Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 19:59, 02 paź 2015

Do góry
bozga napisał(a)

U mnie na początku było tak samo, zwłaszcza oberwało się Anabelkom ( i dlatego przesadziłam je nieco głębiej), teraz trochę lepiej chociaż i tak zewnętrzny krzaczek w szpalerze Limonkowym jest notorycznie obrywany

Fotki dzisiejsze

ta pierwsza od bramki to inna odmiana jest tak intensywnie wybarwiona, bardzo ładna
Moja bajka 19:56, 02 paź 2015

Do góry
Kto zgadnie w czyim cudownym ogrodzie dziś byłam?
Hortensjada 19:52, 02 paź 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Jak się ogląda takie przeobrażenia to mijają wszelkie kompleksy, widać że każdy zaczynał tak sobie i po paru latach dojrzewania dopiero są wspaniałe efekty. Bożenko Twój ogród jest przepiękny.
Przedogródek też wspaniały, ja gdybym posadziła hortensje przed płotem to po pierwszej nocy by je ktoś sobie przywłaszczył Kiedyś miałam wsadzone różne krzewy to miejscowe pijaczki urządziły sobie między nimi legowisko i imprezowisko. Powycinałam więc i mam tylko trawę na której każdy właściciel psa przystaje żeby piesek się załatwił bo na wykoszonej trawce wygodnie

U mnie na początku było tak samo, zwłaszcza oberwało się Anabelkom ( i dlatego przesadziłam je nieco głębiej), teraz trochę lepiej chociaż i tak zewnętrzny krzaczek w szpalerze Limonkowym jest notorycznie obrywany

Fotki dzisiejsze
Mój mały ogródeczek :) 19:51, 02 paź 2015

Do góry
niewiem czy tutaj posadzić te berberyski czy nie??? dlatego ich nieposadziłam narazie

kurcze miałam pełną kartę w aparacie i niemam wszystkich zdjęć ale gapa ze mnie
Malutki pod lasem 19:47, 02 paź 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
Czekaj, czekaj, trawy lepiej sadzić na wiosnę.

No to będę czekać

Mysza napisał(a)
Hm, a ja kupiłam 2 zebrinusy i nie mam ich sadzić.Czy tylko z dzieleniem czekacie do wiosny??

Myślę, że chodzi o dzielenie, jak masz, to musisz posadzić, albo zadołować z doniczką, bo inaczej zmarznie.

Agatek napisał(a)
Ja 3 tygodnie temu swoje podzieliłam a nie radzicie, może nie zmarnieją mi

Jak już 3 tygodnie, to może będzie ok

frezja napisał(a)
wstrzymaj się..przymrozki mogą popsuć szyki

No właśnie, a u mnie ostatnio spore przymrozki

L00zak napisał(a)
Aniu jak już masz to wsadź do doniczek i przezimuj, ja tak robię z trawami, które czekają na nową rabatę
Jestem w szoku, że miałaś przymrozek… strasznie mi przykro, ale może jeszcze da się coś uratować…
Fotki super, pozdrawiam

Dziękuję Michał, na razie nie mam, ale miałam zamiar kupić, jak kupię to zadołuję z doniczką do wiosny
Fajnie, że fotki się podobały

Malgosik napisał(a)
mi już wszystko ścina powoli przymrozek
jeśli kupisz, radziłabym zadołowanie i dzielenie wiosną
podzielisz, nie zdąży się ukorzenić, mróz zetnie liście i małe szanse na przeżycie

Mi Małgosiu też Zastanawiałam się właśnie tylko czy da radę się ukorzenić.
Jak kupię, to zadołuję i podzielę na wiosnę. W sumie to sporo mam tych roślin do dołowania

A żeby nie być gołosłowną co do mrozu u mnie dziś zrobiłam przed wyjściem do pracy fotki. Sorki za jakość, ale komórką były robione.
Hortensjada 19:47, 02 paź 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
fajne są takie zdjęcia wspominkowe pokazują jaką długa drogę przeszedł ogród i ile pracy musiał włożyć w niego właściciel
twój ogród jest cudowny!

Dziękuję Kiedy wreszcie założysz wątek ?

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:44, 02 paź 2015

Do góry

Hortensjada 19:44, 02 paź 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
ale różnica!!! super tak po jakim czasie popatrzeć jakie zaszły zmiany

Dzięki

Moja bajka 19:43, 02 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Moje sadzonki Limek do wykorzystania w przedogródku. Jeszcze nie odcięte od rośliny matecznej. Te dwie są ładne, ale dwie pozostałe siroty straszne. Ale nic to, mam jeszcze dwie Anabell które koniecznie muszę przesadzić.

piękne sadzoneczki jestem ciekawa efektu końcowego przedogródka
Hortensjada 19:42, 02 paź 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
Ogród przeszedł mega metamorfozę, teraz wygląda dojżale i z klasą a hortensje niezmiennie mnie zachwycają do tego stopnia, że u mnie w ogrodzie zagościło już 7 bukietówek a to jeszcze nie koniec mistrzyni nie dogonię bo Twoje są super dopieszczone a ja jeszcze amator Pozdrawiam

Nie przesadzaj, ja też się nimi zajmuję od niedawna Za 2-3 lata będziesz o nich wiedziała bardzo dużo, nie ma to jak własne doświadczenie
U Agi - czyli słońce i piach 19:36, 02 paź 2015

Do góry
ag_zie napisał(a)
Ten też jeszcze kwitnie - nie wiem co to ale fajnie wygląda

A to nie jest nachyłek Agnieszko
Pracowita z Ciebie dziewczyna. Przy dwójce małych dzieci, choroby, niewykończony dom i zakładanie ogrodu i dajesz radę.
Truskawki fajną niespodziankę sprawiły, dzieciaczki mają świeże witaminki jesienią.
Z chorób też powoli wyrosną, najgorszy okres kiedy zaczynają chodzić do przedszkola i zarażają się od innych w grupie.
A z ogrodem się nie spiesz. Tak jak pisze Waldek, najważniejsze to przygotować glębę, a później pójdzie jak z płatka. Zima na spokojnie zrób sobie projekt całości, a od wiosny siej trawę i powoli po jednej rabatce obsadzaj. Roślinkami mogę Cię wesprzeć.
Pozdrawiam
W Kruklandii 19:35, 02 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)
Witam się . Jak tu pięknie - że mnie tu nie było wcześniej Brzozowa śliczna - must have u mnie.

Juzia jaka to odmiana rozplenicy?
Fajnie zadziałałaś na froncie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:34, 02 paź 2015

Do góry
Gratuluję 1200

Mój mały ogródeczek :) 19:33, 02 paź 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
zrobiłam parę zdjęć z rozstawem roślin ale nic niewidać słońce

ja kiepska jestem w te klocki dopiero się uczę, ale podoba mi się takie ustawienie , hosty też masz piekne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:32, 02 paź 2015

Do góry

Gosiu to ujęcie mi się podoba

Ten trzcinnik to Overdam czy Karl Foerster?

Moje The Beatles to kiepskie są, to przetrzymanie w doniczkach niestety im dało popalić, chociaż były w cieniu i należycie o nie dbałam. Mam nadzieję, że w przyszłym roku odbiją i będą równie piękne jak u Ciebie
bardzo mi zależy na tych trawach
Hortensjada 19:30, 02 paź 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Długą drogę przeszlas z ogrodem. Teraz jest taki dojrzały, pełen "smaczków". Lubię takie zdjęcia przed i po.

Smaczki są teraz wybitnie malinowe
Ale są też wyjątki jak ten (i jedna i druga to Vanilka)
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 19:11, 02 paź 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Agata, co z fotkami uchyl rąbka działeczki

Michał, zaraz jedziemy na działeczkę, cyknę weekendowe fotki i w tygodniu wstawię musisz być cierpliwy
na razie letnie widoczki

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 19:04, 02 paź 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Niestety nie wiem co to za odmiana. On jest nawet taki czerwonordzawobrązowy. Inne kolory też mam, np. jasna cytrynka.
Nasionka dostałam w ubiegłym roku, z mieszanki nasion słoneczników ozdobnych, zakwitły, ptaszki ziarenka wydziobały, zanim zdążyłam zebrać. A w tym roku na wiosnę sporo siewek się pojawiło. Więc przeniosłam na ognistą.
Chcesz nasionka?

chętnie tylko czy z moim talentem mi coś urośnie ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:01, 02 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

piknie roplenica jest the best ))
czy ja bym mogła dostac info na priv za ile i gdzie lezaki kupowałas?
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 18:58, 02 paź 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies