Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Basilikum 06:32, 30 paź 2015

mniam pieny tercik
wszystkiego najlepszego dla 16-nasto latka

Milego dnia wszstkim. Pieknej spacerowej pogody
hanka_andrus 07:28, 30 paź 2015

Tort nadesłany przez Edytkę podniósł mnie na duchu bardzo!

Spałam całą noc i nawet nie wiem czy mi co się śniło.
Na nowy dzionek wysyłam serdeczności i życzenia abyście znaleźli chwilę wolnego na O.

eda 11:45, 30 paź 2015

Haniu miłego na dziś cieszę się że torcika smakowałaś i dobrze spałaś

Częstujcie się goście Hanusi za życzenia serdecznie dziękujemy
hanka_andrus 13:37, 30 paź 2015

Edytko, Ty niezawodna ogrodniczka jesteś. Od rana na nogach. A ja dopiero ze spaceru wróciłam. Jakaś duchota w powietrzu, zero wiatru, aż dziwne to u mnie.

Torcik smakował, ale najbardziej dowyglądał! Sama robiłaś?

Do poniedziałku bumelka. No może ciasto upiekę dziś. Bo mogą goście się pojawić, a tu nic w zapasie nie mam, tylko pestki dyni.

Na niedzielę planuję właśnie dynię pieczoną i jakieś mięsko do tego też z piekarnika. Może mi się uda nie przypalić.

dajana 14:40, 30 paź 2015

Piękna uroczystość u ciebie Haniu była, a torcik kuszący hi,hi. Moja wnusia będzie miała w marcu 15 lat .Obecnie jest po operacji kręgosłupa i pierwsze co zrobiła po operacji to prosiła abym stanęła przy niej . Marzyła o chwili kiedy urośnie 6cm w jeden dzień , będzie ode mnie wyższa i pozbędzie się tego okropnego gorsetu .No i marzenie sie spełniło ,przerosła mnie moja wnusia hi,hi.Wszyscy w szpitalu sie śmiali nawet lekarz nie mogła doczekać się wizyty babci z tego powodu . Operacja nie do końca udana, ale już nic więcej zrobić nie można . Jej to nie przeszkadza i tak jest szczęśliwa .Jutro będzie u mnie tez piekę jej ulubione ciacho .Wnuczki to balsam dla naszych serc prawda? Wyobraz sobie ze ja w tym roku doczekałam swoich papryczek, po raz pierwszy miałam własne .Pyszne były Nie miałam tylko czasu na zdjęcia no i prace, ale nadrobię to w przyszłym sezonie .Dobrego dnia Haniu
Basilikum 14:52, 30 paź 2015

Haniu ja z pestek dyni pyszne ciasteczka robie. Mi sie na Weekend zaczcialo gruszkowo czekoladowego ciasta i moze jszcze dzis wyczaruje. A miesko jak robie to na blache obok klade dynie, ziemniaki i inne warzywka jakie mam w domu i razem pieke.
papyki mi sie nie udaly, wogole to raz ialam i to male, Nie wiem co zle robie.

Dajana fajna taka wnusia babci mam nadzieje, ze kregoslup daje rade i dlugo posluzy.
hanka_andrus 17:22, 30 paź 2015

Izeczko! jakie ciasteczka z dynią, podaj recepturę. Może ugniotę. hi,hi.
Z pieczonym mięskiem też kładę warzywa. Pysznie jest. I smakowicie.

Z gruszkami to tylko murzynka piekłam. Ciasto wg przepisu i do tego ćwiartki gruszek w środek.

Oj, Edytko, coś narobiła tym tortem! Teraz muszę dobrze oganiać się, bo za mną słodkości chodzą.
Aniołki od Izeczki mi się spodobały i nawet mam drewienka, tylko skrzydełka domontować. A główki też mam / do pomalowania/'
Gdyby mi się udało, byłby piękny zestaw pod choinką albo na balkonie.

Zaduszki wkrótce, to potem czas na prace domowe. Ale ja jeszcze w tygodniu chcę znośną pogodę na ogród wykorzystać.

Basilikum 18:07, 30 paź 2015

Haniu ciastka robie tak:
Ciastka dyniowo- zurawinowe
125g maki pszennej
100g cukru brazowego (ale ja daje jaki mam),
100g platkow owsianych,
50g pestek dyni,
100g zurawiny suszonej

jak sie to wszystko warstwami wsypie do sloika to bedzie z tego ladny prezencik. Do sloika trzeba dolaczyc przepis, czyli co obdarowany ma dodac by powstaly z tego ciastka

125g masla,
2 jajka,
1 sloik mieszanki jak wyzej.

Maslo roztopic i ochlodzic dodac jajka, zmiksowac. Wymieszac mieszanke suchych produktow, dodac do tego maslo i jaka, wymieszac.
nakladac lyzka na papier male kupki. Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku ok 15 minut.
hanka_andrus 19:49, 30 paź 2015

No nieźle, Izeczko. Dałaś mi gotowca na prezenty dla wnuczek. Dziękuję! A wypróbuję już jutro, bo po żurawinę muszę do sklepu zajrzeć. Buźka. Może uda się zrobić zdjęcie, to wstawię.

Kwiatek dla Ciebie
Basilikum 20:22, 30 paź 2015

dziekuje za kwiatek