Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 23:20, 28 paź 2015

LewOgrodowy napisał(a)
Ania czy rozszyfrowałabyś, jaka to odmiana? Wysoka jest na 50-60 cm. Opisana była jako "różowa pełna", ale tyle to widać gołym okiem...
Z góry dziękuję.

Ekran może przekłamywać kolor.. jak czerwona to Hot Papaya.
Z różowych może być Secret Afair, Cranberry Cupcake.
Leć do Ewy z piaskowni.. ona jest dobra w te klocki
Mala_Mi 23:36, 28 paź 2015

eee_taam napisał(a)
mówisz miłorząb przereklamowonay?

hmmmm ...mam Mariken ( juz z tydzień żółciutki stoi) i jakiś kolumnowy (ten się nie wybarwił jeszcze)

Jeżeli idzie o kolor kurczaka to przereklamowany... 4 sezon i kurczak był raz i jeden dzień. Natomiast bardzo lubię miłorzęby.. i nie liczę na wybarwianie się. Lubię je za nich samych..za zielone

Dałam na FB dam i tu..spacer aleją KOnstacji przez 4 pory roku
Styczeń

Maj

Lipiec

Październik (sierpień wrzesień poszło się paść..wszystkie foto fruu w kosmos)

Mala_Mi 23:40, 28 paź 2015

Wszystkim zaglądającym życzę dobrej nocy...

Szronik dziś też był... i piękny dzień...
Ensata 23:55, 28 paź 2015

Rybska ogromne. Ogrod ze szronem piekny. Uwielbiam taki galop w pizamie o poranku, praktykuje nadal, nogi tylko marzną troche
bdan 08:08, 29 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

Maj

Ja chcę w maju spacerować Pozdrawiam Aniu, zaglądam na bieżąco dzisiaj ślad zostawiam.
Pszczelarnia 09:29, 29 paź 2015

Nostalgicznie się zrobiło u Ciebie - spacer aleją .... .
10:33, 29 paź 2015
Pszczelarnia napisał(a)
Nostalgicznie się zrobiło u Ciebie - spacer aleją .... .

bdan 10:49, 29 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
Sadzenie drzew to wielka odpowiedzialność. Drzew nie wolno wycinać, nawet ze swego ogrodu. A rosną szybko i wielkie... u mnie na szczęście nade mną czuwał eM, który krzyczał jak sadziłam drzewa za gęsto.. w końcu drugi jego zawód to rolnik
Mam zobrazowanych kilka innych drzewek jak rosną w czasie... wszystkie foty starałam się z podobnego miesiąca wstawić (bo sezon dla wzrostu drzewa to dużo).. i z jakimś punktem odniesienia.
Tu punktem odniesienia jest płot. Klona Crimson Sentry przycinam bardzo mocno co roku.. a i tak rośnie jak głupi.. i w górę i w szerz.. Nie przycinany już by się w tym miejscu nie mieścił..

Tulipanowiec.. na kwitnienie długo czekałam, ale na wielkość już nie.. wszystkie dolne konary ma już obcięte... co roku kolejne.. słusznie piszą że to drzewo dla niecierpliwych... te swoje 30 metrów osiągnie za mojego żywota Sadząc drzewa stwierdziłam, że Kłopoty z nimi zostawiam dla następnego pokolenia... ha, ha, ha.. a ja chcę pocieszyć się jeszcze widokiem swoich drzew. Już ma wysokość 6 metrów.

Klon srebrzysty - ten to buja szybciutko... konary ma obcięte na wysokość kilku metrów.. ... z nim chyba przesadziłam w ogrodzie.. chyba za wielkie drzewo jak na przydomowy ogródek.. do 40 metrów urośnie.. na razie ma 10 metrów... i wydaje się olbrzymem.. bo prawie jak blok mieszkalny. 40 metrów to szerokość mojej działki.. a ma tyle być na wysokość.

Aniu w zimowe wieczory 2015 mogłabyś uzupełnić. Jestem ciekawa zwłaszcza, jak tulipanowiec rośnie
wiunia 12:30, 29 paź 2015

Aniu ten miłorząbek to Mariken?
Mój posadzony dwa lata temu wygląda tak samo czyli pokrój ma identyczny, a kupiony był jako taki zwykły w Tesco za 19 zł,czyżbym niechcący była właścicielką tej odmiany, która bardziej odpowiada do wielkości mojego ogródka?
jankosia 16:58, 29 paź 2015

Wiesz Aniu, z tym sadzeniem drzew to ja widzę że ludzie przeginają w drugą stronę. Nie sadzą dużych drzew za gęsto ale dużo miniaturowych popierdółek które w proporcji do dużych działek wyglądają po prostu śmiesznie. Ludzie boją się dużych drzew nawet jeśli mają na nie miejsce. Co z tego że drzewo da latem fajny cień, lepiej kupić namiot ogrodowy Tak niestety jest. Zresztą, wcale się nie dziwię. Niestety u nas zbyt dużo zależy od dobrej kub złej woli urzędników. Widzę czasem że ludzie mają problem z uzyskaniem pozwolenia na wycięcie drzewa które stanowi już zagrożenie, a z drugiej strony wycina się całe hektary pod inwestycje albo bezrefleksyjnie okalecza drzewa rosnące przy drogach ogławiając je. Na szczęście nowa ustawa mocno zaostrzyła przepisy mówiące o tym co wolno a czego nie- może mniej będzie ogławianych, nienaturalnie zdeformowanych lip i klonów w przestrzeni miejskiej Chyba wyszłam z tematu ogrodowego niechcący Ja lubię bardzo twoje drzewa- bez nich ogród nie byłby tak piękny Klony srebrzyste są piękne, ale faktycznie to gigant drzewa. Wypatrzyłam sobie na polu jedną samosiejkę - może tym razem uda się przytargać W zeszłym roku wycięli
A tulipanowiec? Ten to dopiero wielgachny będzie Zwą go "żółtą topolą"