Aniu ten miłorząbek to Mariken?
Mój posadzony dwa lata temu wygląda tak samo czyli pokrój ma identyczny, a kupiony był jako taki zwykły w Tesco za 19 zł,czyżbym niechcący była właścicielką tej odmiany, która bardziej odpowiada do wielkości mojego ogródka?
Piękne obrazy nam pokazujesz, zakochac się można. Kolory jesieni zachwycają prawda ? I przy okazji tajemnicza modelka się ujawniła Częściej musisz robic takie fotki spacerowe !
Wszystkie zdjęcia najchętniej bym zacytowala ale to mnie zachwyciło. Tańczące panny
Ja u siebie kombinuję, czy wsadzić jeszcze jakies drzewa do mojego dużego ogrodu. Z tyłu działki mam posadzony pas małych serbów i tam myslałam, żeby posadzić przed nimi drzewa, które mogłyby osiągnąć większe rozmiary.
Małżonek niezbyt jest za tą opcją, choć już grujecznika tam posadziłam. Twierdzi, że mamy juz tyle drzew, że nie nadążymy liści grabić i po co nam kolejne, że lepiej te serby zadarnić jakimś jałowcem i zostawić. Ale pod wpływem ogrodowiska chciałoby by się więcej. Więc sama już nie wiem, może u siebie posadze kolumnowego, ale nie wiem, czy on rzeczywiście mniejszy będzie, bo w internecie różnie piszą.
Zastanawiam się, czy przycinanie rzeczywiści pozwoli ograniczyć wielkość drzewa, bo jednak pień i konary będą rosnąć
Mała mi dała fajne porównania: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=3191#post_2
a zdjęcie tulipanowca na tej stronie to już mi całkiem daje do myślenia