Oj, bardzo prawdopodobne
Myślałam, żeby wsadzić może że dwa krzaczki, ale tych długich ogorkow. Może kupię na targu. Paprykę też wysiewałam, nie wzeszla mi, potem dosialam w te same doniczki pomidory i teraz wyrosło coś, co nie wiem, czy jest pomidorem czy papryka
Woow, jak Ty wszystko masz wymierzone! Ja działam na oko raczej
U mnie ścieżka biegnie przez środek, pomidory sądzę na razie tylko tak mniej więcej 50cm od siebie w...pociętych rurach wentylacyjnych
cześć, odświeżam wątek.
Wymyśliliśmy sobie z przodu domu dużą rabatę. Naprawdę dużą. 900 x 380 cm. Chyba trochę nas to przerosło, bo trudność w zaprojektowaniu takiej rabaty jest ogromna (jak ta rabata )
Rabata jest tak umiejscowiona, że można na nią patrzeć z dwóch stron - od strony trawnika i podjazdu. Zależałoby mi na tym by była atrakcyjna z obu strony. Zacząłem coś rysować.
L - laurowiśnia
T - miskanty
H - hortensje
J - jeżówki
K - klon
Czy wg was jest miejsce na rabacie na kolejne drzewo?
2019
Jeden z cisów się nie przyjął. Myślę, że wynikało to z mojego pośpiechu z posadzeniem. Należało poczekać po przygotowaniu podłoża, a ja tego nie zrobiłam.
W takim wąskim pasku jak Twój po wymianie podłoża warto poczekać kilka miesięcy bo podłoże z pewnością osiądzie. Jeżeli nie ma możliwości czekać to koniecznie trzeba lać dużo wody i wielokrotnie ubijać.
Jeżeli w korzeniach posadzonych cisów czy innych roślin zostaną puste przestrzenie to grozi to utratą rośliny. Cisy umierają długo, więc ten problem może się ujawnić wiele miesiący później.
Zdjęcia moich cisów otaczających śmietnik dla Klaudii z Malinowego Zakątka
Zacznę od pokazania jak wyglądało to miejsce przed posadzeniem cisów. U mnie najmniej miejsca mają cisy między śmietnikiem a podjazdem. Ale wydaje mi się, że ta przestrzeń jest i tak większa niż ta u Ciebie. Na zdjęciach to przestrzeń po prawej stronie.
Co do ślimaków, po deszczu pierwszy raz zebrałam u siebie jakieś 40 sztuk bezdomnych....i to na małym kawałku...nigdy nie miałam z nimi problemu i oby tak zostało.
Asia dziękuje
Jestem bardzo zadowolona z tej zmiany
Kosztowało to sporo pracy , ale było warto
Przy tarasie cebulowe szaleją - zdjęcia na szybko z telefonu , bom zarobiona ostatnio