A czy po skoszeniu powinnam zasilić trawe nawozem? Jeżeli tak to jakim? Zakupiłam ekologiczny humus w płynie, ale nie wiem czy to dobry pomysł żeby go użyć.
Chodził po ogrodzie, nagrywał filmiki, fotografował, dużo rozmawialiśmy...
Miła wizyta i co bardzo zaskoczyło - moc prezentów otrzymałam. Bardzo przydatnych w ogrodzie.
Przedwczoraj czyli w sobotę po południu było u nas oberwanie chmury i burza z gradem. Pracowałam w szklarni, aż się bałam, ale wyjść nie dało się..wokół jezioro, rabaty pod wodą. Ale na szczęście działa drenaż i woda szybko odpłynęła...Do jeziorka porobiły się wodospady...wyrwało doły, wyrwy...siła wody ogromna...
Prawy dolny róg to jastrzębiec kosmaczek, występuje na bardzo suchych stanowiskach. Z lewej widzę też rozchodniki...Czy tam jest sucho? Tyle opadów a trawnik wygląda jakby miał za chwilę uschnąć.
Opryskaj wszystko CHwastoxem na chwasty dwuliścienne, potem posyp nawóz na trawnik i zacznij go podlewać.
No chyba że jest spalony i ten wygląd wynika z tego że został zbytnio nawożony, ale raczej tego nie podejrzewam..napisz o tym bo ja tego nie wiem?
Raczej tylko żywopłotowe np tuje Smaragd (mają drobny system korzeniowy) , bo normalne drzewa wrosną w rurę i zniszczą jej skuteczność i funkcję jaką ma wykonywać rura.
Drzewo rośnie w donicy !!!! byłaś na urlopie...ile czasu???? i być może po prostu miał za mało wody. Podlej obficie, jeśli liście uschną, obetnij je a w ich miejsce wyrosną nowe, a jak uschnie cała gałązka to też obetnij. Ale jeszcze nie teraz. Na razie same liście jeśli po podlaniu nie odzyskają turgoru.