Po przekwitnięciu obcinasz kwiatostany to na następny rok będzie ich więcej, a jak chcesz mieć go więcej to obcinasz najstarszą łodygę wtedy wypuści 3 dodatkowe u mnie rośnie teraz pod płotem bo się ładnie rozrasta i tam go na jesieni przesadziłam widać, ze ma tam dobrze, podoba mi się i to nie omyłkowy zakup, mam jeszcze Palibina to węgra pączki w kwietniu zobacz jak sporo
ostatnie zdjęcie z czerwca
Co to są pułapki amerykańskie?.Jarzmianki na drugi rok pokażą swoje broszki
Mam piach straszliwy i zazdrościłam zawsze posiadaczom ogrodu z urodzajną ziemią ale jak widać wszystko ma swoje plusy i minusy taaa życie
Monia dasz radę z tymi ślimorami i kretem, trzymam kciuki
Różowe też ładne som
chyba fajnie by wyglądały te rabaty jak byłoby po trzy kule na nich, te po bokach co podetniesz i ja bym chyba na środku właśnie dosadziła, aby zimą nie było pusto. Przy schodach chyba raczej nie, może właśnie trawy o hortensje przy nich jakoś tak rozmieścić aby właziły delikatnie na nie.
a migdałki gdzie przesadzisz, nie szkoda Ci ich? może je zostaw, razem z tymi większymi iglakami formowanymi, resztę usuń i dosadź ML i Limki.
Mi się podoba taki układ jak jest, dojdą smaczki i będzie piękniutko
Gabrysiu nie wiem co Ci doradzić, nie wiem ale jestem pewna, że coś pięknego stworzysz ha ha to Ci doradziłam
Mam pytanko, czy pomiędzy hortensje będzie pasować trzmielina na pniu a na dole 5 sztuk kulistych tuj? Pod sosna chce posadzić 3 tawułki o cytrynowym kolorze i to samo powtórzyć na prawo za trawą. Zastanawiam się nad berberysami czerwonymi zamiast tawuły. Wszelkie sugestie są mile widziane.
Anuś, borówki mam posadzone w kwadracie, i dla nich wyłącznie jest to stanowisko. Ziemia ogrodowa usunięta na 50 cm i zastąpiono ją kwaśnym torfem i przekompostowaną korą. A górę wyłożyłam grubą korą lasu. Co roku sypię dodatkowe kilka worków drobnej kory, i sypię nawozy dla rodków. A potem woda podczas każdej mojej wizyty w ogrodzie.
Mam taki jeden krzew, który zawsze opóźnia się z dojrzewaniem, Stąd ja mam borówkę jak już nikt o niej nie wspomina.
Na Twojej glinie musiałabyś zrobić częściowo wyniesioną rabatę torfową, ale też ją jakoś ograniczyć by woda ci nie uciekała w głąb.
Właśnie zasłoikowałam porcję borówki z jabłkiem. Będzie do ryżu ze śmietaną
Tak kwitły jeżówki od Ciebie.