Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 13:12, 18 cze 2012

widok na skalniak

rabata M., róże Chopin, hortensje Limelight, miłorzęby, trawa miłka okazała, liliowce i obwódka z bukszpanów, jeszcze nie cięte i zabronił mi ich dotykać!

winogrona dojrzewają

trawki rosną, a Anabela zakwitnie, ma juz pąki
majkel0326 13:22, 18 cze 2012

Irenko,ale masz już duże kulki winogron,moje znacznie mniejsze.tak sobie czytam Twój wątek,nadrabiam zaległości i widzę,że nie tylko ja mam problemy z ogarnięciem wszystkiego.Mój dom cierpi bardzo teraz w sezonie ogrodowym.Po prostu nie mam czasu sprzątać,a jak już to tylko tak z wierzchu
justi 13:24, 18 cze 2012

Rzeczywiście winogrona już duże
A ta horti bardzo ciekawa, nie widziałam takiej białej z przebarwieniem na bordo. Irenko, co z nią dalej zrobisz? do gruntu dasz po przekwitnięciu?
Milka 13:35, 18 cze 2012

Winogron zatrzęsienie i duże; muszę obrywać liście, aby miały jak najwięcej słońca, a jest tych liści od groma, praca na 20 godzin!
tak sie zastanawiam, co z nią zrobić, chyba dam do gruntu; nie wiem czy pamiętasz, ale w Wielkanoc przemarzły mi takie białe dorodne, przycięłam, dałam w grunt i odbiły, są listki, więc może za rok zakwitną
pozdrawiam Justynko
Milka 13:35, 18 cze 2012

Maju, czyli wszystkie mamy ten sam problem a zimą lepiej?

i róże pod świerkami, te wyjatkowo zdrowo rosną, ale są chyba 2 gatunki, bo różnia się

justi 13:37, 18 cze 2012

ja swoją jedną przenawoziłam, padła prawie cała, ale też odbija i ma nawet jeden marny kwiat
czas się brać za robotę, lecę zrywać truskawki, również pozdrawiam
Wieloszka 13:42, 18 cze 2012

majkel0326 napisał(a)
Irenko,ale masz już duże kulki winogron,moje znacznie mniejsze.tak sobie czytam Twój wątek,nadrabiam zaległości i widzę,że nie tylko ja mam problemy z ogarnięciem wszystkiego.Mój dom cierpi bardzo teraz w sezonie ogrodowym.Po prostu nie mam czasu sprzątać,a jak już to tylko tak z wierzchu

Oj Maju, nie tylko Ty masz taki problem - ogarnięcie wszystkiego, sprzątanie w domu po łebkach, sterta prasowania... a ogrodowi i tak daleeeeeko do ideału Teraz sobie ponarzekam z Wami, a po południu lecę sadzić żurawki, bo juz tydzień bidule czekają na swój czas
Milka 13:42, 18 cze 2012

Dawałam nawóz w granulkach, miarką, to mi się udało
pysznego zbierani
Wieloszka 13:43, 18 cze 2012

Irenko, cudne widoki u Ciebie - i skalniak i lawenda i hortensja i różne róże A tym cudowniejsze, bo wiem ile pracy kosztują, żeby były takie jak na zdjeciach
Milka 13:48, 18 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Oj Maju, nie tylko Ty masz taki problem - ogarnięcie wszystkiego, sprzątanie w domu po łebkach, sterta prasowania... a ogrodowi i tak daleeeeeko do ideału Teraz sobie ponarzekam z Wami, a po południu lecę sadzić żurawki, bo juz tydzień bidule czekają na swój czas

A może jak ponarzekamy, to potem przejdzie i będzie lepiej
to te żurawki co na Buforowej?
oni cos mało mają, w sobotę było tylko 14 i weź człowieku zrób jak należy, czyli gęsto aby chwasty miały stop!