No dopadło, bo połowa personelu w pracy obsmarkana i kichająca, trudno sie nie zarazić a nalewki nie ruszyłaś? niemożliwe rozumiem gruszkowka stoi 2 lata ale z pigwy? bdzie co próbować w zimowe wieczory, taki wybór pozdrawiam Kasiu
Inspiracja w głowie mojej więc musiałabyś się naszukać
a swoją drogą gdybym pobierała opłaty za te instrukcję to troche bym juz zarobiła
A więc tak - wycinasz nożem do tapet kształt gwiazdy w styropianie o wybranej grubości, boki gwiazdy wykładasz jakąś grubą folią, tak by beton nie miał bezpośredniego kontaktu ze styropianem bo się w nim zatopi i nie będzie gładki).
kładziesz gwiazdę na jakiejś płaskiej desce, na którą też kładziesz folie. Jesli forma jest duża to warto ją do deski ścisle przykleić by beton nie wypłynął dołem i warto wtedy pręcikami zazbroic w środku gwiazdę.
forme wypełniasz zaprawą.
na wierzch znów kładziesz jakiś płaski plastik lub grubą folie i dociskasz np deską. Folia na dnie i na górze da gładkę powierzchnię.
po dobie/dwóch możesz delikattnie zdjąć deskę i rozerwać styropian i pozostawic do calkowitego doschniecia i już
Haniu, Ty mnie rozumiesz zarobiona faktycznie jestem, bo pomimo rozdawania owoców sporo mi zostalo, grzechem by bylo zmarnować, więc jak wracam z pracy to staram sie cokolwiek przetworzyć, no i pies domaga się spaceru i w domu sporo do zrobienia, a jeszcze ta zabawa na FB, trzeba fotek trochę wstawić
Haniu dla Ciebie zdjęcie ze wspomnień rajskiego
Jaki smutny?? Twój ogród jest cudowny! To pierwsze zdjęcie, bardzo romantyczne. Kocham jesień i wszystkie jej barwy. Te trawy i ławeczka zapraszają do zadumy. Pięknie !