Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W samym słońcu 16:28, 28 wrz 2015

Do góry
Mam pytanie co to za roślina ( Campenula?) czy ja przesadzić do gruntu czy co z nią zrobi???
Ogródek Iwony 16:24, 28 wrz 2015

Do góry
W sobotę M pomógł mi przekopać jaśminowca. Pracuję teraz nad tą rabatą:

Tam, gdzie zaznaczyłam prostokąt, wykopany jaśminowiec. Musze wykopać resztę roślinek i przygotować prostokąt pod lawendę. Jest tam cały dzień słońce, powinno być jej tam dobrze
Nie wiem tylko, gdzie przekopać piwonie. Nie kwitły mi jeszcze i nie mam do nich serca. Zastanawiam się, czy je zostawić w lawendzie, czy wyautować
Teraz mam nadzieję poprzesadzać, a w planie jest wyłożenie rabat obwódką z krawężników betonowych, jak w innych miejscach.

Ogródek Iwony 16:24, 28 wrz 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Slicznie masz w ogrodzie, fajna atmosfera, harmonia. Podoba mi się

Szkoda, ze masz weekend taki meczacy, ale chyba lubisz to co robisz, bo inaczej pewnie bys to zmienila

Ewo, nie zawsze mamy wpływ na to, jak potoczy się nasze życie. M pracował 27 lat na miejscu i z dnia na dzień stracił pracę. U nas panuje totalne bezrobocie, więc musiał szukać pracy dalej. Poza domem. Wiąże się to z pewnymi niedogodnościami, ale trzeba szukać też pozytywów. Np. średni syn do Gdańska do szkoły jeździ w poniedziałek z mężem wczesnym rankiem, wraca też znim, inaczej by nie miał dojazdu. A tak M go podwozi do autobusu, gdzie już ma niedaleko. Dzięki temu uczy się w dużym mieście, a tam szkoła kładzie duży nacisk na edukację, nie tak jak na prowincji. W tym roku wybrani uczniowie podpisują kontrakty z dużą firmą, co da im gwarancję szkoleń dodatkowych i pracy po ukończeniu technikum

Dzięki, że ogród ci się podoba. Ale jeszcze troszkę pracy zostało na drugi rok.

Ogród Mirelli 16:22, 28 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelko, oplułam ekran normalnie
Kup siatkę normalnej cebuli - wyjdzie taniej
Z takimi pomocnikami możesz potem się zdziwić, gdzie cebulki będą rosły
Ja przez to nie lubię kamyczków. Zielsko przerasta, w dołki się wsypują, ciągle z nimi kłopot, choć to ładnie wygląda.
Właściwie, to jeszcze kory nie wysypałam, bo nie jestem pewna, czy już skończyłam działać

Iwonko, ja nie wiem jak wszystko dam radę posadzić. Mam jeszcze czubatą skrzynkę i ciągle dokupuję, a już wsadziłam 100szt.

Z takimi pomocnikami to chyba do wigilii się wyrobię.

A jeżeli chodzi o kamyczki to masakra, nerwy, wszystko tak długo trwa.
Już się boję przerabiania przedogródka, bo tam też kamień wysypany.

Moja działka na Dębowym Lesie 16:09, 28 wrz 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
ślicznie

Dzięki Kamilciu.U ciebie tez mi się podoba

Róża charlotte

Ogród Mirelli 16:08, 28 wrz 2015

Do góry
olga80 napisał(a)

a to mi sie podoba

Mi również
Moja działka na Dębowym Lesie 16:08, 28 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pierwsza wygląda jak Aloha a druga jak Rainbow Marcella.
Ale z tym to do Ewy, ona specjalistka Chyba ma największą wiedzę o odmianach jeżówek na forum.

A ślimaki się nie wyniosą Jak rośnie dobre jedzonko to zostaną

Aniu, dzięki za nazwy jeżówek
to by się zgadzało.
A o Ewę (experta od jeżówek ) o którą chodzi ???
Tymi ślimakami mnie zmartwiłaś.
Myślałam,że sie wyniosą.nic czyli ciągłe zbieranie mnie czeka , bo przecież ro ślin już przybywa, a będzie przybywało ich coraz więcej
Leonardo

Ogródek Iwony 16:05, 28 wrz 2015

Do góry
Otello uraczył mnie drugim kwiatem, odkąd gości u mnie, nawet nie zauważyłam, że zakwitł, bo schował się w ramionach Bonici Za to pięknie pachnie

Ogródek Iwony 16:04, 28 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Trawa powoli odrasta po wertykulacji. Troszkę nierówno, ale się nie zdecydowałam w sobotę na koszenie- nie było czasu

Slicznie masz w ogrodzie, fajna atmosfera, harmonia. Podoba mi sie

Szkoda, ze masz weekend taki meczacy, ale chyba lubisz to co robisz, bo inaczej pewnie bys to zmienila

Ogródek Iwony 16:02, 28 wrz 2015

Do góry
Z serii różowej:
Bonica - uwielbiam jej kolor kwiatów Takie delikatne.

Rozpoznawanie bylin 16:00, 28 wrz 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
co to za bylina liście duże kwiaty różowe narazie w pąkach

Szczęślin Bungego - Clerodendrum bungei
Ogródek Iwony 15:58, 28 wrz 2015

Do góry
Na różyczkach wczoraj rano udało mi się utrwalić rosę

a dziś w słoneczku tak:

Ogródkowe perypetie:) 15:54, 28 wrz 2015

Do góry
abiko napisał(a)

i moi ulubieńcy w kilku odcianiach różu.. biały już prawie przekwitł a i tak ma swój urok.

Cudne zestawienie
Ogródek Iwony 15:52, 28 wrz 2015

Do góry
Dziś odpoczywam po męczącym weekendzie. Jak w pracy powiedziałam dziewczynom, ze nie lubię weekendów, to się zdziwiły:
a wygląda to tak:
- panowie zjeżdżają do domu, więc obiad dla 6-7osób,
- pranie na akord - 4 pralki, robota z suszeniem i prasowaniem,
- w sobotę wyjazd na zakupy całotygodniowe na weekend i na cały tydzień na dwa domy ,
- gotowanie obiadów dla e-Ma, bo jak po pracy wraca na stancję, to już mu się nie chce gotować, a tak sobie tylko słoik odkręci i podgrzeje
- dopilnowanie starszego, by należycie spakował się do Internatu, podpisanie jakiś dokumentów, analiza wyników w nauce,
- dopilnowanie młodego, czy ma wszystkie lekcje, ...
- po drodze kawka, bo goście wpadną pogadać i jak już mam czas usiąść, to okazuje się, że niedziela wieczór. Masakra.
Ogród odwiedzony z doskoku, najczęściej wczesnym rankiem, bo potem już nie ma czasu
Na szczęście świeciło słoneczko. Więc miły obchód był rankiem przed poranną kawą

Trawa powoli odrasta po wertykulacji. Troszkę nierówno, ale się nie zdecydowałam w sobotę na koszenie- nie było czasu
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 15:51, 28 wrz 2015

Do góry
jeszcze kilka fotek z dzisiejszego ranka prawie jak z filmu Ptaki Hitchcocka od 3 dni mamy w okolicy taki nalot ptaków

Makowo na Kociewiu 15:46, 28 wrz 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
W Makowie nareszcie śmietanowo zatruskawił się rozchodnik i kwitną zawilce

Cudownie to wygląda. Bardzo ładne widoki z Twojego ogrodu
Moja bajka 15:43, 28 wrz 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Kasia mówisz i masz właśnie wróciłem z spotkania klasowego i odrabiam zaległości

jest miej ażurowy niż u Ani bo wszystkie strzelające wycinałem lub skracałem
w tym roku nie szyszkował
zwróć uwagę na długi przewodnik z króciutkim przyrostami bocznymi, wycinając całkowicie pędy boczne rosnące w danym roku wraz z przewodnikiem (wyrastają z jednego miejsca)masz węższą i bardziej skupioną sylwetkę a i przewodnik szybciej rośnie bo nie ma konkurencji

Ależ cacuszko , dzięki Zbysiu. Jak już go kupię to wrzucę zdjęcie i pokażesz mi Zbysiu tak niemal paluchem, łopatologicznie, które to mam wyciąć, bo wiesz... Żebym mu większej krzywdy niż pożytku nie zrobiła .
Typografia ogrodu 15:40, 28 wrz 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Ha mnie to nikt nie przebije,ja za kratami

Kiedy masz dzien wizyt moze odwiedzimy w niedoli.
Typografia ogrodu 15:40, 28 wrz 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
Ależ fajnie się Was ogląda We Wrocławiu mam być na ten weekend - o coż teraz był weekend mojego eM - kolumny sprawdzaliśmy
Kurcze Aśka wyglądasz super- trochę inaczej sobie Ciebie wyobrażałam - taką kokietkę sobie wyobraziłam - a tutaj kopia mojej przyjaciółki (ona wiecznie tez jak wraca od fryzjera to mnie zaskakuje i od dłużeszgo czasu macie podobne fryzury).
Co do pogody to u nas też dziś super pogoda - widok z mojego okna - zaraz usunę specjalnie nie obcięłam ramy okna i siedź tu babo w pracy (dziś do 17:30 bo rano u lekarza z dzieciakiem byłam)

Ja kokietka?kobieta od taczki i betonu? Przecie wiadomo ze ja to chyba wiecej testosteronu niz standardowa kobieta mam ciesze sie ze i u Was niebo piekne choc deszczu u nas nie bylo od... hoho
Kosolkowa Pasja 15:37, 28 wrz 2015

Do góry
Olu zawsze na roze do Ciebie przychodze a co to na tyłach to rozowe ?

Pieknieje Ci Twoja kraina ,)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies