Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 22:30, 01 maj 2012

asc napisał(a)

Najlepiej posadzić 3- Suzan, Niagrę i Alexandrinę. Pewnie tak zrobię, zamówię 3 przez internet Trudno się zdecydować na jedną z nich

I dlatego ja mam 5

Ania te dziewczyny które zakładaja teraz ogrody powinny się z Toba mocno zaprzyjaźnic bo masz tyle tego wszystkiego że najpóźniej za dwa lata będziesz musiała połowe rozdac.A piękne masz okazy więc warto.....

Kielichoweic do rozdania..ma już pąki ..... Szykuj dla niego miejsce

A nie za późno na przesadzanie? szkoda go zmarnowac. Widziałaś ze spotkanie może byc tydzień wcześniej?
Mala_Mi 22:33, 01 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
Uwaga Uwaga osoby które mają do mnie przyjechac na spotkanie. Poniewaz azalie gwałtownie już się rozwijają a rh mają coraz grubsze pąki ,spotkanie będzie najprawdopodobniej przesunięte na 12 maja. Mam nadzieję że tez Wam pasuje. Bądżcie gotowi na ewentualne obydwa terminy.Czy są jakies komplikacje?

Wolę 19, ale dopasuję się
Moje azalie też maja pąki,, rh Mieszko i jakiś inny też już kwitną Przyroda nadrabia zaległosci w tempie expresowym, ale to z powodu temperatur....... przez nie tulipany zamiast tydzień kwtina tylko 2 dni. Zgroza......za to czereśnia ma już zielone owocki..... a potem zimna zośka i pozamiatane...
Mala_Mi 22:42, 01 maj 2012

Spotkanie widziałam, bo czytam na bieżąco
Odnośnie kielichowca. Jest i tak do przesadzenia.. u mnie wszystko daje się wykopać z wielka bryła ziemi czyli gliny.... powinien się przyjać....ja dziś przesadzałam moje hortensje..ale nie skończyłam, zabrałAm się za to za późno. Kielichowca posadziłam w byle jaką ziemie na froncie domu...tam jest wszystko, tylko nie zimia do rośnięcia. Kupiłam 2 krzewy, ten w ogrodzie jest 3 razy większy ..... a ten marnieje. dlatego z frontu przedwczoraj przesadziliśmy 2 oczary..po 2 dniach one nie przypominają moich oczarów...... one teraz zyją TYen z prześcieradła ma się lepiej niz z obrusa światecznego Kielichowca też musze przeniesć, bo tu zginie i przeszkadza w koszeniu trawnika..likwiduję powoli moje slalomy specjalne...... Kielichowiec ma pąki, zakwitnie Mierzy 75 cm - zmierezyłam.
Zapraszam do siebie na SPA dla ptaków ..... ale dziś było szaleństwo z nimi....
Bogdzia 23:11, 01 maj 2012

asc napisał(a)
Spotkanie widziałam, bo czytam na bieżąco
Odnośnie kielichowca. Jest i tak do przesadzenia.. u mnie wszystko daje się wykopać z wielka bryła ziemi czyli gliny.... powinien się przyjać....ja dziś przesadzałam moje hortensje..ale nie skończyłam, zabrałAm się za to za późno. Kielichowca posadziłam w byle jaką ziemie na froncie domu...tam jest wszystko, tylko nie zimia do rośnięcia. Kupiłam 2 krzewy, ten w ogrodzie jest 3 razy większy ..... a ten marnieje. dlatego z frontu przedwczoraj przesadziliśmy 2 oczary..po 2 dniach one nie przypominają moich oczarów...... one teraz zyją TYen z prześcieradła ma się lepiej niz z obrusa światecznego Kielichowca też musze przeniesć, bo tu zginie i przeszkadza w koszeniu trawnika..likwiduję powoli moje slalomy specjalne...... Kielichowiec ma pąki, zakwitnie Mierzy 75 cm - zmierezyłam.
Zapraszam do siebie na SPA dla ptaków ..... ale dziś było szaleństwo z nimi....

Zaraz przyjdę tylko muszę jeszcze do Krys napisac o spotkaniu.
Mala_Mi 23:37, 01 maj 2012

Bożenka idę spać..... M. oglądał przed chwilą Maję w ogrodzie...... i już wszystko wiem, dlaczego literatura podaje że rh lubią korę......ale korę która nie jest wyżej niż pozimo rh..one korę traktują jako poziom ziemi..... i jak sypniemy na korzenie z góry, to już jest nie poziom.....jak już stosować korę to obok do poziomu korzeni..to tak w skrócie....i wtedy są hapy, a my idioci sypiemy korę na korzenie..a tak nie wolno Miałaś 100000000% rację..jesteś WIELKA
Madzenka 23:39, 01 maj 2012

Bożenko oczywiście miałam na myśli Elite
Nie wiedziałam czy go na przód rabaty rododendronowej posadzić czy z tyłu. Ostatecznie najblizej gabiona został posadzony, w najbardziej osłoniętym miejscu.
Bogdzia 23:41, 01 maj 2012

asc napisał(a)
Bożenka idę spać..... M. oglądał przed chwilą Maję w ogrodzie...... i już wszystko wiem, dlaczego literatura podaje że rh lubią korę......ale korę która nie jest wyżej niż pozimo rh..one korę traktują jako poziom ziemi..... i jak sypniemy na korzenie z góry, to już jest nie poziom.....jak już stosować korę to obok do poziomu korzeni..to tak w skrócie....i wtedy są hapy, a my idioci sypiemy korę na korzenie..a tak nie wolno Miałaś 100000000% rację..jesteś WIELKA

No to wielkie łóżko mi dzis bedzie potrzebne bo idę spac . Strasznie sie dzis narobiłam, jak wół.Dobrej nocy.
Madzenka 23:41, 01 maj 2012

asc napisał(a)

Dzisiaj wygrzebywalam korę z mojego1 metrowego alberta!!! O zgrozo, cały worek kory zimą na niego wsypałam..... Ciekawe jak ma teraz tę korę wybrać spod tego giganta????
Bogdzia 23:42, 01 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko oczywiście miałam na myśli Elite
Nie wiedziałam czy go na przód rabaty rododendronowej posadzić czy z tyłu. Ostatecznie najblizej gabiona został posadzony, w najbardziej osłoniętym miejscu.

No to powinno byc dobrze a jak nie będzie to przesadzisz.Będzie dobrze.
Bogdzia 23:43, 01 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Dzisiaj wygrzebywalam korę z mojego1 metrowego alberta!!! O zgrozo, cały worek kory zimą na niego wsypałam..... Ciekawe jak ma teraz tę korę wybrać spod tego giganta????

Wygarnij chociaż częśc , ile się da.Worek kory to niedługo byś go opłakiwac musiała.