Wiesz Aniu, z tym sadzeniem drzew to ja widzę że ludzie przeginają w drugą stronę. Nie sadzą dużych drzew za gęsto ale dużo miniaturowych popierdółek które w proporcji do dużych działek wyglądają po prostu śmiesznie. Ludzie boją się dużych drzew nawet jeśli mają na nie miejsce. Co z tego że drzewo da latem fajny cień, lepiej kupić namiot ogrodowy

Tak niestety jest. Zresztą, wcale się nie dziwię. Niestety u nas zbyt dużo zależy od dobrej kub złej woli urzędników. Widzę czasem że ludzie mają problem z uzyskaniem pozwolenia na wycięcie drzewa które stanowi już zagrożenie, a z drugiej strony wycina się całe hektary pod inwestycje albo bezrefleksyjnie okalecza drzewa rosnące przy drogach ogławiając je. Na szczęście nowa ustawa mocno zaostrzyła przepisy mówiące o tym co wolno a czego nie- może mniej będzie ogławianych, nienaturalnie zdeformowanych lip i klonów w przestrzeni miejskiej

Chyba wyszłam z tematu ogrodowego niechcący

Ja lubię bardzo twoje drzewa- bez nich ogród nie byłby tak piękny

Klony srebrzyste są piękne, ale faktycznie to gigant drzewa. Wypatrzyłam sobie na polu jedną samosiejkę - może tym razem uda się przytargać

W zeszłym roku wycięli

A tulipanowiec? Ten to dopiero wielgachny będzie

Zwą go "żółtą topolą"