Przed chwilą zamawiałam.... Ale te home do donic a nie do wsadzania do ziemi w ogrodzie.
Te wielkie do ogrodu, ktore były pokazywane u Mai sa do gleby i są bardoz duze a ja podobnie jak DOmi potrzebuję do donic na tarasie. Nie mogę samych z nawadnianiem kupowac bo zbankrutuję ...
Domi do Cienie to aż strach zaglądać bo człowiek doła łapie .... Z myślą że nigdy się do ideału nie zbliżymy....
Twoja Wiśnia amanogawa taka rozgałęziona od posadzenia jest czy Ty ją jakimś tajemnym sposobem zagęszczałaś ??? Przeważnie są na jakimś pniu szczepione?
Marzenko, nie rozśmieszaj mnie: ideał jest jeden i zwą go bukszpanowym. Ty już masz cudowny ogród, a jesteś dopiero na etapie zakładania. Jeśli chodzi o wiśnię, ona wyrasta wieloma pędami prawie z gruntu i sama z siebie zagęszcza się z roku na rok. Nie tnę jej. Jedyne, co musiałam zrobić, to przywiązać ją do palika, bo bałam się, że wiatr ją połamie.
Dominiko dziękuję za info o wisni. Ja mam ich 3 sztuki ale są młodziutkie i czekam na pierwsze kwitnienie. Mimo, że były posadzone wiosna ubiegłego roku to jeszcze nie kwitły. Ale jak mi coś poniżej miejsca szczepienia wyrasta to wycinam bo to dziczki. Widocznie u Ciebie nie jest szczepiona i pewnie pięknie kwitnie od samego dołu. Oj czekam teraz na zdjęcia Twojej wisienki.
Zainspirowałaś mnie do wymiany lampy na tarasie i dociągniecia oświetlenia do gabionów.... M już wzycha ....
Zajrzałam po kilku dniach. U Ciebie prace do przodu. Jak wygląda to malowanie? jak bym wybrała ciemniejszy patrząc na zdjęcie. Ale chyba masz rację że jaśniejszy bardziej pasuje do budynku.
Czekam na fotorelację. Uwielbiam patrzeć jak zachodzą zmiany takie drastyczne.
Jaguś a ja wiem, źe zawsze w niedzielę rano na ogrodowisku Cię spotkam
Chyba najbardziej na ogrodowisku lubimy metamorfozy
Marzenko, ten jaśniejszy bardzo pasuje do elementów wykończeniowych domu. Ten ciemny z daleka będzie jak czarna plama i meble tak będą z daleka świeciły a na tym jasnym będzie doskonale. To moje skromne zdanie
ps. Farby Fluger'a są świetne. Ja mam w całym domu ściany pomalowane farbą tej firmy i naprawdę polecam. Ja kupiłam szorowalne i dlatego nawet białe ściany nie są problemem przy małych dzieciątkach