Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 01:29, 25 paź 2015

polinka napisał(a)
Małgoś ale masz ślicznego klonika! Rewelacja

Wczoraj też jeden taki czerwoniutki uśmiechał się do mnie w CO ale z powodu braku miejsca nie mogłam pozwolić sobie na zakup

Paulinko nawet nie wiesz jak ja cię rozumiem ile ja bym drzew jeszcze kupiła i posadziła gdybym miała miejsce w ogrodzie....
Margarete 01:40, 25 paź 2015

Zielona napisał(a)
Jesień ma jednak swój urok... Cudną masz w oddali żółtą ścianę liści! Ale najbardziej zachwyciłam się klonem.

Małgoś, jaką ma średnicę i wysokość Twój green carpet? Pamiętasz, ile lat temu go sadziłaś? /pytam, bo swoje muszę wreszcie posadzić w docelowe miejsce i chcę, by spokojnie rosły do takich rozmiarów jak Twój/

Klon jest po przejściach, uratowany dzięki naszemu ogrodowismowemu fachowcowi Frankowi. Byłby 2 razy taki ale główny pęd się zmarnował i to jest to co odbija z boku....ale cieszy mnie to co zostało o to że ci się podoba.
Berberysa zmierzę jutro, jest już u mnie od 1999 roku ale co roku wiosną mocno go tnę od kilo lat bo się rozpycha i włazi na tuje .
Margarete 01:46, 25 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Jak dobrze ze mozna takie widoki ogladac ))))) w slonce czy deszcz )) kolory przecudne I ta przestrzen )))

Dzięki za komplementy
Kolory energetyczne to fakt ale z tą przestrzenią to nie do końca....coś ty Jolcia ja mam mały ogródek przy sxeregowcu....to las za płotem potęguje wrażenie głębi
Margarete 01:51, 25 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Piękna jesień u Ciebie Kolory niesamowite.

Co roku czekam na ten moment gdy czerwień i złoto mam tuz na wyciągnięcie ręki....lubię jesień
Margarete 01:53, 25 paź 2015

Ivvvona napisał(a)
Kolory cudne, zauroczył mnie ten klonik. Ściana lasu też przepiękna. Twój Green Carpet ma śliczny kolor, mój łapie jedynie trochę żółtego. Pewnie ma za mało słońca. Pozdrówka

Dzięki Iwonko może to rzeczywiście kwestia słońca mój ma go pod dostatkiem
Margarete 02:03, 25 paź 2015

jankosia napisał(a)
A ja ci remontów zazdroszczę To nic, że bałagan, że stres, że brak czasu- po każdym takim działaniu twoje otoczenie pięknieje i fajnie wpływa na samopoczucie My tak rzadko robimy jakiekolwiek remonty... No ale jakby tak każdego było stać zrobić wszystko na raz to życie byłoby zbyt piękne Oby ci tylko wszystko fajnie zrobili- mi ekipa tak spaprała taras że ani go wykończyć ani upiększyć - nie wiadomo z której strony to ugryźć I teraz tylko stres. Ale jednak jak patrzę jak było przed a jak po to i tak się cieszę że do przodu I tego się trzeba trzymać Widzę że moje (twoje) drzewo na czerwono się przebarwi? Mam je na oku
Ładny masz widok z tymi brzozami w oddali. Niby działeczka nieduża ale dzięki takim widokom czuć przestrzeń. Pozdrawiam Małgosiu

Masz rację las za płotem " robi" .i wrażenie przestrzeni i głębi a do tego te kolory...za płotem ma w połowie las sosnowy a w drugiej części liściasty z dębami, brzozami, topolami i bukami.
Moje /twoje drzewo nie będzie czerwone, ono teraz z daleka tak wygląda..liście są jakby lekko bordowe o za chwilę będą brunatne nim opadną.
Margarete 02:08, 25 paź 2015

Olili napisał(a)
Fantastyczne kolory u Ciebie .
Zostawiam pozdrowienia

Witaj Iza
Dzięki - mnie też te jesienne widoki kręcą i czarują. Szkoda że po pracy mało czasu zostaje na podziwianie bo wcześnie jest ciemno
Pozdrawiam
Margarete 02:13, 25 paź 2015

ren133 napisał(a)
Śliczne kolorki zagościły u Ciebie w ogrodzie ... i jeszcze to piękne tło

Reniu rzeczywiście kolory jesieni boskie...muszę za rok w takim właśnie jesiennym terminie zrobić spotkanie ogrodowiskowe u mnie
Zielona 09:21, 25 paź 2015

Dzięki za odpowiedź. Miłej niedzieli, Małgoś.
Margarete 10:34, 25 paź 2015

Zielona napisał(a)
Dzięki za odpowiedź. Miłej niedzieli, Małgoś.

Mój Green carpet po 15 latach ma około 1m wysokości i 2,7m szerokości.
Pozdrawiam.
I na dzień dobry....