Ogród nie tylko bukszpanowy - część II
15:38, 06 lut 2013
Te różne rzeczy to starocie, a nawet jakiś antyk czasem się trafi. na giełdach staroci albo w desach się to kupuje
Przyznam że pozazdrościłam grupie "wrocławskiej" wizyty na giełdzie, bo samej ciężko się wybrać tak rano, zwłaszcza jak się siedzi długo na Ogrodowisku, to odespać trzeba.
Ale wczoraj zahaczyłam o Aleję Krakowską wracając z centrum Warszawy i "zaszalałam'
Spodobały mi się zwłaszcza te doniczki
![]()
![]()
![]()
![]()
Cyklamenom srebro należało się jak najbardziej![]()
Danusiu....wiosna już niedługo jak trawnik grabiszale rozumiem ...jesteś spragniona świeżego powietrza i ruchu po tych remontach domowych
U Sebka napisałaś o Pillgrimach w garażu....tzn? masz na myśli różę pnącą....w donicy jest? bo ja nie w temacie?
Danusiu czy miałaś może do czynienia z rododendronami na podkładkach INKAHRO jakoś nurtuje mnie, czy one faktycznie są mniej problemowe? Pozdrawiam
Danusiu czy gdzieś na forum znajdę jakiś pomysł na studnie ? jak ją wyeksponować ? czym obłożyć,czy obudować. Studnia jest czynna z pompą żeliwną ręczną- to moje jedyne źródło wody, i chcę ją jakoś obudować lub coś z nią zrobić bo póki co to jest po prostu betonowy krąg. A może jest jakaś mała roślina, która mogłaby się po tym kręgu piąć ( studnia stoi w pełnym słońcu). Pozdrawiam serdecznie ; )
Bukszpan się pochylił nad trawką ciekawie.
Hortensja swe lico zobaczyła w stawie.
Serduszkami watr poruszył.
Śnieg zasypał kule.
Danusia na swe dzieło popatrzyła czule.
Ptaszki cicho zaćwierkały (aż do mnie doleciało)
że na Ogrodowisku tysiąc stron zleciało.
Za ptaszkami Forum zaszumiało,
że dwa wątki to jest mało......
Więc na nowy poczekamy.....
Wszyscy Cię kochamy
I biegniemy jak do Mamy.
Z nowym kwiatkiem czy roślinką,
z błahą sprawą i nowinką...
Jesteśmy w końcu taką Ogrodową rodzinką
![]()
Jak tak dalej pójdzie to na Ogrodowisku nauczę się rzeczy o których nigdy nawet nie pomyślałam...
W życiu publicznie kupy rzeczy bym nie zaprezentowała.. a jakoś tu człek odwagi nabiera... Dziękuję i za to.