Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Świerk serbski - Picea omorika 17:40, 15 paź 2015

Do góry
p

I jeszcze jedno, czy kora pod tymi swierkami w takiej postaci to dobry pomysl? Jest to zwykla kora z worka.
Mój jest ten kawałek ogrodu 17:38, 15 paź 2015

Do góry
Na zewnątrz jest już niestety tak, czyli kolorowo inaczej:

a skoro tak, to czas na kilka zdjęć tego, co cieszy w domu i kwitnie niezmordowanie

Tu ma być ogród :) 17:34, 15 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a może własnie zawilce zamiast tych jeżówek?

oba pomysły dobre, ale jeżówki chyba dłużej będą kwitły, a jak będziesz miała dużo sadzonek to można osiągnąć przecudny widok.
Wczoraj Luki taką fotkę wkleił u Beatki (Butterfly) - jest moc!

Tu ma być ogród :) 17:29, 15 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Hehe a ja własnie zainspirowana variegatusami u Joli chciałam posadzic je przed Serbami. Przed Miskantami byłyby białe jeżówki (takie metrowe) i FC albo inną trawą na brzegu rabaty

Fajny punkt widokowy masz

No, tylko głupio tak z czyjegoś domu zdjęcia swojemu ogródkowi robić

A przy okazji, wiesz może, jak się nazwywa odmiana cisa takiego żółtego jak ta kula na zdjęciu z ogrodu Zimozielonego?
Taka kula by mi się przydała... a nawet dwie.

Życie w wiejskim ogrodzie 17:26, 15 paź 2015

Do góry
Mam do was pytanie i kieruje je w stronę znawców róż Na wiosnę zakupiłem ładny krzaczek który miał być Eden rose Niestety nie jest nią co okazało się gdy zakwitł Kwiat na początku jest zwarty i bardziej pomarańczowy a później delikatnie płowieje, nie należy do pełnych aczkolwiek jest dość spory Dodam że bardzo ładnie pachnie Niestety to jedyne zdjęcie jakie posiadam bo reszta gdzieś przepadła Ma ktoś jakiś pomysł ?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:14, 15 paź 2015

Do góry
Zapowiadane na dziś ocieplenie i słoneczko, zmyliło mnie kompletnie. Ale do ogrodu mimo to dotarłam i udało się część warzywnika przekopać. Następnym razem kolejna część i będzie gotowe pod wysiew wapna.
Obornika na zimę nie daję , bo mi wypłucze deszcz jesienny wszystko. Mam przefermentowany koński. Jak dam wiosną będzie dobrze.

Ogólnie smętnie w ogrodzie. Zdążyłam powycinać czarne pędy dalii. Wykop karp będzie przy następnej wizycie. Muszę przygotować tekturki z lopisem kolorów, żeby było wiadomo jakie karpy są. Póki pamiętam.

Zebrałam owoce aktindii, będzie rarytasowy dżemik. No i 10 dojrzałych truskawek. Przypomniała mi się bajka o 12 braciach/ miesiącach/.
3 godziny zleciały szybko, a ja ewakuowałam się do autobusu- zmarzłam w stopy. Pierwszy raz tej jesieni. Czas zakładać filcaki.

Podwórkowa rehabilitacja 17:11, 15 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Co nieco jeszcze kwitnie.
robisz magiczne zdjęcia jeśli Ty twierdzisz, że są słabe jak dla Ciebie to mi ręce opadają ja robię tabletem i są kiepskie w porównaniu do Twoich
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:11, 15 paź 2015

Do góry
Pilgrim w połowie października

Tu ma być ogród :) 17:09, 15 paź 2015

Do góry
No pacz nie wiedziełam

Urokliwe

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:05, 15 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

a w sumie nic nuda
no prawie bym rzekła...

skusiłam się na starość na mały drobiazg

Slodko gorzkie takie mrrrr
Kolorowe Rabaty Martek 17:04, 15 paź 2015

Do góry
Nie udusiłaś.
Kolejna porcja dla Ciebie.
Kolorowe Rabaty Martek 16:56, 15 paź 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miłej niedzieli Marteczko.

Takie same Haneczko miałam.Dziękuję i ściskam najmocniej jak potrafię tak by nie udusić ))
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:54, 15 paź 2015

Do góry
moj piec

uwielbiam w zimowe wieczory przysiasc na laweczce

a tu mje koty przylapane na lenistwie. Pan pracuje a koty leniuchuja
Sprzeczność w ogrodzie 16:54, 15 paź 2015

Do góry
Na górze są hosty zanim je wsadziłam do gruntu, w kwietniu , a te poniżej już z sierpnia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:50, 15 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

a w sumie nic nuda
no prawie bym rzekła...

skusiłam się na starość na mały drobiazg

U jestem pełen uznania. Też sobie kiedyś machnę jakiś pozdro
Sprzeczność w ogrodzie 16:50, 15 paź 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

O Jana, to jest też dowód, że jesteś kłamczuszek "Nie mam ręki do wysiewów..." dobre...
I hosty wysiewałaś? Z własnych nasion czy kupowałaś? A tyle razy nasiona host mnie kusiły... Jak Ci rosną? Wysiewałaś różne odmiany?
a uwierzysz, że to mój pierwszy raz? Nie licząc ostróżek, dyń, które nigdy mi nie wzeszły i malw (te akurat z powodzeniem)..... tak zaszalałam na wiosnę , nie wszystko mi urosło, ponieważ się dopiero uczę wysiewania z nasionek to np. Nie wiedziałam, że muszę roślinki potem przepikować i zasiałam do pojemników za dużo, co widać na załączonych zdjęciach. Z nasion w tym roku wysiałam m.in. floksy, tytoń, kosmos siarkowy, szarłat, dynię i coś tam jeszcze. Hosty urosły mi z kłączy , które były w ogrodniczym. Kupiłam ich z 10 jeszcze w marcu, ponieważ były w woreczkach a ja bałam się, że nie wyrosną to wsadziłam je wtedy do doniczki i podlewałam. Jeszcze w domu rosły jak oszalałe, mam kilka odmian min. Niebieską, kupiłam też białą ale ją podarowałam. Warto kupić, polecam. Na zdjęciach z sierpnia są hosty z tych kłączy, nie ma co przepłacać
Tu ma być ogród :) 16:40, 15 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

A co do variegatusów to też myślę nad nimi na przyszły rok

Jak zobaczyłam u Kosolki fotkę zawilców i Variegatusów to stwierdziłam, że to połączenie bardziej mi się podoba od zestawienia zawilce + ML jakie mam u siebie - wiosną będę zmieniać.

A w ogóle to w Variegatusach zakochałam się jak je zobaczyłam na żywo w ogrodzie Joli - jakoś wcześniej nie specjalnie zwracałam na nie uwagę.

Skąpana w słońcu 16:40, 15 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne różyczki

Dziękuję w imieniu różyczek

I kultowa róża tak bardzo tutaj zachwalana

Chippendale piękność zmieniająca kolor płatków w trakcie przekwitania. Zawiązuje dużo kwiatów, ładnie rozbudowany, masywny krzak

Rosła zdrowo, nie chorowała
W Kruklandii 16:37, 15 paź 2015

Do góry

W Kruklandii 16:33, 15 paź 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies