SYLWIA
Rudbekia, jak jeżówka, tylko żółta i bordowa, ale to sadzonki z korzeniami, to wiosną od razu masz,na twoim areale to i tak zginie;
mnie i w mglistej i w wiosennej, różnie, ale dzięki
taka szałwia
róża
Irenko nie ma sprawy, poczekam. Jasnotę jakąś chyba plamistą mam, rudbekię mam tą wysoką pełną- nie wiem jak się nazywa fachowo innej nie mam. Szałwię chętnie przyjmę Gdybyś czas znalazła pokazać u mnie jakie te różyczki szykujesz to bym im miejsce wyszykowała pierwsze dwie foty powalają mnie na kolana- śliczności
Tak jest ale mam miejsce, gdzie zmieniam po raz 3!!! dumam i dumam, mam tyle roślin i drzew do wykopania i ułożenia na nowo...powoli trawa lepiej, ale różnie, lasek i placyk ogniskowy najgorzej
położę kostke, bo mam, a wąsy nie ucięte, nic nie robiłam z takich rzeczy, ani kanty, ani chwasty, tylko sadzenie i wysadzanie, czasu brak, siły raz mam raz nie, więc idealnie nie będzie..
to miejsce na nowo
tu jeszcze nie ruszane
a tu już zaczyna się, stąd
no róża w środku rabaty z trawami wycięta do ziemi, teraz do wykopania, ale ziemia jak skała, ja nie dałam radę, może męzowi lepiej pójdzie
pigwowiec też po lewej do usunięcia, to będzie najtrudniejsze
i tu
i aż do tego miejsca za ta kostką
tam są 2 derenie, indygowiec, floksy, orliki, róza pnąca zostaje, pampasowa, i czort wie co jeszcze
z innej rabaty zabieram 4 sliwy na pniu
Na mojej półce dumnie stoi książka o projektowaniu ogrodów Pani Danusi. Wszystkie zdjęcia ogrodów są przepiękne, ale mi chyba serce zadrżało najbardziej przy tym:
(zdjęcie pochodzi z książki "Jak zaprojektować ogród marzeń", D. Młoźniak, mam nadzieję, że się Pani Danuta nie pogniewa że podkradłam).
więc to chyba oznacza, że będę się starała z resztą ogrodu iść w stronę nowoczesną.
Tylko u mnie nie ma geometryczności a linie faliste - czy aby jedno drugiego nie wyklucza? I tak od rana wertuję internet w poszukiwaniu inspiracji na tę moją nieszczęsną rabatę... i wracam do tego zdjęcia. Muszę więc jakimś cudem zakupić takiego świetnegp bonsaia (czy na lubelszczyźnie jest jakaś szkółka godna polecenia pod tym kątem?). A jak już mi się uda to jak go umieścić? Centralnie? Jak uważacie?