Dzisiaj wygrzebywalam korę z mojego1 metrowego alberta!!! O zgrozo, cały worek kory zimą na niego wsypałam..... Ciekawe jak ma teraz tę korę wybrać spod tego giganta????
Bożenko oczywiście miałam na myśli Elite
Nie wiedziałam czy go na przód rabaty rododendronowej posadzić czy z tyłu. Ostatecznie najblizej gabiona został posadzony, w najbardziej osłoniętym miejscu.
A co się ta kobieta jeszcze nasłucha że tyle pracy dzisiaj wykonał i ja ciągle coś jeszcse chcę aby robił
A tylko pomalowal taras a drugi przecież ja tydzień temu olejowalam .....
Marzenko piękne u Ciebie , przekonałam się , że tulipany to jest to !!! moje mimo słońca trzymają się dzielnie i wyrosły takie długie, bardzo mi się podobają, za rok będzie ich zdecydowanie więcej muszę pospisywać te wszystkie nazwy co podajecie i będzie ściąga jak nic ... i ściana wyszła super, Pan złota rączka, co go wiozłam, mogłam od razy wziąć jego numer telefonu !!! spisał się na medal ... a podświetlona wygląda czadersko !!! ... piesio fajny , ma super koszyk, stylowy i w modnej bieli ... jejku no mogłabym tak bez końca się zachwycać !!! ...za córę trzymam kciuki i za wszystkich "naszych ogrodowiskowych" maturzystów
Magda jak będziesz potrzebiwala nr tel to ja mam
Piesio zostawia stemple opuszek na całym tarasie i w domu chyba trzeba calość zliftingować na biało
no właśnie , a mi zależy na silnym strumieniu! Richie wkleił kiedyś fotkę i się zakochałam w tym rozwiązaniu co do spraw technicznych to mam nadzieję, że się nie pogubimy, bo mój M sam chce to zrobić.....
to o mnie! Nakupiłam bez planu roślin rok temu a teraz dumam gdzie je powsadzać
Ana to przede wszystkim o mnie samej Dwa lata temu nakupiłam roślin i będąc zielona tak jak one porwałam się na zakładanie ogrodu o powierzchni 43 arów... Za tę głupotę i zarozumialstwo płacę do dziś - przesadzam, poprawiam i końca nie widać, a efekt nie zawsze zadowalający...
Mimo, źe mam projekt i sobie obiecuję, że nic nie będę zminiać to tak jak wczraj przytagałam RH na nóżce. Po co???? Bo mi się spodobał..... Ale za 3 lata nic się w ogrodzie nie będzie mieściło...
to o mnie! Nakupiłam bez planu roślin rok temu a teraz dumam gdzie je powsadzać
Szczęsciara....ja mam tak od początku ogrodu
I też bym przygarnęła trochę tych kulek bukszpanowych...na żywopłot najchętniej...daje auto cięzarowe (dostawczak)..tylko kierowcy potrzebuję i dokładkę do paliwa Do mojego wejdzie kilkaset kulek Może jaki biznes otworzyć ???????
noooo ściana wodna robi wrażenie cudna !
mam podobną w planach , ale zmieniłam ostatnio projekt i zamiast z murka to z góry będzie woda, o ile znów mi się coś nie zmieni....
Muszę ścianę stalą obłożyć bo mi się woda po tynku leje. Na dodatek za slabą pompę kupiliśmy - rurka tylko 3/4 cala i za słabo ciurka ale stwierdzilam, źe kiedyś sie popsuje to wymienimy
Marzenko - ta ściana ocieka za*ebistością!!!! Świetna jest
A bukszpany jak rosną to nie tnij - przytniesz w czerwcu - a jak urosną przez ten czas to się same zrównają
Sebek już ciachnęłam, strasznie bezkształtne były ... W czerwcu je wyrownam jeszcze raz.
Trawka po nawożeniu, podlewaniu i koszeniu już wraca do życia.
nawet 6 szt pluskwicy z 10 nie dalo sie zadeptać....
Codziennie zaglądam wieczorkiem co u Ciebie nowego, bo nawet jak twierdzisz, że odpoczywasz (hahaha - niezły dowcip ), to i tak coś się dzieje w ogrodzie . Tulipany w odcieniach różu i bieli - boskie! Taras po liftingu nabrał elegancji, chociaż mi - jako niestrudzonej fance brązów - poprzedni też bardzo się podobał . Będę zaglądać, co wymyśliłaś do skrzynek balkonowych, bo mnie rozmyślania nad rabatą z wiśniami wykończyły i weny brak zupełnie. ALe jest jeden plus - zamiast tej rabaty wymyśliłam 3 inne mniejsze rabatki Tylko niestety długo moje pomysły poczekają na realizację...
Dlatego podglądam w jakim Ty tempie wszystko realizujesz
Aga ja dzisiaj sobie powolutku pracowalam. Posadziłam, przerwa na kawkę przy ogrodowisku, praca, przerwa itd
Nasadzenia już wymysliłam, jutro uskutecznie tylko jeszcze jutro looknę do Psar i mojego ogrodnika