Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:04, 11 paź 2015

Do góry
Dwa ogrody 22:03, 11 paź 2015

Do góry
Reniu, w tygodniu faktycznie nie mam czasu, za późno wracam, ale coś da się zrobić, mam miejsce przerzutowe w Łodzi, wytrzymasz jeszcze tydzień? Jeśli tak, to napiszę wszystko na pw

Tamaryszku
, do właściwego wyglądu ogrodu jeszcze daleko, po zakończeniu budowy można będzie wreszcie pomyśleć o zagospodarowaniu placyków, detalach i całej reszcie, której już prawdę mówiąc nie mogę się doczekać Nadrabiam bylinami

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:02, 11 paź 2015

Do góry
Aguś, bij, zabij, ale wstawiam, bo publika głodna Twojego ogrodu!

Jakby co, wywal…

Podwórkowa rehabilitacja 22:01, 11 paź 2015

Do góry
Małgosiuja też nie wiedziałam, że tak pięknie się nazywa ale Basia zawsze w pogotowiu z ciekawostkami. Również całuję
Jana witaj u mnie. Ciesze się że podobają Ci się moje zdjęcia. Zapraszam częściej i oczywiście do Ciebie też zawitam
Sylwia dziękuję O ziołach na spirycie poczytałam i wiem już czemu nie zdrowieję. Wykluczyłam procenty i efektów nie ma A tak na poważnie to od jutra stosuję Twoje metody oprócz lampy, bo nie mam. Ale kupię, bo podobno dobra i na stawy, dwa w jednym buziaki
Basieńko dziękuję, to może wiosną pomyślimy buziaczki dla Ciebie
Agniesiu fajnie, że zajrzałaś, bo coś mało Cię ostatnio na forum a szkoda, bo wiecznie mam niedosyt Twojego ogrodu i myślę, że coś tam ukrywasz cudownego przed nami

Trochę zdjęć okolic lasu dla miłych gości zaglądających piszących i nie piszących. Pozdrawiam

dzieło bobrów...
Ogród niby nowoczesny... 21:58, 11 paź 2015

Do góry

Ogród z koniczynką 21:58, 11 paź 2015

Do góry
No i jest koniczynka
Super
Pogubiłam się po drodze... 21:57, 11 paź 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
juz mi nie zakwitna zawilce

U mnie też zawilce mróz załatwił
Ogród z koniczynką 21:54, 11 paź 2015

Do góry
Nabazgroliłam odręczny plan mojego ogrodu

z tyłu domu K to kompostownik

koperta to patio

w rogu okrąg z hustawką, a obok niedokończona rabata z borówkami
Ogród niby nowoczesny ale... 21:54, 11 paź 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
W trakcie przeglądania zdjęć do wizytówki natknęłam się na zdjęcia archiwlane więc mała metamorfoza

Ja to uwielbiam takie historie widać że też dojrzewałaś do prostych linki,no teraz to o niebo lepiej masz jeszcze może gdzieś jeszcze takie przed i po
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:49, 11 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
to co z bergenią?
ja bym poleciała całe poletko pod ambrowcem bergeniami
brakuje tam dużych liści
a poniżej wielka bergeniowa skarpeta

Myślałam o tym właśnie ... ale nie wiem czy w tym roku jeszcze coś będę sadzić ... przeciez już prawie zimowo się robi Dzięki za inspirkę
Ogród z koniczynką 21:46, 11 paź 2015

Do góry
ostatnie podrygi begonii

huba na pieńku

...patyczkowy siusiak...

...ławka rzuca cień tworząc majteczki brzozowym nóżkom...
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:45, 11 paź 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Miło Cie widzieć mentorze
Sylwia, o tym

To miejsce na basen ogrodowy, już pytałem
Z przodu zdjęcia skarpa, tu raczej nie kombinuję, Irga Major.
Do rozplanowania mam trzy boki tego kwadratowego pola o boku ok 7 metrów. Po lewej jak świerk serbski jest wschód.
Na pewno chce mieć tam trawę Kleine Fountane

Kleine Fountane - super ... mam 1 egzemplarz i jestem oczarowana . Jest u mnie drugi sezon .

Basenik + trawy i trawki ... dobrze kombinujesz jak wypatrzysz majorka takiego młodziutkiego to daj mi znać ... Szukam kilku sztuk
Dwa ogrody 21:41, 11 paź 2015

Do góry
Weekend był pracowity. Posadziłam resztę roślin z doniczek, ostatnie róże, wysadziłam wszystkie cebulki ( niewiele), żałuję tylko, że wiosną nie będzie mojej rzeczki iryskowej, cebulki oczekujące na jesień (w doniczkach) zostały "sprzątnięte" w bliżej nieokreślone miejsce przez mojego Teścia poszukiwania były..i nic
Te rośliny, na które nie miałam pomysłu/miejsca zadołowałam.
Wykopałam dalie, wszystkie zwarzył mróz. Pooszły też kosmosy, cynie, hortensje, wszystko brązowe.
Do przesadzenia mam New Dawn, czekam na deszcz.
Potem przewieźć kompost i okryć róże w odpowiednim momencie a co zostanie rozrzucić na rabatach hortensjowych plus obornik.
I sprzątanie/chowanie donic... a myślałam, że już zakończę sezon

Przebarwione piwonie

Joku roślin na rabatach jest faktycznie sporo, wiem tylko ile mam mniej więcej róż i hortensji. Część bylin rozmnażałam już wcześniej, zanim zaczęłam zakładać nowy ogród. Dużo bylin mam z siewu, sadziłam po kilka, kilkanaście sztuk, kupowane dzieliłam, powiększając stan. Na dzień dzisiejszy nowy jest zapchany i posadzić nowe rośliny to już kłopot.
Tu było chyba dwanaście kostrzew, denerwowały mnie w czerwcu i lipcu, cięłam do zera, część już rośnie w starym, te też przesadzę wiosną, a na ich miejsce pójdą liliowce z przechowalnika

tutaj widać, jak rozrasta sie czyściec w przechowalniku
Ogród z koniczynką 21:40, 11 paź 2015

Do góry
Uwielbiam wrzosy

...rabatkowa buźka... ha, ha

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:39, 11 paź 2015

Do góry
u nas pod koniec sierpnia mozna kupic taka chryzantemowa kule za jakiec 4-5€ i ja zawsze jedna kupuje. Ta wlasnie przezyla zime wiec mam w tym roku dwie. z tym, ze ta kupiona w tym roku juz przekwitla i teraz mam same listki. Kilka paczkow ma wiec jej nie ruszam. Chcialam posadzic przed clematisa ale nie moglam wyjac z doniczki aze nie mialam zbytnio czasu wiec dalam jej spokoj.
Dzis jeszcze posaszilam krokusy i narcyzy. Chcialam jeszcze tulipany ale mnie zimno z ogrodu wygonilo.

moja forsycja z innej strony

i Irenkowe kwiatki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:35, 11 paź 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ja liśćmi bym się nie przejmowała, ale tym że kwiat 'zniknie' w ID, na pierwszej fotce masz jednoroczne ID tzn sadzone na jesieni ubiegłego roku a u góry szafirki, na dolnej focie Id z przed chwili, gdyby szafirki w nim rosły nie byłoby ich raczej widać na wiosnę

Dzięki
Aaa ... coś mnie podkusiło z tymi szafirkami i teraz nie wiem co z nimi wykombinować
Ogród z koniczynką 21:34, 11 paź 2015

Do góry
Rozchodniki kwitną u mnie pierwszy raz, ale chyba za mocno je podzieliłam

w ubiegłym tygodniu hortki były jeszcze piękne

W ogródku Iwony 21:32, 11 paź 2015

Do góry
I jeszcze takie tam różne widoczki.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:32, 11 paź 2015

Do góry
Pobiegałam troszkę dziś po Waszych ogrodach. Ileż to piękna nagromadziliście i stworzyliście... Zachwycona i zainspirowana na nowo

Ogród z koniczynką 21:29, 11 paź 2015

Do góry
Szkoda, że te kolory już nie istnieją po przymrozku

berberysy jeszcze trzymają się dzielnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies