Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Anda 11:54, 06 gru 2015

Agcia napisał(a)

Proszę:

Powoli robię fugi, zostało zamiatanie i zeszlifowanie rantów.

A tu za ścieżką pas rozchodników, za nimi jeżówki blade i rozplenice. W sezonie zasłonią placyk.

Super Wow i ach i och Już to widzę z zielonym mchem i porostami

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataBC 11:57, 06 gru 2015

Anda napisał(a)

Super Wow i ach i och Już to widzę z zielonym mchem i porostami

No nie?? ja też już to widzę, oglądałam ostatnio program gdzie lichenolog się wypowiadał i trochę wiedzy mi skapło będą mchy i porosty. Czekam na efekt.

Anda 12:14, 06 gru 2015

Super się zapowiada Tutaj wyczytałam, że dziewczyny jakiś karmnik sadzą. Też chcesz taki mech?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataBC 12:28, 06 gru 2015

Anda napisał(a)
Super się zapowiada Tutaj wyczytałam, że dziewczyny jakiś karmnik sadzą. Też chcesz taki mech?

Karmnik ościsty u mnie nie zimuje całkowicie.. i to nie jest mech tylko taka podobna roślinka z ślicznymi kwiatuszkami

Pewnie wybiorę te rodzaje, które rosną u mnie nieopodal-wtedy z pewnością się przyjmą. Zmiksuje, posmaruje i będzie okej

Anda 12:34, 06 gru 2015

Agcia napisał(a)

Karmnik ościsty u mnie nie zimuje całkowicie.. i to nie jest mech tylko taka podobna roślinka z ślicznymi kwiatuszkami

Pewnie wybiorę te rodzaje, które rosną u mnie nieopodal-wtedy z pewnością się przyjmą. Zmiksuje, posmaruje i będzie okej

U mnie mech między fugami w bruku przed domem sam się zadomowił. Latem wysycha, ale zawsze się odradza i jest zieloniutki. Mam nadzieję, że będzie go coraz więcej

AgataBC 12:40, 06 gru 2015

To tak jak u mnie na dachu. Sam sobie radzi
Karol99 13:39, 06 gru 2015

Agcia napisał(a)

Proszę:

Powoli robię fugi, zostało zamiatanie i zeszlifowanie rantów.

A tu za ścieżką pas rozchodników, za nimi jeżówki blade i rozplenice. W sezonie zasłonią placyk.

Wow, będzie pięknie.
kasia_w 13:47, 06 gru 2015

Pięknie to wygląda i idealnie komponuje się z mozaiką owadziego domku. Karmnik jest bardzo ładny, ale odradzam- bardzo przerasta chwastami i trawą, które trudno z niego usunąć. Po czterech latach pozbyłam się całego u siebie. No, ale to już kwestia osobistej tolerancji na chwasty
AgataBC 14:54, 06 gru 2015

Karol99 napisał(a)

Wow, będzie pięknie.

Dzięki, też na to czekam
AgataBC 14:57, 06 gru 2015

kasia_w napisał(a)
Pięknie to wygląda i idealnie komponuje się z mozaiką owadziego domku. Karmnik jest bardzo ładny, ale odradzam- bardzo przerasta chwastami i trawą, które trudno z niego usunąć. Po czterech latach pozbyłam się całego u siebie. No, ale to już kwestia osobistej tolerancji na chwasty

Ufam, że będzie wiosną na co popatrzeć. Dzięki Kasia, że wpadasz
Do wad karmnika dodam jeszcze, że łysieje. U mnie był chwilę i więcej nie będzie.