Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 15:38, 06 lut 2013

Zeta napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie
Cyklameny w srebrnej wanience wygladają nieziemsko .....podoba mi się też ta donica z uszami dla storczyków .....gdzie Ty znajdujesz takie cuuudaaaaa...jak jestem w ogrodniczych to raczej widzę kolorowe doniczki w jakieś dziwne kwiatuszki....a tu takie cacka....gdzie są sklepy z takimi cuuudami...?

Te różne rzeczy to starocie, a nawet jakiś antyk czasem się trafi. na giełdach staroci albo w desach się to kupuje Ja to zbierałam latami, mam w zapasie i teraz trzeba wykorzystać, mam też żardiniery antyczne. Szkło oprawione w szlachetny metal czyli srebro lub platerowane, aż czasem kwiaty do tego nie pasują

Instagram Ogrodowiska
Zeta 15:42, 06 lut 2013

Gardenarium napisał(a)

Piękna wiosna u Ciebie
Cyklameny w srebrnej wanience wygladają nieziemsko .....podoba mi się też ta donica z uszami dla storczyków .....gdzie Ty znajdujesz takie cuuudaaaaa...jak jestem w ogrodniczych to raczej widzę kolorowe doniczki w jakieś dziwne kwiatuszki....a tu takie cacka....gdzie są sklepy z takimi cuuudami...?

Te różne rzeczy to starocie, a nawet jakiś antyk czasem się trafi. na giełdach staroci albo w desach się to kupuje

Byłam na broniszach kiedyś na giełdzie staroci ale nic takiego fajnego nie znalazłam......za to mogę u Ciebie podziwiać i troszkę monitor obśliniłam.....ale wytarlam i podziwiam dalej.
Przeczytałam artykuł o carexach też je kocham i posadzilam duuużo w zeszłym roku....zobaczymy jak przeżyją zimę....pieknie pięknie pozdrawiam.
AgataBC 17:26, 06 lut 2013

Gardenarium napisał(a)

Danusiu czy gdzieś na forum znajdę jakiś pomysł na studnie ? jak ją wyeksponować ? czym obłożyć,czy obudować. Studnia jest czynna z pompą żeliwną ręczną- to moje jedyne źródło wody, i chcę ją jakoś obudować lub coś z nią zrobić bo póki co to jest po prostu betonowy krąg. A może jest jakaś mała roślina, która mogłaby się po tym kręgu piąć ( studnia stoi w pełnym słońcu). Pozdrawiam serdecznie ; )

Szukaj w wyszukiwarce wątków lub postów. Ja znalazłam to

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1589-studnia-w-ogrodzie

bardzo dziękuję, przejrzałam cały wątek, poszukam jeszcze w wyszukiwarce
Gosiniak 18:57, 06 lut 2013

Gardenarium napisał(a)

Danusiu czy miałaś może do czynienia z rododendronami na podkładkach INKAHRO jakoś nurtuje mnie, czy one faktycznie są mniej problemowe? Pozdrawiam

Nie miałam, ale coś w tym jest. Mogą być mniej problemowe, bo tolerują wapń w glebie. Trzeba spróbować, a o ile są droższe?

Tu jest opisane
http://www.vdberk.pl/o-nas/szkolka-rododendronow/rododendrony-tolerujace-wapn

Ceny tak około 2x droższe, w Pisarzowicach była taka oferta, będę w maju to podpytam na miejscu może coś doradzą
Piękne zakupy, teraz to ja też się już napaliłam, musowo jutro jechać muszę
Krys 19:06, 06 lut 2013

Gardenarium napisał(a)
Hiacynty były w nich niebieskie

Danusia ale piękne donice czy one stoją w nowej kuchni?
Lukas 19:10, 06 lut 2013

jaki piękne zakupy
doniczki z hiacyntami bardzo ładne z resztą tak cyklamenki w srebrze
I oczywiście nie sposób zapomnieć o moich ulubionych storczykach
grazyna 19:18, 06 lut 2013

Gardenarium napisał(a)
Kupiłam nowe storczyki

[img

No coś pięknego ! Wewnętrz i na zewnątrz, przez okno.
Cyklamenki, hiacynty, pierwiosnki - taka wiosna w Twoim domu Danusiu
I w tak cudnych doniczkach / niedoniczkach, fantastyczne inspiracje.
Gardenarium 19:34, 06 lut 2013

Pochodziłam po ogrodzie, znowu pozamiatałam, pograbiłam działalność kotów widoczna jest

Przyznacie że żurawki fajne jak na luty, Carex elata też

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:35, 06 lut 2013

Hortensje warto posadzić

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:36, 06 lut 2013

Frosted Curls doskonały

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies