Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 14:20, 12 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)
Alez Ci to wszystko pięknie porosło na tej skarpie i ta irga z tymi trawami wygląda świetnie. Czarujesz pięknymi fotkami.

[/img]

pieknie na skarpie - kto by jeszcze rok temu powiedział, że ona będzie kiedys "jakoś" wyglądać. dzieki
Moja codzienność - ogród Oli 14:18, 12 paź 2015

Do góry
Dziękuję pięknie wszystkim za pochwały od razu mi lepiej w tą paskudną pogodę...

Ogród wyrozumiały 14:17, 12 paź 2015

Do góry
U mnie pada śnieg zrobiłam zdjęcia z okna rozmazane ,ale zobaczcie jak u mnie pada

Mój ogród - trudne początki - Paula 14:06, 12 paź 2015

Do góry
Taki widok zastałam z rana

Powstająca rabatka świerkowo-hortensjowa już bez winorośli

To pierwsza zima mojego "ogrodu" i czuje że będzie ona bardzo stresująca dla mnie...

Truskaweczki się nie poddają
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:01, 12 paź 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Renia, ale widok! Normalnie jak w grudniu!

Chyba szybko posadzę co mi jeszcze zostało

Wiesz co... Nie pamiętam kiedy ostatnio był śnieg w grudniu?

margaretka3 napisał(a)
Ech, dzieci się cieszą, ogrodnicy płaczą

A jeszcze w sobotę cały dzień biegałam z łopatą, robiąc roszady na wszystkich rabatach. Cebulowych nie zdążyłam posadzić... I w sobotę miałam wątpliwości, czy dobrze zrobiłam, zrywając wszystkie pomidorki.
Ja jednak wierzę, że jeszcze sobie pokopię!

Ja ostro kopałam cały zeszły tydzień i nie skończyłam. Cebulowe też jeszcze przede mną. Ja też mam nadzieję
Dzieci się cieszą fakt. Mój syn szczególnie - mysli, że będę go wozić sankami do przedszkola zamiast samochodem...

Konieczki napisał(a)
Witam panie w tej śnieżnej aurze. Ja ledwo z garażu wyjechałam na letnich oponach. Cebule czekają na wsadzenie. Podobno to tylko do jutra.
Słońca życzę Paniom

No widzisz, a mój wspaniały mąż zadbał, żeby w tym roku nie było problemu z oponami... całe lato jeździłam na zimówkach

babka napisał(a)
Niefajnie Pozdrawiam ciepło Reniu

Dzięki Oluś Od razu mi cieplej.

laurowisnia napisał(a)
Biało, jak i u mnie, mam nadzieję, że na krótko.
Róże posadzone, czekamy więc jak w czerwcu się ten miks zaprezentuje.

Z różami to jeszcze nic pewnego. Ciągle myślę... Np. Chandos Beauty też ma taki prosty, sztywny pokrój. Całe lato była raczej kremowo-morelowa, a teraz jest delikatnie różowa. Bardzo ją lubię.
Podobnie widziałam u Andy, że Jude the Obscure też jest teraz pastelowo-różowa.
Nie obejdzie się chyba bez korekt
Na razie mam plan, że jak coś będzie mocno zgrzytało, to będę bylinami przełamywać
Jarząb pospolity 'Pendula' 13:51, 12 paź 2015

Do góry
No i mam zagwozdkę, chciałam posadzić w miejscu ściętego modrzewia, najpierw 3 doorenbosy ale z obawy przed utratą wody dla RH, bo jak piszecie to pijaki a nie mam tam nawodnienia, pomyślałm o 3 szt jarząba fastigiaty, teraz czytam,że mało radości daje, to co ambrowce ?
Rododendrony urosły, modrzewia nie ma
Pokażę nasz ogród 13:39, 12 paź 2015

Do góry
Pokażę nasz ogród 13:38, 12 paź 2015

Do góry
Pokażę nasz ogród 13:37, 12 paź 2015

Do góry
Pokażę nasz ogród 13:33, 12 paź 2015

Do góry
Pokażę nasz ogród 13:31, 12 paź 2015

Do góry
Pokażę nasz ogród 13:30, 12 paź 2015

Do góry
Pokażę nasz ogród 13:29, 12 paź 2015

Do góry
Zszokowaly mnie zimowe obrazki w ogrodach. U mnie był lekki przymrozek, ale słońce świeci, jest jesiennie, pięknie, jeszcze skosiłam dziś trawę, chyba podetnę bocianami kanciki. Szybko poleciałam po aparat. Ostatni dzień urlopu, pewnie ostanie ogrodowe zdjęcia w tym roku.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:29, 12 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Obiecane porównanie Lavender Ice z Novalis.

Lepsze fotki aparatem robiła Kasia
Po lewej Lavender, po prawej Novalis - dużo ładniejsza niż myślałam. Ale to dwie zupełnie inne róże. Lavender to róż o lawendow podcieniu a Novalis to biel z domieszka lawendy

No i jest
Historia przedpłocia szcacun tyyyle zmian i pracy ...no niech tylko zaczną kopać to ja tam przyjadę z pałom, no wara !!!
U mnie mróz zamordował zawilce i Fireworksa, zbrozowił horti i kwiaty róż
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:25, 12 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Justyna... jakie wcześniej????? Normalnie.. październik to zawsze pierwsze przymrozki, a nawet i opad śniegu. Śnieg nie jest mile widziany, bo jak spada na drzewa co mają liście to zaraz je łamie ;( ;( Przy okazji łamią się słupy elektryczne i siedzimy bez prądu..

Zerknęłam do archiwum i pierwsze większe przymrozki miałam:
12.10.2015
27.10.2014
30.09.2013 to był wrzesień!!!
12.10.2012 /wielki opad śniegu 29.10.2012/
16.10.2011
10.10.2010
13.10.2009 /wielki opad śniegu/

Wcześniejszych zapisków brak.. z powodu braku ogrodu
Teraz leje deszcz i wytopił śnieg.. nie jest źle.. jak na tę porę roku.. nie lubię z tego powodu jesieni (chociaż lubię jesienne kolory liści).. nie lubię z powodu zimna zimy... nawet jak lubię narty.

Pamiętam że na Wszystkich Świętych zwykle był już śnieg, był mróz i dorośli wyciągali futra z szaf.. i wszędzie śmierdziało naftaliną. W kościele był koszmar... smród naftaliny... do dziś mam uraz do tego smrodu.

Ten 2009 to pamiętam. Na drzewach były jeszcze liście i oblepione mokrym śniegiem gałęzie łamały się jak zapałki. Pozrywało linie energetyczne, prądu 2 dni nie miałam na budowie i roboty mi stały, więc klęłam na potęgę. Tego roku była też bardzo ostra i śnieżna zima, mrozy u mnie były do -32. Też pamiętam, bo mi dzieci na ospę zapadły i 3 tygodnie garowałam z nimi w domu Ciekawe jak to będzie w tym roku? Zauważyłam, że im większa inwazja myszy jesienią, tym mroźniejsza zima. W tym roku było ich sporo, że 30 sztuk złapałam w garażu, ale to tylko taka moja osobista obserwacja, więc nie wiem czy jest miarodajna.
Szkoda tylko że w zasadzie nie było prawdziwej jesieni, takiej z kilkunastoma stopniami, z babim latem. Tylko krótki rękaw i od razu zimowa kurtka w ciągu kilku dni. Może to już to ocieplenie klimatu, gdzie pozostaną tylko 2 pory roku? Podobno od niedzieli ma się ocieplić.
A futra na 1 listopada to już taka tradycja chyba. Nawet jak jest +15 to i tak widzę nieraz na cmentarzu panie w futrach, kozaczkach i kołnierzach z lisa. Jest okazja do przewietrzania
Ogród w cieniu brzozy 13:19, 12 paź 2015

Do góry
U nas na południu od rana biało, wstawię choć jedną fotkę, platan w formie płaczącej.

Ewo, czytałam też o tym, mam nawet w warzywniku tak wkopaną od wiosny, na rabatach to już trudne, a nowe kawałki to są z różami. Już przyzwyczaiłam sie do strat, tak czasem tylko szkoda.
Planuję na wiosnę wykopać znowu piwonię, tylko będzie to już różowa ale niska kompaktowa.

Mirko, jak tylko się podoba, to popularne zestawienie.

Marto, może pod nogi, co by się nie pokłuć.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:09, 12 paź 2015

Do góry
I kilka słoneczek w ten ciemny, mroźny i wietrzny dzień

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:08, 12 paź 2015

Do góry
ziiiiiiiiimno i cały czas sypie

hortki leżą

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:08, 12 paź 2015

Do góry
Kolejny "łikend" w ogrodzie mi wypadł. No cóż, bywa i tak. W sumie i tak było chłodno - takie usprawiedliwienie żeby mniej żal było
Teraz pozostaje czekanie do wiosny z nowymi nasadzeniami, oprócz cebulowych, bo te już w ziemi.
Przez okres jesienno - zimowy będą postępowały prace wewnątrz altany. Tu wyburzyć, tam zamurować, nowe instalacje wod - kan, elektryczne. Po prostu generalna modernizacja. Oj, siem będzie działo.
Pracy full - czasu? jak zwykle, jak na lekarstwo. Tak czy inaczej trzeba go sobie zorganizować jakoś...

Dla zaglądających - ostatnia róża w tym sezonie

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:07, 12 paź 2015

Do góry
Wyskoczyłam żeby zrobić śnieżne zdjęcia, ale nic ciekawego w tym dzisiejszym mroku nie zrobiłam, ręce mi zgrabiały , i musiałam na szybko prowizorycznie podwiązać katalpy które zastałam w takim stanie

silny wiatr i ciężar mokrego śniegu zrobiły swoje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies