Tu jest fajnie z tymi wiśniami.
pod spodem kostki buksowe.
Z miskantem chyba za ciasno i potęguje 'wzdłuzność' tej rabaty- można się na to zdecydować, ale te kostki odbieram jakby miały właśnie robić robotę odwrotną.
Pomyślę nad nią jeszcze
Obiecałam się wtrącić, to się wtrącam.
Układ z takim zębem jest wg mnie fajny, jednak niepokoi mnie pomysł na dwie równoległe scieżki po trawniku ( chyba że źle rozumiem ten plan)- jedna do warzywnika, druga do placyka.Z domu będzie to wydłużało i zwężało widok.
Jak robimy ząb, to może juz odpuścić białą scieżkę?
Pomysł na odcięcie warzywnika żywopłotem i miskantem przed nim, super- poprawi proporcje.
Placyk po lewej....a może zrezygnować z niego, albo dośc mocno go skrócić, a za to pokombinować rabatę przy tarasie ( nie wiem jak z otoczeniem tarasu, coś chyba juz jest wokół,ale niedużo)- może wyciągnąc rabatę przy tarasie w lewo, albo blisko tarasu zrobić rabatę od ogrodzenia w stronę domu ( tez prostokąt jakiś)
Drzewo w żwirze przy placyku leżakowym... Może miłorząb?
Ewo Olympic Palace cudowna.
Powiedz mi, nie masz z nią problemów? Wymarzanie, choroby? Bo bardzo różne, wręcz skrajne są opinie o niej. Ta twoja wygląda cuuudownie.
po takim widoku cieszę cię, że i ja zdecydowałam się na cisyTylko moje w ciemno brane będą i dopiero okaże się co to za egzemplarze mi się trafią Piękna rabata
Ruch na Ogrodowisku, sadzenie cebul i zamawianie nowych roślin. Ja nic nie zamówiłam to chociaż sobie róże powspominam. Może to komuś pomoże w podjęciu decyzji, które róże zamówić
Róża Olympic Palace, bardzo lubię jej bursztynowy kolo kwiatów
\
Przed laty zaczęło się od tego, że bez przemyślenia posadziłam na środku 4 tuje, wschód, zachód, północ, południe, a do tego dopiero później dorabiałam rabatę, ale czemu akurat serce? Sama teraz nie wiem, czy to z miłości do miejsca?
oooooooooo masz koteczka Jejku jaka sliczniutka - bo to kotka ??? No taka malutka i kochana ile ma ??? bo moja mała to już rozrabia i tą starszą po katach rozstawia