U mnie kwitnie teraz kamelia. Zupełnie jej się pory roku pomyliły i wczesną jesień uznała za wiosnę, już drugi raz. Trudno będzie mi ją z tego błędu wyprowadzić. Ma dużo wielkich pąków.
Kamelie oczywiście rosną w donicach, poniżej druga, która kwitła wiosną, też zawiązała pąki kwiatowe, ale jest drobniejsza od starszej koleżanki. Już widać bladoróżowy kolor, będzie piękniejsza, bo ma pełne kwiaty.
Grzybów to nawet nie szukaliśmy, bo w lesie ogromna susza, nawet muchomorków brak
pojechaliśmy nad Wiłę zobaczyć jaki jest stan wody.
Oczom naszym pokazał się niesamowity widok, zresztą oceńcie sami...
ja osobiście byłam zauroczona...
Rozwaliłam cały przód - moją najbardziej denerwującą i zabałaganioną rabatę!
Róze zgrupowałam w jednym miejscu, podobnie stipy, szałwie wkurzające i dwie thuje dałam sąsiadce.
Najchętniej wywaliłabym jeszcze okropną, wiecznie chorującą sosnę, ale kto mi wykopie takiego kolosa???
Zaplanowałam takie coś:
- pod płotem rząd cisów (10 szt.)
- przed nimi rząd Anabellek ( 6 szt. - nie ma nigdzie, dokupię wiosną)
- przed nimi rząd rozplenic Hameln (6 szt. w całym mieście nie było, ostatnie 6 w ZC)
- przed nimi turzyce Variegata (8 szt - mam)
Na razie nie wygląda, ale wiosną będzie chyba ładnie….
Witam ja też uwielbiam jeżówki. W tym roku kupiłam trzy secret lowe, affair i glowe. Myślałam że to już wszystkie secrety ale okazuje się że wszystkie to były wszystkie z oferty sklepu w którym robiłam zakupy bo jest ich co najmniej 9 ... tak więc widzę że jeszcze wiele przede mną. Mam jeszcze jakąś jeżówkę białą, różową i jakąś dostałam od sąsiada ale jeszcze mi nie kwitła więc będę miała niespodziankę