Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:00, 19 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Aga, lawenda nie lubi za dużo wody; może więdnie bo za mokro, ona kocha suchość; najlepiej daj w grunt na najbardziej nasłonecznionym miejscu

Irenko, może masz rację, ale ona w doniczkach rośnie w jakimś torfie chyba - wieczorem, po całodniowym upale jest suchy na pieprz, dlatego podlewam.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:58, 19 cze 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Czekam na zdjęcia posadzonych żurawek I ogólnych również się dopominam

Lena, dziś zrobię. Słowo skauta
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:55, 19 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

u mnie tez już gryzą! ale mimo to fajny wczoraj był wieczór, praca, ciepełko, zapachy kwiatów
30 szt. żurawek to dużo, ale nie u ciebie ale fajnie, że posadziłaś!

Dziś muszę posadzić lawendę, bo mimo codziennego podlewania więdnie w doniczkach... Jak skończę przed zmrokiem wszystkie prace, to może uda mi sie obfocić Idę zobaczyć co u Ciebie słychać

Aga, lawenda nie lubi za dużo wody; może więdnie bo za mokro, ona kocha suchość; najlepiej daj w grunt na najbardziej nasłonecznionym miejscu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:47, 19 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Też się relaksowałam na tarasie do 22.30 hihihi ... ciepło i komarów nie było ... bardzo przyjemnie

No właśnie ten brak komarów!!! Cudownie!!

Podeślę im Wasze adresy, niech lecą na świeżonkę
A ja do 22.30 zamiast się relaksować na tarasie, żurawki sadziłam... O Wy leniuchy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:45, 19 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
u mnie tez już gryzą! ale mimo to fajny wczoraj był wieczór, praca, ciepełko, zapachy kwiatów
30 szt. żurawek to dużo, ale nie u ciebie ale fajnie, że posadziłaś!

Dziś muszę posadzić lawendę, bo mimo codziennego podlewania więdnie w doniczkach... Jak skończę przed zmrokiem wszystkie prace, to może uda mi sie obfocić Idę zobaczyć co u Ciebie słychać
Ogród Dominiki 10:42, 19 cze 2012

Do góry
Fiu, fiu, fiu Ktoś mnie tam strasznie chwali parę stron wcześniej, ale nie będę cytować, bo się rumienię Zwłaszcza, że autorytetem w tych kwestiach nie jestem - 18 lat z tym samym facetem
Strzyżenie topiarów super Ci idzie - czyli urządzonko się sprawdza Mam nadzieję, że oprócz tego że łatwiej, to też szybciej A Twoja córeczka i tak długo śpi, skoro zdążasz 3 szt. obskoczyć w tym czasie! Nie narzekaj, mój starszy nie sypiał dłużej niż 20 minut, pół godziny walki żeby zasnął, a potem godzina złego humorku po obudzeniu Masz aniołka!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:33, 19 cze 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Jeśli masz jakieś miejsca, gdzie komary szczególnie żerują, można spróbować oprysku środkiem na komary Trebon Mega.

Dzięki za podpowiedź! Nazwę zapisałam, dziś będę pytać w ogrodniczym. Do wczoraj nie było komarów, ale niestety już są... Byłam cała spryskana jakimś super środkiem 3M i nie gryzły mnie, ale latały wkoło jak wściekłe
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:24, 19 cze 2012

Do góry
coli napisał(a)
oooo 30 szt, fajna ilość, to czekamy na zdjęcia.
A u mnie o dziwo prawie nie ma komarów. Siedziałam sobie wczoraj wieczorem na tarasie i patrzyłam jak się podlewa i nic nawet nie próbowało mnie ugryźć, szok.

Farciara!!! Nie dość, że samo się jej podlewa, to jeszcze komarów nie ma
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:21, 19 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Madziu, Domi - ceny w LM powalają... Poszukam taniej

Marzenko trafiłaś w dychę - sadziłam wczoraj żurawki do 22.30 (łącznie z podlewaniem), w sumie prawie 30szt., ale u mnie i tak nie widać tej ilości Znam już wszystkie tony bzyczenia komarów w moim ogrodzie

Jeśli masz jakieś miejsca, gdzie komary szczególnie żerują, można spróbować oprysku środkiem na komary Trebon Mega.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:08, 19 cze 2012

Do góry
Madziu, Domi - ceny w LM powalają... Poszukam taniej

Marzenko trafiłaś w dychę - sadziłam wczoraj żurawki do 22.30 (łącznie z podlewaniem), w sumie prawie 30szt., ale u mnie i tak nie widać tej ilości Znam już wszystkie tony bzyczenia komarów w moim ogrodzie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:01, 19 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Basiu, a pamiętasz w jakiej cenie?

W LM masakra cenowa: po 27 zł/szt., ale za to piękne.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:04, 18 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Irenko,ale masz już duże kulki winogron,moje znacznie mniejsze.tak sobie czytam Twój wątek,nadrabiam zaległości i widzę,że nie tylko ja mam problemy z ogarnięciem wszystkiego.Mój dom cierpi bardzo teraz w sezonie ogrodowym.Po prostu nie mam czasu sprzątać,a jak już to tylko tak z wierzchu

Oj Maju, nie tylko Ty masz taki problem - ogarnięcie wszystkiego, sprzątanie w domu po łebkach, sterta prasowania... a ogrodowi i tak daleeeeeko do ideału Teraz sobie ponarzekam z Wami, a po południu lecę sadzić żurawki, bo juz tydzień bidule czekają na swój czas

Póki nie przyklejam się do podłogi,a przez okna cokolwiek widać to na pierwszym miejscu jest ogród Oczywiście nie jest tak źle,przesadzam,ale nie da się być w dwóch miejscach jednocześnie i niestety coś musi na tym ucierpieć.Staram się w miarę możliwości ogarniać wszystko,ale fizycznie tak się nie da,nie na 100 %
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:14, 18 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No już z obu stron płotu masz pięknie!!! Czyli na zjazd wszystko gotowe i chwastami nikomu oczu nie zamydlisz Nawet jeśli będą, to i tak nikt na nie nie zwróci uwagi

Chwasty jeszcze są, idę je rwać ale do niedzieli znów wyrosną...
Ogrodomania Oli 14:23, 18 cze 2012

Do góry
ola napisał(a)

Olu, czy Twoja thuja Aurea widoczna w tle na coś choruje? Moje wyglądały tak samo - zaatakowała je brudnica nieparka, taka mikro gąsieniczka . Po jednym oprysku dursbanem zniknęła, a thujom powycinałam te brązowe gałązki i już lepiej wyglądają.
Ogrodomania Oli 14:19, 18 cze 2012

Do góry
Dawno mnie u Ciebie nie było. Zapomniałam już jak masz pięknie!!!
Dwa światy 13:56, 18 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

dopiero teraz przekonałam się do żurawek,na początek 5 sztuk....

Na początek i od razu takie wypasione! Moje to mikruski... Krzewuszki, hosty i wszystkie rośliny gigantyczne! Wspaniały, dojrzały ogród!!! Pozdrawiam

czemu tak późno, sama widzisz jakie są piękne, pozdrawiam Haniu jaka to odmiana?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:49, 18 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, cudne widoki u Ciebie - i skalniak i lawenda i hortensja i różne róże A tym cudowniejsze, bo wiem ile pracy kosztują, żeby były takie jak na zdjeciach

dzięki za pochwały, oj potrzebne mi teraz
czasami jak oglądam foty, to tylko na nich widzę, że jest ładnie i idealnie, bo co gorsze łukiem się omija
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:48, 18 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Irenko,ale masz już duże kulki winogron,moje znacznie mniejsze.tak sobie czytam Twój wątek,nadrabiam zaległości i widzę,że nie tylko ja mam problemy z ogarnięciem wszystkiego.Mój dom cierpi bardzo teraz w sezonie ogrodowym.Po prostu nie mam czasu sprzątać,a jak już to tylko tak z wierzchu

Oj Maju, nie tylko Ty masz taki problem - ogarnięcie wszystkiego, sprzątanie w domu po łebkach, sterta prasowania... a ogrodowi i tak daleeeeeko do ideału Teraz sobie ponarzekam z Wami, a po południu lecę sadzić żurawki, bo juz tydzień bidule czekają na swój czas

A może jak ponarzekamy, to potem przejdzie i będzie lepiej
to te żurawki co na Buforowej?
oni cos mało mają, w sobotę było tylko 14 i weź człowieku zrób jak należy, czyli gęsto aby chwasty miały stop!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:43, 18 cze 2012

Do góry
Irenko, cudne widoki u Ciebie - i skalniak i lawenda i hortensja i różne róże A tym cudowniejsze, bo wiem ile pracy kosztują, żeby były takie jak na zdjeciach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:42, 18 cze 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies