Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 10:36, 30 cze 2015

Do góry
Brodate to kwiaty moich początków ogrodniczkowych, miałam jakieś 7 lat, jak zasiałam pierwsze własne... Ot, nostalgia za młodością, znaczy stara już się robię
Postanowiłam w tym roku, że zamieszkają u mnie znowu. Na wsi na przedpłociu u moich sąsiadek rosną w tym roku - pięknie wygląda taki szpaler.

Ten sposób sadzenia czosnków był mi nieznany
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:25, 30 cze 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Tesia i na róże przyjdzie pora w Twoim ogrodzie, mam nadzieję, że doczekam tej chwili

Wiem, Aniu, że masz rację Kiedyś to nastąpi. Ja już się łamię, tylko nie podejmuję decyzji z braku wiedzy
Ogród nad Rozlewiskiem 22:40, 29 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

I popłynęły... prosto w stronę zachodzącego słońca...

Takie są tu zachody słońca...

ale pocztówki...mozna sie rozmarzyc
Ogród nad Rozlewiskiem 22:32, 29 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

swoisty urok takiego świętowania a zachód słońca prześliczny
Ogród nad Rozlewiskiem 21:36, 29 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Zachody słońca cudowne. Wspaniałe jest takie kultywowanie tradycji. Szkoda, że w wielu rejonach zanika.
Ogród Mirelli 21:31, 29 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

No, z uznaniem przyglądam się, jak Mirelka złapała bakcyla ogrodowego i jak działa

To dzięki Tobie Tess mój ogród się zmienia Nie sadziłam, że można coś w nim ładnego zrobić, a jednak. Fakt ciężka praca, ale chęci mam ogromne, szkoda tylko, że to wszystko tyle kosztuje i musze rozkładać zakupy na miesiące. Mąż powiedział, że w przyszłym roku przeznaczymy pulę na ogród i zrobi się od razu większe zakupy, więc zimą będę miała znowu nad czym myśleć

Na samym początku jak zaczynałam pisałyśmy o aktinidi pstrolistnej pamiętasz? Kupiłam to cudo i jakoś cudne nie jest, wręcz brzydkie
Ma brązowe liście, no, że się nie przebarwi od razu to wiedziałam, ale liście brąz - nie bardzo mi się podoba Jest jeden listek do połowy zabarwiony na różowo, wiec to ta aktinidia, ale myślałam, że liście będą zielone.
Ogród nad Rozlewiskiem 21:29, 29 cze 2015

Do góry
Kasiu, nie wzięłam udziału w konkursie. Nie wiedziałam, że udział może wziąć każdy.

Karola, dzięki

Zobaczcie, czym i jak nad Bug jechaliśmy

Ogród nad Rozlewiskiem 21:24, 29 cze 2015

Do góry

I popłynęły... prosto w stronę zachodzącego słońca...

Ogród nad Rozlewiskiem 21:19, 29 cze 2015

Do góry

Ogród Mirelli 21:18, 29 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Mirelko, musiałabym zobaczyć tę trawkę, żeby odpowiedzieć na 100%.
Ale jeśli podgniwa, to jednak bym ją posadziła wyżej.

Patrzyłam dzisiaj na nią znowu i nie jest nic niżej posadzona niż inne.
Odgarnęłam kamyczek, żeby ziemia wyschła przy nich, obcięłam, a raczej wyciągnęłam zgnite źdźbła i chyba poczekam z pare dni i poobserwuję. Nowe wypuszczane źdźbła nie gniją na szczęście - zobaczymy co będzie
W razie niepokojących sygnałów posadzę nieco wyżej
Ogród nad Rozlewiskiem 21:14, 29 cze 2015

Do góry
Miniony weekend to oczywiście obchody i świętowanie kupalnocki, czyli Nocy Kupały.

Był oczywiście festyn gminny, a w programie m,in.: konkurs smakołyk nadbużański, na najładniejszy wianek, puszczanie wianków na wodę, i śmiechu i radości też było wiele.

Ogród nad Rozlewiskiem 21:06, 29 cze 2015

Do góry
Rozplenice z Matroną w przyszłym roku dadzą czadu.

Trawka Irenka.

Ogrodowa biżuteria

Ogród nad Rozlewiskiem 20:57, 29 cze 2015

Do góry
Hostowisko, z którego byłam prawie dumna, ale potem zobaczyłam boskie hostowisko Vivy

Moja produkcja złota ogrodnika

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:15, 29 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)
a ja udaje, ze róż nie widzę i chwalę powojniki. Cudne. I jarzmianki i bodziszki, i... wszystko (oprócz róż, oczywiście, których nie widzę

Tesia i na róże przyjdzie pora w Twoim ogrodzie, mam nadzieję, że doczekam tej chwili
Ogród Mirelli 20:12, 29 cze 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Mirello, ależ zmienia się Twój ogród. Niedawno sama prosiłaś o rady, a teraz dzielisz się z innymi swoim doświadczeniem

No, z uznaniem przyglądam się, jak Mirelka złapała bakcyla ogrodowego i jak działa
W Gąszczu u Tess 20:09, 29 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Nie ma fotek i nie ma....Teresko , pokaż chociaz gracilimuska
tak z blizej

Kasiu, od czwartku byłam poza ogrodem, wróciłam wczoraj późnym wieczorem. Nie było kiedy fotek zrobić.
W Gąszczu u Tess 20:08, 29 cze 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Poczta niemiecka, francuska czy brytyjska również odmówi Ci przyjęcia przesyłki w kartonie z jakimikolwiek nadrukami czy starymi etykietami. Chodzi o to, że skanery linii rozdzielających paczki na cały obszar kraju mogą błędnie odczytać kod który jest przypisany danej przesyłce. Poza tym każda poczta, firma kurierska czy spedycyjna posiada własne logo i nie musi za darmo reklamować tego co jest wydrukowane na kartonie przez inną firmę.

Po pierwsze, wyrwałeś z mojej poprzedniej wypowiedzi tylko część wywodu.
Po drugie - poczta nie musi reklamować, a ja nie muszę z pocztą współpracować.
Po trzecie - czuję się dostatecznie pouczona
Jak to było? "To nie poczta, to my"

W Gąszczu u Tess 19:04, 29 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Byłam na poczcie.
Na usta cisną mi się wszystkie niecenzuralne słowa, jakie znam, oraz te, które mi się wydają niecenzuralne
PRLowska Poczta Polska nie na moje nerwy.
Karton nie może być z nadrukiem, a jeśli jest, to należy opakować w czarną folię...

Poczta niemiecka, francuska czy brytyjska również odmówi Ci przyjęcia przesyłki w kartonie z jakimikolwiek nadrukami czy starymi etykietami. Chodzi o to, że skanery linii rozdzielających paczki na cały obszar kraju mogą błędnie odczytać kod który jest przypisany danej przesyłce. Poza tym każda poczta, firma kurierska czy spedycyjna posiada własne logo i nie musi za darmo reklamować tego co jest wydrukowane na kartonie przez inną firmę.
Zaczątek ogrodu 18:37, 29 cze 2015

Do góry
Aśka, bo przez kolano przełożę
Pokaż ogród, nie bądź taka.
Kolorowy ogród na piasku 18:35, 29 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Jeszcze raz "przeleciałam" wszystkie fotki ze spotkania Waszego....powolutku, dokładnie sie im przyglądając........boskość ogrodu widac na każdej z nich

się podpisuję obiema łapkami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies