaniu do twoich to mizeroty
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:00, 10 lis 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
leżę normalnie
Rododendronowy ogród II. 13:00, 10 lis 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Widzę Bogdiu że ciągle nie masz dość rodków, aż poleciałam na stronę p.Ciepłuchy i sobie go obejrzałam Gdzie Ty go wsadzisz?

Rzeczywiscie uważam że to piękne rośliny , zawsze ładnie wyglądaja i wiosną i latem i zimą podczas gdy inne tylko przez chwilę sa piękne.No i w moim wieku nie bez znaczenia jest to że nie ma przy nich pracy oprócz podlewania które nie jest ciężką pracą bo podlewam wężem.
Moze wstawie tu zdjecia tych rh o które pytała Ania niech sobie porówna.

Nie mam gdzie posadzic ale muszę go jeszcze upchnąc.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:33, 10 lis 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Super za chwilkę będą takie u Nawigatorki.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:33, 10 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Przepraszam wszystkich że odpisuję wyrywkowo, ale ... jakoś tak wychodzi.

Dzieci cukru,cukierków, czekolady nie jadają. Ten młodszy jest na diecie "mleko matki tylko i wyłącznie". Matka cukru nie jada (w odróżnieniu od babci ) Mam z tych co to prowadza zdrowy tryb życia (w odróżnieniu od babci).

Starszy tran pije regularnie.

Coś jest w powietrzu i tyle, w dodatku tak reaguje na rosnące zęby..zawsze ma potworny katar. A jak katar to zaraz całą reszta. Do półtora roku nie chorował ani razu..... a teraz nadrabia. Za to jest bardzo fajny, zrobił się bardzo wygadany.. i co chwila płaczę ze śmiechu na jego dziecinne rozmowy (20 miesięcy wiec rozmowa jest na tym poziomie).

Np. mówimy przynieś tabletki do zmywarki..a on pobiegł i przyniósł tabletki.. dziadka na ciśnienie.
Pyta się mnie co to i co to... odpowiadam a on, że to nie to.. zdenerwowana mówię pytaj się wyraźniej bo nie mam pojęcia..to może być niebo, ptaszek, choinka, drzewo, listek i ufo. Młody się zdenerwował wlazł w rabatę (a wie, że nie wolno deptać), urwał astra , wraca i mówi (trzeba widzieć jego on i minę)..a co to???

Teraz jest "co to?" a już za chwilę będzie "a dlaczego?". Ach... to były czasy W sumie nie aż tak bardzo odległe ...
Słoneczka Aniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies