cibora eragrostis
Jak dostałaś od cioci to musi zimować u nas.. i poszłam tym tropem i logiką, piszą, że ta odmiana zimuje.
W kwestii kształtu rabaty nic nie napiszę, bo już się pogubiłam w Twoich nasadzeniach.
Wąski przesmyk w stosunku do szerokich rabat wygląda ... nie ten teges.. ale to moje odczucie z oglądania fotek. W dodatku na razie proporcje rozmywa przytłaczająca ilość trocin.. A musi coś być na rabatach bo inaczej byś się z pieleniem za cholerę nie wyrobiła.
Dla mnie linie rabat są za bardzo poszarpane. Duży ogród wymaga proporcjonalnych linii .. u siebie jako początkujący porobiłam te same błędy i teraz ciągle walczę z liniami.. szkoda, że niektórych już nie poprawię z powodu.. dużych roślin..za dużych do przesadzenia.
Nie wiem czy nie byłoby dobrym pomysłem naniesienie jedna ogrodu na kratkę z papierem milimetrowym.. wtedy będzie widać wszystkie linie rabat. Mam wrażenie, że lecisz na tempo w czasie przed zimą i zaczyna się robić trochę chaotycznie.
Duży ogród to duże rabaty, duże łuki. Wąski przesmyk przy różance jest do niczego.. zmniejsz rabatę pod siaką.. nie łącz ich bo będziesz biegać na około...
Niby wyjdzie zakątek zapomniany za rabatą, ale nie masz nawadniania, bieganie z konewkami czy z wężem po takim areale.. rodzi konieczność jak najkrótszych dojść do rabat.
Sorki.. ale ..
I co to za wąski pasek trawnika.. ani go kosić, ani to ozdobne, ani praktyczne.... czerwone zasłoniło pasek trawnika o szerokości 20-30 cm!!!!!
Nie gniewaj się, ale pytałaś sie to piszę, mi sienie podoba kształć rabat przy różance.
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.