To musisz rabatę poszerzyć. Ona musi mieć podwyższenie?
Nie musi - ale taaak się urobiłem wcześniej....
jednak ta po drugiej stronie może być szersza o wiele - nawet na 3 metry - tylko jedyne co przeszkadza to kanał - jest tam kilka cm ziemi - dlatego wymyśliłem szpaler z hortensji przed nimi - zatraciłyby granicę
Chciałbym w jak największym stopniu wykorzystać rosnące tam rośliny - nie dokupywać - chyba, że z konieczności
Mam jeszcze do dyspozycji ostróżki, więcej trzykrotek, żurawki - bordowe, zielone i peppermint spice, w zasadzie wszystko co rosło na tych rabatach
czyli do tego róże, dalie, rozchodniki okazałe, łubiny
Z jednorocznych chętnie posadziłbym tam begonie semperflorens i kremowe aksamitki.
Mam też dużo sadzonek hortensji bukietowych - silver dollar, unique, anabelle też - chętnie zrobiłbym z nich szpaler pod płotem, aby się troszkę odgrodzić.
Teraz czekam aż ktoś się poświęci - mamy czas do wiosny - wtedy ruszam
Zapowiedziałem wątek, więc teraz omówię co planuję na wiosnę.
Rabata na podwyższeniu wymaga znowu reorganizacji, ale nie wiem kompletnie jak zestawić rośliny, aby ze sobą współgrały. Dlatego proszę Was o pomoc jak to razem ułożyć, aby było pięknie przez cały rok, a zwłaszcza latem
Chodzi o tą rabatę
Teraz po prostu nie widać tam nic - jedynie zostały badyle po powojnikach i magnolia we włókninie - nie wygląda to fajnie.
Sebek, Danusia ma rację. Teraz ziemia o połowę tańsza to gdybyś coś sobie kupił to za parę lat wszystkich byś zadziwił, bo to że już bez reszty wsiąkłeś w ogrody jest chyba dla każdego z nas oczywiste. Pomyśl....
W zasadzie grunt już czeka - plany i marzenia mam - może się spełnią.
To wieeelka działka - dużo się zmieści
Sebek, Danusia ma rację. Teraz ziemia o połowę tańsza to gdybyś coś sobie kupił to za parę lat wszystkich byś zadziwił, bo to że już bez reszty wsiąkłeś w ogrody jest chyba dla każdego z nas oczywiste. Pomyśl....