Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co się stało kwiatom ... 10:23, 29 lis 2015

Do góry
Ewcia, Tygrysek nie ma podszerstka czyli takiej mięciutkiej gęstej warstwy futra więc marznie ,
już jest podrapany
Zbyszek,tak to stare wojsko ma już 12 lat i wszystkie chwyty dozwolone.
Ewa, mówisz i masz, na tych fotkach to jest jej pierwsze kwitnienie.

Ewa, wczoraj odwiedziłam góry zima tam jest cudna, w Krakowie pięknie świeci słońce.

taki gość przyleciał do schroniska , przysiadł na rynnie i obserwował.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:19, 29 lis 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

Wczoraj nie miałam netu, wiec nawet nie byłam u Ciebie i nie wiedziałam co się stało...
Strasznie mi przykro i doskonale wiem co czujesz, ja sama się przekonałam, że zawsze kiedy myślę że złapałam Pana Boga za nogi i lepiej już nie może byc - dostaje takiego strzała od życia że na moment tracę oddech....
Pamiętam jak nie mogłam doczekać się 30-stki - jako nareszcie najpiękniejszego okresu w moim życiu - ustabilizowanym zarówno finansowo jak i rodzinnie... I wtedy na 4 miesiące przed jej ukończeniem dowiedziałam się że moge jej już nie dożyć.... To zdarzenie tak bardzo odcisnęło na mnie piętno, że dziś wiem że w życie nas testuje, rzucając kłody pod nogi - i chocby nie wiem co - musimy te przeszkody zwyciężyć z podniesionym czołem!
A teraz ogrodowo - zobacz - to foty z lipca 2014r. - ogród w pełni zrobiony, dojrzały, wieloletni... Kręgosłup zepsuty, ramiona bolące ale najważniejsze były efekty i świadomość tego że się skończyło....
I wtedy przyszła powódz - nagle, nieoczekiwanie, wystrzeliły studzienki i zalały tylko 2 domy - mój i sąsiada - tylko 2 i to akurat w tym nasz.. Nie chciej wiedzieć co się dzieje z człowiekiem kiedy widzi to...

Małżonek ratował co się dało, bo wszystko zalewane było wodą

Cud że z oczka ryby nie wypłynęły...

Ryczałam patrząc jak mój wysiłek tonie pod wodą, małe tego że ogród, woda zalewała i podmywała naszo świeżo położoną kostkę - która tyle nas kosztowała i ...samochody - w tym jeden niemal całkowicie nowiutenki.... a Ty nie możesz wyjść bo pioruny trzaskają dookoła - ta fotka eMa z kosiarka jest po burzy dopiero! To śą chwile gdzie człowiek czuje jaki jest malutki.
I jak bardzo musi być silny i pełen wiary ze pokona to wszystko bo nie po to się orało by teraz stracić!

Kasia współczuję i tym bardziej podziwiam za wsio, ta woda w twoim ogrodzie uświadamia mi , że może być gorzej bo gdyby mi znowu rów wylał to cały dół dużego ogrodu i przydomowy , aż do warsztatu mam w rzece, która wszystko zabiera, a żywiołu nie zatrzymam, z zającami mogę próbować walczyćDzięki za sprowadzenie na ziemię......muszę walczyćI staram się
Przyjazny ogród 10:19, 29 lis 2015

Do góry

Przyjazny ogród 10:19, 29 lis 2015

Do góry
Na koniec relacji trawy i astry.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:15, 29 lis 2015

Do góry
Wianek wczorajszego wieczoru

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:14, 29 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I sorki..do Was nie pójdę.. mam 3 tygodnie ograniczenia czasowego na Forum... odbije sobie potem
Do siebie zaglądam, bo nie wytrzymam przecież bez Was
Przyszroniona baptysja.. pisałam, że ją zostawiam dla stalowych liści.. a teraz powrót do innej stali..

Zrób sobie miesiąc wolnego, bo forum już mocno świąteczne, a wiem, że niezbyt lubisz ten okres tutaj
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:11, 29 lis 2015

Do góry
Wianek niebieski typu stroik do świecy

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:09, 29 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Gratki na 500tkę

Ślicznie dziękuję
Przyjazny ogród 10:05, 29 lis 2015

Do góry
Siewki żeleźniaka na fotce, to jak się mylę 2014, do gruntu posadziłem w 2013, a prędzej były w pikówkach. Kwiaty pokazały się w tym sezonie.
Hortensja jest w trakcie oznaczania, pozyskana z patyka.

Testuje też taką ciekawostkę, dostałem ja w tym sezonie.
Hydrangea paniculata 'Confetti'

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:05, 29 lis 2015

Do góry
Gratki na 500tkę
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:00, 29 lis 2015

Do góry
To równiez fotki z 2014r... Tym razem tracę w ciągu 1 roku ogromne świerki - choroba zabiera mi je w ciągu pół roku po opanowaniu drzewa... Tego straciłam na wiosnę...

A tego w lecie (po prawej - jasno żółty)

W ciągu pół roku drzewa żółką i całkowicie opadaja z igiej zamierając...
Cały czas drżę, bo dale nie mam diagnozy, kolejne drzewa mają żółte końcówki , leję litrami chemią bo to duże drzewa i patrze , jak coś o co dbałam tyle lat ginie...
A mimo to wiem że muszę byc twarda - i Ty też, dziś wygląda to tragicznie i chce się wymordować wszystkich w około ale trzeba wziąć na przetrzymanie do jutra... Wiem że dasz rady - nie mamy wyjścia, natura czasem taka jest, a czasem taki rzeczy się pro prostu dzieją by uświadomić nam naszą pozycję.
Walcz Kochana i nigdy się nie poddawaj, padnie jedno - sadz drugie, na przekór losowi! Na udry! I nigdy ni trac nadzieji bo wtedy słowa nic juz nie pomogą!
Trzymam kciuki ! Znam Cię i wiem że Ty dasz sobie radę!
Wszystkiego po trochu 09:55, 29 lis 2015

Do góry
Ewuś ta kolkwicja ma już ok 18 lat. Bardzo ją lubię, ma fajniejszy pokrój niż krzewuszka, choć tę drugą też mam i też jestem z niej zadowolona.
Oto krzewuszka

A to jeszcze kolkwicja

pigwowiec

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:51, 29 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Z kokardkami już bardzo świątecznie Sowa super wygląda i właśnie mi się przypomniało , że mam juki nie powiązane jeszcze, a myślałam , że już wszystko pozabezpieczałam......znowu ta skleroza
U mnie dzisiaj dzień do bani, ale fajnie , że u Was oczy pocieszę

Wczoraj nie miałam netu, wiec nawet nie byłam u Ciebie i nie wiedziałam co się stało...
Strasznie mi przykro i doskonale wiem co czujesz, ja sama się przekonałam, że zawsze kiedy myślę że złapałam Pana Boga za nogi i lepiej już nie może byc - dostaje takiego strzała od życia że na moment tracę oddech....
Pamiętam jak nie mogłam doczekać się 30-stki - jako nareszcie najpiękniejszego okresu w moim życiu - ustabilizowanym zarówno finansowo jak i rodzinnie... I wtedy na 4 miesiące przed jej ukończeniem dowiedziałam się że moge jej już nie dożyć.... To zdarzenie tak bardzo odcisnęło na mnie piętno, że dziś wiem że w życie nas testuje, rzucając kłody pod nogi - i chocby nie wiem co - musimy te przeszkody zwyciężyć z podniesionym czołem!
A teraz ogrodowo - zobacz - to foty z lipca 2014r. - ogród w pełni zrobiony, dojrzały, wieloletni... Kręgosłup zepsuty, ramiona bolące ale najważniejsze były efekty i świadomość tego że się skończyło....
I wtedy przyszła powódz - nagle, nieoczekiwanie, wystrzeliły studzienki i zalały tylko 2 domy - mój i sąsiada - tylko 2 i to akurat w tym nasz.. Nie chciej wiedzieć co się dzieje z człowiekiem kiedy widzi to...

Małżonek ratował co się dało, bo wszystko zalewane było wodą

Cud że z oczka ryby nie wypłynęły...

Ryczałam patrząc jak mój wysiłek tonie pod wodą, małe tego że ogród, woda zalewała i podmywała naszo świeżo położoną kostkę - która tyle nas kosztowała i ...samochody - w tym jeden niemal całkowicie nowiutenki.... a Ty nie możesz wyjść bo pioruny trzaskają dookoła - ta fotka eMa z kosiarka jest po burzy dopiero! To śą chwile gdzie człowiek czuje jaki jest malutki.
I jak bardzo musi być silny i pełen wiary ze pokona to wszystko bo nie po to się orało by teraz stracić!
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:44, 29 lis 2015

Do góry
Jeszcze 25 dni do Swiat
Najlepsza pora zeby upiec ciasto swiateczne ciasto wypiło juz 250ml kukulki a do swiat wypije jeszcze drugie tyle (przepis pare stron wczesniej)

obok kiszą sie cytryny

Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:36, 29 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jesień to trawy i nic tego nie zmieni.. ale wrzosy i azalie też cieszą

Śliczne wrzosy. Ja do nich jakoś nie mam szczęścia.
Rododendronowy ogród II. 09:33, 29 lis 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Byle do wiosny.
Wszystkiego po trochu 09:00, 29 lis 2015

Do góry
Sylwia mam również do wyautowania funkię, taką ciemnozieloną z białymi obrzeżeniami , przywrotnik ostroklapowy też mi się rozrósł, chcesz? Jak już będę wysyłać miechunkę to mogę zrobić większą paczkę

funkia ta w środku

Wszystkiego po trochu 08:53, 29 lis 2015

Do góry
Jeszcze jedno jej zdjęcie, w najpełniejszym rozkwicie

Zobaczcie jaka cudna soczysta wiosna, a na drzewie niespodzianka

Przyjazny ogród 08:42, 29 lis 2015

Do góry
I skok do późnego lata...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:40, 29 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Clematis 'Princess Diana' jeszcze chce

Dawno mnie nie było na forum, uwielbiam Twój ogród. Tego clematisa też muszę mieć. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies