Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Martki 14:38, 25 kwi 2023

Do góry
Aniu, to pieris Nocturne, mam jeszcze Katsura (kwitnie na różowo, nie tak efektownie jak ten) oraz Valley Valentine (w ogóle nie kwitnie i ma się od samego początku byle jak). Niebieskie to bratki, przez narcyzy mam problem z zachowaniem rytmu dnia

Krysiu, wiosną mówimy, że to ostatni raz. Przedzimowa depresja zwalnia nas z tych obietnic, zamawiamy i sadzimy. U mnie też miało nie być tulipanów. Przez covid miałam zbyt dużo czasu… teraz cieszę się. W sumie nawet z tych czerwonych niespodzianek

Magaro, Mgduska zawsze mądrze napisze. Kto wie, o co mogło chodzić. Ale pierisy są zimozielone, ten Twój nie jest? Twego Judaszowca i China Girl nie mogę odżałować… Cóż, trzeba zaakceptować, znaleźć sobie inne radości i iść dalej.
Czy podlewasz już nową k.?

Zuzo, nie spodziewam się tego, szczerze mówiąc. Byłaby to miła niespodzianka. Jest piękna i staram się nacieszyć, ile można.

April, te tulipany przywiozłam dwa lata temu z Berlina, ale mignęły mi gdzieś w Benex czy innym cebulowym. Słoneczne stanowisko spodobało im się, jak widzę. W rozkwicie muszę im zrobić zdjęcie, tu widać tylko z tyłu jednego.

Asiu, link na priv., niestety widzę, że chwilowo niedostępny.

Aneto, paczuszkę SR przywiozłam z wyprawy do Anglii. Pasowałby świetnie do Twoich. Podobny kolor ma Jan Reus, ale zupełnie nie ten kształt. Mam też kilka pomarańczowych, czy Twoje tak samo wyglądają?

Dario, nie masz innego składu w pobliżu? Możesz zamówić internetowo, kilka lat temu kostkę przysłali mi z okolic Strzegomia.
Teraz każdy dzień przynosi coś nowego, w lipcu - jak zauważyła Hania, zrobi się spokojniej. Mój buczek w zieleni:

Jolu, dziękuję za miłe słowa pod moim i ogrodu adresem. Poczucie humoru ratuje mi często życie. Ogród zapewne kiedyś będzie miejscem, o jakim marzę. Już teraz "zawieszam się" nad niektórymi roślinkami w podziwach. Twoje sadzonki przezimowały i ruszyły! Wysokie okna mają wiele zalet, jedną wadę: gdy latem wpadam do kuchni z ogrodu, widać przez nie nie zawsze czyste pięty Druga wada też mi się przypomniała, sadzonek nie mogę ustawić na parapecie. Przydałaby się jakaś konstrukcja na paletki.

Znowu na wsi 14:01, 25 kwi 2023

Do góry
Joku napisał(a)

Jolu, czy to jest suchodrzew chiński Lonicera pileata?
Porzeczka krwista aż taka wysoka?
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:44, 25 kwi 2023

Do góry
DariaB napisał(a)
U mnie od wczoraj leje. Wracając z pracy miałam nadzieję, że zdążę rozsypać nawóz, ale rozpadało się nim dojechałam. A zimno się zrobiło i sobie darowałam. Dojrzałam dzisiaj, że startuje chyba rutewka, ciekawa jej jestem. I zakupione epimedia chyba wszystkie żyją bo coś z ziemi wyłazi, a jedno ma już pączki kwiatowe. A ze strat po zimie to jedna hakone nie żyje nic nie wypuściła.

A ja zdążyłam wczoraj przed deszczem nawieźć ale to było ekspresowe nawożenie czyli sypnięcie granulkami bez rozgrzebywania ziemi .
U mnie pierwsze nawożenie takie na szybko zazwyczaj jest .
U mnie na razie nie ruszają prosa ale one chyba tak mają mam nadzieję .
Grzebiuszka ziemna 13:37, 25 kwi 2023

Do góry
Mam tylko 2 kępki, ale lubię sasanki spróbuję po kwitnięciu rozdzielić je

Mój mobilny inspekt na kółkach wywleczony na świat i odświeżony i zapełniony pikówkami:

Małymi krokami-Ogród Wioli 13:12, 25 kwi 2023

Do góry
Do mojej Kropelki przyleciał Pan Kos na kąpiel uwielbiam!
Tak miało być!

Ogród długi 12:34, 25 kwi 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
O miałam właśnie pytać czy zdobyłaś darmowe doniczki w B. lub L., a tu rury wykorzystane - pomysłowo. Pokaż co wyrosło to rozpoznamy czy to pomidor czy papryka czy coś innego. Ja dziś będę siać dyniowate na rozsadę, w tym ogórki. Masz jeszcze czas własne wyprodukować, chyba że Ci wygodniej kupić na rynku.

Długie kupię na rynku, już bie chxe mi się nic wysiewać w domu.
Takie coś wyrosło.

Podejrzewam, że to jednak pomidory.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 12:16, 25 kwi 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Johanko, zdrowiej i nabieraj sił! .
Wiosenne widoki przepiękne .

Hej Judi! Dziękuję

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 12:09, 25 kwi 2023

Do góry
ajka napisał(a)
Podobają mi się te piętra u ciebie. Tulipany przy domu w takim łanie zachwycające.

Współczuję perypetii z nogą. Miałam kiedyś operację na nogi, więc domyślam się przez co przechodzisz. Zdrówka.

Dziękuję Aniu!
Piętra rzeczywiście dają dużo możliwości

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 12:07, 25 kwi 2023

Do góry
Dorii napisał(a)
Piękna wiosną u Ciebie :⁠-⁠D
A łany tulipanów boskie:⁠-⁠D

Dzięki Dorii!
Zaraz polecę z aparatem, bo dziś lekko pochmurno, a wtedy ładniejsze

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 12:05, 25 kwi 2023

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 12:05, 25 kwi 2023

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Masz tu domek dla jeża? Jeżeli tak to zamieszkał jakiś?
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 12:03, 25 kwi 2023

Do góry

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 12:00, 25 kwi 2023

Do góry

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 11:58, 25 kwi 2023

Do góry

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 11:57, 25 kwi 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Współczuję perturbacji zdrowotnych i bólu. Ogród sobie poradzi zdrowie ważniejsze.

Bardzo dziękuję Sylwia! Choć to trudne jak masz tak dużo czasu i tylko na niego patrzysz

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 11:56, 25 kwi 2023

Do góry
Męczę wertykulację, znów mam przerwę bo popaduje.
Do tego truskawki przyszły a nie zdązyłam zagonka przygotować. Za to wiosną się rozkręca

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 11:54, 25 kwi 2023

Do góry
sarenka napisał(a)
Asiu, szybkiego powrotu do sprawności Ci życzę jak to się stało, że tak niefartownie nogę złamałas? Jeśli można wiedzieć.
Czy na FB też piszesz? Bo ja insta nie mam

Dziękuję Madzia! Nogę złamałam na szkoleniu, poślizgnęłam się na schodku z wykładzina dywanową.

Niestety, na FB nie działam w tym zakresie.
Zakładaj konto na IG! Tam to dopiero jest żyćko ogrodowe! Zdjęcia ładujesz w sekundę i możesz filmy dodawać polecam.
Nawet Danusia z Witkiem tam publikują.

Znowu na wsi 11:52, 25 kwi 2023

Do góry
Vita, jeden z twoich ciemierników już uziemiony

Na ganku

I mój aktualnie ulubiony widok z wnętrza mieszkania

Znowu na wsi 11:46, 25 kwi 2023

Do góry
Świeża zieleń listków trzmieliny

Śliwa wiśniowa w swojej najlepszej fazie

Porzeczka krwista też

Natomiast w przedogródku kompletny bałagan. Coś poprzesadzałam, coś zaczęłam wywalać, przycięłam jodłę - jak przeżyje to przeżyje, jak nie to wywalę. Zbytnio rozpaczać nie będę.

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 11:44, 25 kwi 2023

Do góry
Żółwiki trochę się namnożyły

A tu z penstemonami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies