alis
19:33, 02 lis 2015

Mira, 4m z czego odpada trochę na kostkę przy ścianie, kawałek trawki i zostaje mi niecale 2 m na rabatkę, dlatego takie wahania szerokości mam na całej dł. tej rabaty.
Nowa wersja, śliwę posadziłam 70 cm od brzegu rabaty, za jej plecami zostaje mi 1,30m wolnej przestrzeni do zywopłotu i tam posadzę mikanta gracilimusa. Wokół śliwy zaplanowałam obwódkę z bukszpanu (zielona linia) wypełnioną żurawkami, obok są kule bukszpanowe (zielone kółka), czy to nie bedzie przerost formy nad treścią z tą obwódką?
Z prawej strony 2 hortensje limelight z lewej mniejsze anbelki 2 lub 3 sztuki bo tam rabata zwęża mi się do 2 m.
I dobra wiadomośc
Prawie przekonałam swojęga męża do przesadzenia tego cyprysika nutkajskiego
co proponujecie w jego miejsce w ten narożnik? Musi to być coś wysokiego no i nie o bordowych liściach, tylko co?
i ciąg dalszy tej rabaty gdzie szer. wahaja się od 1,5-2m
wersja 1 w tle miskant ML
wersja 2 znowu kule (?) i miskant ML
i wersja 3 berberys kolumnowy i miskant ML
Dziewczyny, co o tym myślicie?
Nowa wersja, śliwę posadziłam 70 cm od brzegu rabaty, za jej plecami zostaje mi 1,30m wolnej przestrzeni do zywopłotu i tam posadzę mikanta gracilimusa. Wokół śliwy zaplanowałam obwódkę z bukszpanu (zielona linia) wypełnioną żurawkami, obok są kule bukszpanowe (zielone kółka), czy to nie bedzie przerost formy nad treścią z tą obwódką?
Z prawej strony 2 hortensje limelight z lewej mniejsze anbelki 2 lub 3 sztuki bo tam rabata zwęża mi się do 2 m.
I dobra wiadomośc

i ciąg dalszy tej rabaty gdzie szer. wahaja się od 1,5-2m
wersja 1 w tle miskant ML

wersja 2 znowu kule (?) i miskant ML

i wersja 3 berberys kolumnowy i miskant ML

Dziewczyny, co o tym myślicie?