Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały ogródeczek :) 15:56, 08 paź 2015

Do góry
Poprawiona rabatka przesadziłam żurawki dosadziłam trawki i cebulowe i jedno miejsce jeszcze czeka na 3 hortkę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:54, 08 paź 2015

Do góry
SYLWIA
Rudbekia, jak jeżówka, tylko żółta i bordowa, ale to sadzonki z korzeniami, to wiosną od razu masz,na twoim areale to i tak zginie;
mnie i w mglistej i w wiosennej, różnie, ale dzięki
taka szałwia

róża

a to cedry styczeń 2011

i cedry październik 2015
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 15:52, 08 paź 2015

Do góry
dzisiejszy gość za okna bardzo ciekawski no i moja Mika zdziwiona wizytą kotka

Malutki pod lasem 15:43, 08 paź 2015

Do góry
Gratki na 300
Ogród z koniczynką 15:42, 08 paź 2015

Do góry
Jesiń maluje kolorami ogród
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:36, 08 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
i na koniec, udało mi się kupić lustrzane dekoracje, chciałam aby była gra

światła, jaką dają lustrzane serducha

Ciekawa dekoracja, a migocące światełka na pewno będą radośnie nastrajać
Zajrzyj pw
buziaczki
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:33, 08 paź 2015

Do góry
Cieszę się,ze cleome zakwitła...widocznie jej dogodziłaś.Widoki znad Wisły przepiękne,ciekawa wycieczka. Ogród w koloru różu ...zachwyca.

Lubię takie fotki...
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:31, 08 paź 2015

Do góry
Syla napisał(a)

żeby raz przejść takim "szpalerem")
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:31, 08 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
SYLWIA
musisz jeszcze czekać na rośliny, przy okazji więcej chcę dać...rudbekię i jasnotę i szałwię omszoną chcesz?? A werbeny sadzonki?

MAKKASIA
Kasiu, jeszcze tam posadziłam 3 Vanilki i zabrałam kilka kęp RB z innych miejsc, przy okazji dzieląc je,tu się najładniej wybarwiają. No i muszę białe dzwonki zabrać i znowu szukac im miejsca, może za RB, bo kwitną wcześniej niz ta trawa rusza. Wiosną ma cieszyć pachnąca azalia.

JANA
widziałam, pewnie cień i ziemia, moje na luźnej ziemi wymieszanej z gruzem widać im podpasowało; doszły kolejne, za rok powinno być jeszcze ładniej, bo urosną Vanilki i liczę że góra wybarwią się na kolor Barona.
Przesadź swoje.

EWIK
dziękuję

tworzę nowe miejsce dla siewek rozplenic, o tu, jak urosną będzie fajnie, na razie psy na maksa je podgryzają. Ulubiona trawa

MALA_MI
ostatnio zalatana, u was na bieżąco jestem, ciut działam w ogrodzie z doskoku, część czasu na lekarzy i zawodowe sprawy, sama wiesz, jak to jest.
HANIU
śliczny dubelek
chciałoby się wyhamować, ale nie zawsze się da, czasami na forum nie ma czasu. Dzis jestem, bo jutro z doskoku u was, zatem pokaże obrazki październikowe.

JULA
mam nadzieję, że nie były to zbyt niemiłe przygody.Dobrze, że juz po.

patrze na hosty i chyba je już wytnę, raczej szpecą pod glicynią.

Irenko nie ma sprawy, poczekam. Jasnotę jakąś chyba plamistą mam, rudbekię mam tą wysoką pełną- nie wiem jak się nazywa fachowo innej nie mam. Szałwię chętnie przyjmę Gdybyś czas znalazła pokazać u mnie jakie te różyczki szykujesz to bym im miejsce wyszykowała pierwsze dwie foty powalają mnie na kolana- śliczności
Pszczelarnia 15:29, 08 paź 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
(...)
Jak możesz to pokaż ławeczkę hortusiową

Hortusie nie chcą się przebarwiać, kawałek ławeczki:

I dołożę kawałek zawilcowej:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:29, 08 paź 2015

Do góry
i na koniec, udało mi się kupić lustrzane dekoracje, chciałam aby była gra

światła, jaką dają lustrzane serducha

reszta relacji wykopaliskowych i zmian już zrobionych niebawem, bo was zamęczę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:19, 08 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

i to jest namacalno-widzialny efekt twojego tyrania w ogrodzie ....właśnie chodzi o to żeby klimatycznie było i widoczki cieszyły

PS> trawa się regeneruje .... u nie też już nie ma obciachu wielkiego

tylko te wąsy przy schodku są do wycięcia ...połóż rząd kostki przed stopiem będzie ci łatwiej

Tak jest ale mam miejsce, gdzie zmieniam po raz 3!!! dumam i dumam, mam tyle roślin i drzew do wykopania i ułożenia na nowo...powoli trawa lepiej, ale różnie, lasek i placyk ogniskowy najgorzej
położę kostke, bo mam, a wąsy nie ucięte, nic nie robiłam z takich rzeczy, ani kanty, ani chwasty, tylko sadzenie i wysadzanie, czasu brak, siły raz mam raz nie, więc idealnie nie będzie..

to miejsce na nowo
tu jeszcze nie ruszane

a tu już zaczyna się, stąd
no róża w środku rabaty z trawami wycięta do ziemi, teraz do wykopania, ale ziemia jak skała, ja nie dałam radę, może męzowi lepiej pójdzie
pigwowiec też po lewej do usunięcia, to będzie najtrudniejsze

i tu

i aż do tego miejsca za ta kostką
tam są 2 derenie, indygowiec, floksy, orliki, róza pnąca zostaje, pampasowa, i czort wie co jeszcze
z innej rabaty zabieram 4 sliwy na pniu
Pszczelarnia 15:18, 08 paź 2015

Do góry
Jeszcze cieszą słoneczne kolory tu:

i ówdzie:

Zielona wyspa 15:14, 08 paź 2015

Do góry
Na mojej półce dumnie stoi książka o projektowaniu ogrodów Pani Danusi. Wszystkie zdjęcia ogrodów są przepiękne, ale mi chyba serce zadrżało najbardziej przy tym:

(zdjęcie pochodzi z książki "Jak zaprojektować ogród marzeń", D. Młoźniak, mam nadzieję, że się Pani Danuta nie pogniewa że podkradłam).

więc to chyba oznacza, że będę się starała z resztą ogrodu iść w stronę nowoczesną.
Tylko u mnie nie ma geometryczności a linie faliste - czy aby jedno drugiego nie wyklucza? I tak od rana wertuję internet w poszukiwaniu inspiracji na tę moją nieszczęsną rabatę... i wracam do tego zdjęcia. Muszę więc jakimś cudem zakupić takiego świetnegp bonsaia (czy na lubelszczyźnie jest jakaś szkółka godna polecenia pod tym kątem?). A jak już mi się uda to jak go umieścić? Centralnie? Jak uważacie?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies