Witam Cie U mnie nic póki co nie przymroziło, begonie, fuksje wszystko kwitnie, a jedne hortensje są w innym miejscu suche bo w pełnym słoncu więc mysle, że to też ma znaczenie bo te co w półcieniu to mają się dobrze Dla porówniania na zdjęciach powyżej
Ale Pinki Winki ma najpiękniejszy kolor i w słoncu jest
Dziękuję za komplement!
Postaram się częściej jakieś wstawiać, ale teraz widać prawie samą ziemię i trawnik, bo część rozkopana i niefotogeniczna, a w innych miejscach musi się wszystko rozrosnąć.
Tu na przykład jest posadzone ponad 100 sztuk runianki, ale jest taka malutka, że na zdjęciach nie widać Znika na tle wielkich świerków.
Liście lecą na potęgę, ale nie narzekam, bo lubię jesień
Może zdjęcia małotematyczne, ale chciałem wam je pokazać. Zawsze kiedy tutaj przyjeżdżam czuję sentyment i dumę z mojego pradziadka. Cmentarz wojenny w Drawsku pomorskim, 3458 poległych żołnierzy I Armii Wojska Polskiego.
Pamiętajmy o wszystkich poległych, pamiętajmy co Oni dla nas zrobili, nie zmarnujmy tego.
A klon ma tendencje do rośnięcia w poziomie i po parterze, wiec go podwiązujemy aby raczył wypiętrzyć się trochę do góry.. I mam takie wątpliwe ozdoby na froncie....
A to lato jesień dla tojeści orszelinowatej... będzie jeszcze pomarańczowa.. ale to za kilka dni..