Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 10:05, 01 lip 2015

Margarete napisał(a)
O rany - juz masz hortensje - u mnie dopiero w sie zapowiadają........
To jedyny kwiat z ubiegłorocznych pąków, reszta przemarzła (a zimy nie było!) reszta pąków na tegorocznych gałązkach - a myślałam że to niemożliwe u hortek ogrodowych
k.
Kasya 10:20, 01 lip 2015

popcorn napisał(a)
To jedyny kwiat z ubiegłorocznych pąków, reszta przemarzła (a zimy nie było!) reszta pąków na tegorocznych gałązkach - a myślałam że to niemożliwe u hortek ogrodowych
k.

No co ty ? Na tegorocznych ?
U mnie tez przemarzly pąki ale nie w zimie tylko na wiosnę

Za dużo zdjęć na raz ! Nie wiem o czym pisać !

Roza z rozplenicą pasuje do klimatu buszu, u mnie tez
First lady mnie tez zachwyca jak duża rośnie ?

A..kota, maskotkę pokazuj częściej
popcorn 10:24, 01 lip 2015

Zdjęcia robię seryjnie, raz na jakiś czas. więc dużo hehe
Hortki długo nie obcinałam, ale pąki ostatecznie zbrązowiały i ciachnęłam. I urósł potwór i kwitnie na pewno z tegorocznych pąków
First Lady mam dwie, jedną 2gi rok, drugą kupiłam w ubiegłym roku. Na razie są małe, nie wiem jak wielkie urosną, liczę że nie bardzo
pozdrawiam!
ren133 15:40, 01 lip 2015

No ja nie wiem jak na tym "piachu" takie cuuuudne rośliny u Ciebie rosną Co Ty im serwujesz, że tak wybujały?
Ślicznie jest Karola
Jak porównuję to co jest teraz z tym co widziałam w kwietniu to ... dzień do nocy
Buziaki
ren133 15:41, 01 lip 2015

Kasya napisał(a)

No co ty ? Na tegorocznych ?
U mnie tez przemarzly pąki ale nie w zimie tylko na wiosnę

Za dużo zdjęć na raz ! Nie wiem o czym pisać !

Roza z rozplenicą pasuje do klimatu buszu, u mnie tez
First lady mnie tez zachwyca jak duża rośnie ?

A..kota, maskotkę pokazuj częściej

Kot suuuuper
popcorn 15:43, 01 lip 2015

Reniu, no bo ja mam ogródek do oglądania w czerwcu, a nie w kwietniu zapraszam

Teraz jest buszowaty busz mam do przywiezienia wióry drzewne od Teściów, coby wysypać na rabaty, ale muszę poczekać do późnej jesieni, bo u mnie trudno glebę teraz zobaczyć hehe
a kotek fajny dziękuję
Tess 16:43, 01 lip 2015

popcorn napisał(a)
k.

One nie w zimę przemarzły, moim zdaniem. Nie było jakiś przymrozków wiosennych? Bo to one są niebezpieczne. U mnie tak w przedogódku w ub. roku się zdarzyło. Myślałam, że je jakiś grzyb zaatakował, bo listki skarłowaciałe miały, ale dziewczyny orzekły, że to szok wywołany przymrozkami.
Tess 16:44, 01 lip 2015

Busz przed domem niesamowity! Zdumiało mnie że na jednej rabacie masz hostę (roślina cienia) i lawendę (roślina słońca).
Kasya 16:45, 01 lip 2015

Tess napisał(a)

One nie w zimę przemarzły, moim zdaniem. Nie było jakiś przymrozków wiosennych? Bo to one są niebezpieczne. U mnie tak w przedogódku w ub. roku się zdarzyło. Myślałam, że je jakiś grzyb zaatakował, bo listki skarłowaciałe miały, ale dziewczyny orzekły, że to szok wywołany przymrozkami.

to samo bylo u mnie

jak spi to spi i w ziemie nic sie nie dzieje, ale potem wczesną wiosną pąki nabrzmiały i przymrozki je załatwiły

ale u mnie nie kwitnie na tych pędach ktore pusciła od korzeni
popcorn 18:14, 01 lip 2015

Tesiu, to prawda, raczej wiosną przemarzła ta hortka, choć po zimie pąki nie wyglądały zdrowo - zbyt późno zdjęłam okrycie i wydawało mi się że pąki przypleśniały...
Hosta jest na samym końcu rabaty - wystawa zachodnia, a hosta na północno-zachodnim rogu. I głębiej niż lawenda, dużo mniej słońca łapie w ciągu dnia. Radzi sobie. A obwódka lawendowa na całości, od rogu domu o południowo-zachodniej wystawie, lawenda buduje mniejszy krzak na końcu, ale i tak nieźle rośnie jak na ograniczoną ilość słońca.

Kasiu, pokazałaś u siebie tę hortkę? idę zobaczyć

podlewam ogródek, przenoszę węża po kolei na rabatach, najpierw tych w cieniu. Warzywa w skrzynkach też podlałam. Obcięłam od dołu pigwowca którego nie dałam rady wykarczować jesienią, na M się nie doczekałam:/ już miał 80 cm średnicy. Ogoliłam go na łyso i potem prysnę randapem, jak wypuści trochę. Niech padnie dziadostwo