Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od nowa ... na przekór wszystkim 12:13, 08 paź 2015

Do góry
iwka napisał(a)
nie mam zdjęcia po posadzeniu części tuji, ale dla zobrazowania zaraz wstawię jakieś poglądowe.
I tak od lewej tuje posadziłam już, miejsce zostawione na panel, cis, panel( tu gdzie hakuro), tej ostatniej już nie ma bo właśnie od tego miejsca dalej będą tuje. Problem polega na tym, że boję się przesadzić Nigrę, rośnie centralnie w lini szmaragdów. Miałam ją przenieść kilka metrów dalej, przy domku córki. Teraz nie wiem jak zrobić, można ją zostawić w tej lini tylko koronę trochę wyżej wyprowadzić, czy to będzie do bani wyglądało?

a ja bym chyba zostawiła ale zdecydowanie bardziej podkrzesała... Tam aby wystawała nad tujami.
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:04, 08 paź 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Macham

Przypominają mi się czasy szkolne...praktyki miałam w takim sadzie...dwa tygodnie zbierania jabłek to były czasy...zerknęłam na jabłko i już odmianę się znało. A teraz już gorzej.
Ogród (nie) do ogarnięcia. 12:02, 08 paź 2015

Do góry
I z innych stron ta sama rabata. Z bliska wygláda lepiej.
Ogród wyrozumiały 12:01, 08 paź 2015

Do góry

Liczę na to ,ze gdy to się porozrasta to zatrą się te wszystkie nierówności ,niedokładności ,tylko się to będzie przenikać fajnie
Ogród wyrozumiały 11:58, 08 paź 2015

Do góry
I co nieco Wam pokażę ,ale Red Baronowej z kulą nie ,bo ............jest do poprawki ,buuuuu. Pocieszam się ,że już tam ziemia w koło była ruszona od wsadzania i sporo podlewana to już to przesadzanie (przesuwanie ),nie będzie tak bolało ...Wkurza mnie bo poszłabym już ,bo nie mogę ścierpieć,ze jest nie tak ale siedzę z Malutką sama w domu i nie mam jak .

Dobra wklejam zdjęcia ,które mam

Do raju daleko - u Ewy 11:55, 08 paź 2015

Do góry
Tak wyglądają moje hortensje Magical Candle, które kupiłam w Pęchcinie i potem niestety padły podczas mojego wyjazdu urlopowego. Podejrzewam, że z braku dostatecznej ilości wody - upały były okropne.
Obcięłam je po powrocie, usunęłam wszystkie suche listki i teraz wyglądają zdrowo

Mały ogród Kasi 11:53, 08 paź 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

Wiśnia wygląda świetnie... ma tak gałązki na boki rozłożone jak u niwaki Wygląda tak jak ma za jakiś czas wyglądać mój grab

Rewolucję na tarasie z ciekawością podglądam...lubię takie demolki
Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:44, 08 paź 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Ania - dzieki , daleko mi do Twoich piękności

Aga - trawy i kapusty dają wszędzie radę Hortki i róże podlewam , aczkolwiek z tym roku hortki nie tak ładne , wiele jest popalnych od słońca.
Tereskę bierz w ciemno - mam 6 krzaczków a domówiłam jeszcze 2 , do tego Baronesse - duet doskonały

ponizej fotki panienek

prześlicznie u Ciebie Ewik i ile pracy fiu fiu Ładnie ujęcia robisz będę zaglądać i psiaki urosły dalej broją ? macham serdecznie
Skąpana w słońcu 11:42, 08 paź 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Ewo, wspaniale by wyglądała ta ostróżka wśród róż, niech się rozrasta.
Mam tą jeżówkę Southern, rzeczywiscie o wiele wcześniej zakwitła od niskiej białej.

Tak tez uczyniłam. U mnie róże rosną z ostróżkami.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:40, 08 paź 2015

Do góry
Ewik napisał(a)

Jednakże trawy przed domem , nawet niewielkiej nie było, za to duża czarna dziura w której buszowały futrzaki pełne radości, ja zdecydowanie mniej .Zdecydowałam zasypać to kamieniami ( okazało sie , ze 7 ton nie starczyło )

i trzeba było domówić jeszcze kilka ton ( w końcu czarna dziura została zasypana

oglądam od początku fajnie opisujesz a futrzaki przecudnie z kamieniami się malują
Ranczo Edy 11:30, 08 paź 2015

Do góry
a to fotki mojego szaleństwa przesadzoniowego jeszcze kory brak ale tak to hortka nie zwiędła czyli daje radę zimnica dziś brrrr no i płot pomalowany jak odejdzie pomidor to będzie lepiej widać ...przeniosłam i posadziłam dwie trawy,h. różowa ,h.mizernota różowa fajna ,h. dwie białe kuliste i h.limka i dwie trawy może będzie fajnie i murek zasłoni o co myślicie ? smutno w chałupie bo radio nie działa u was też ?

Ogród (nie) do ogarnięcia. 11:24, 08 paź 2015

Do góry
A teraz kilka ujęć z bliska.
Skąpana w słońcu 11:22, 08 paź 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Fruczak pięknie ujęty, one takie szybkie są, że trudno oczami za nimi nadążyć. Tym większe wyrazy uznania.

Dziękuję za uznanie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:09, 08 paź 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
A kończymy dzisiejszą sesję całkiem jesiennie..

Miłego popołudnia zaglądającym tu !!!

Ja jeszcze raz zacytuję bo piękne
Barbula świetna
U mnie prawie wszystkie róże załapał maączniak buuuu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:04, 08 paź 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Na ogród i forum nie mam czasu, ale tym się musze podzielić. Mega papryka, takiej jeszcze nie miałam. Duża, plenna i zdrowa. Zobaczymy jak się sprawdzi w przetworach. To będę mogła ocenić dopiero na wiosnę. Tu kupiłam http://www.worldsementi.pl/pl/p/PAPRYKA-DULCE-DE-ESPANA-1g/757 i na tą chwilę polecam.

Agnieszko, ale Ty pod folią masz te papryki?? Czy gołe niebo?

Cyknij chociaż montany....ciekawa jestem jak u Ciebie teraz wyglądają bo ostatnio Madżena się o nich fajnie wypowiadała i tak myslę troszkę o nich.
Ogród (nie) do ogarnięcia. 11:04, 08 paź 2015

Do góry
A teraz obiecane aktualne zdjęcia. Rabata przed domem jest tak duża, że na jednym zdjęciu nie mogę jej pomieścić.
Mały ogród Kasi 10:56, 08 paź 2015

Do góry

Ależ on jest mega przystojny ten Ginko, fiu fiu. Cudny! I ta jego dama, jak baletnica Piękna para na tym zdjęciu, jak w tańcu!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:55, 08 paź 2015

Do góry
dubelek
Rododendronowy ogród II. 10:44, 08 paź 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam i życzę zdrówka
Widziałam, że odpisałaś na temat żółknących liści rododendrona. A ja wałśnie miałam Ciebie zapytać jak pomóc mojemu, bo się o niego martwię. Ale odpowiedź będzie chyba taka sama Buziaki

Takie liście to normalka, nie wszystkie tak maja, ale tak bywa.. U mnie Alfred co roku tak zrzuca wszystkie stare.. i pięknie się przebarwiają te liście. Szkoda że potem opadają. Ale masz koronki łowickie na liściach.. walcz z opuchlakami bo widać że masz ich ho, ho, ho.. więcej niż ja

Bogdzia jak się mylę to prostuj.

A z kotem.. to tak sobie myślę, że może nie jest to głupi pomysł .. nie znam się na kotach, ale jeżeli one jak pies lubią mieć swoje terytorium, to przegonią inne koty. Swój kot jest jeden, sra do kuwety... nakarmisz to i nie będzie chciało się mu tak polować..a pogoni konkurencje.. Dzwonka możesz mu zawieszać.. o ile nie ogłupiej od tego ciągłego dzwonienia przy uchu. Psy na łańcuchu od tego ciągłego trzaskania łańcucha właśnie głupieją.. Ciekawe jak to jest z kotami..
Mały ogród Kasi 10:44, 08 paź 2015

Do góry
Na pocieszenie w tej rozwałce- w weekend mąż wsadził wisienkę Prunus Serrula Branklyn. Będzie rosła w trawniku. Być może dostanie granitową obwódkę, ale zadecydujemy dopiero jak będzie placyk naprzeciw, bo nie wiem, czy to nie będzie aż za wiele tych kółek.

Lubię tę parkę- miłorząb i wiśnia- są tacy różni i fajnie się dopełniają
No i w końcu coś dzieje się w tym miejscu, gdzie rośnie wiśnia. Strasznie denerwowała mnie nieciekawa pustka na tej osi widokowej. Dziś dokupiłam jeszcze proso rózgowate Red Cloud- wsadzę chyba w borówki pod płotem. Albo gdzie indziej. Najpierw przymierzę i niech się opatrzy ze 2 dni.

Na ostatnim zdjęciu widać starty w trawie. Cóż będą większe...Trawnik pewnie do wymiany

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies