Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:08, 24 wrz 2015

Do góry
No i jeszcze moje jak na razie solitery w dolnej części działki: dwa Klony i do towarzystwa Buk Dawyck Purple
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:06, 24 wrz 2015

Do góry
I już posadzone Zapomniałam zrobić zdjęcie jeżówkom, rosną z rozplenicą, bordowym berberysem i rozchodnikami - klasyka gatunku Jak zakwitną w przyszłym roku będzie pięknie.

Zaczęłam zmieniać rabatę pod domem, to ta z różami - biedaczkami, które się od upału rozchorowały. Będzie tu rewolucja, stawiam na zimozielone z małą ilością róż (może dwa,trzy krzaczki)i trawy, dużo traw Na zdjęciu na razie fragment rabaty, reszty nie pokażę bo strach. Żurawki od Joasi z przodu - 5 sadzoneczek udało mi się zrobić

Grembosiowo 22:05, 24 wrz 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Pokażesz Grembosiu rabatę z rozchodnikami z dalszej perspektywy?

Mam tylko takie ujęcia:

Malkul- przy brzegu to oczywiście lawenda
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:04, 24 wrz 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
teraz tak maja i brązowieją niektóre

Szukam tego kosza I nie widzę...
Za to wjazd z tą czerwienią nie wanilek prezentuje się cudnie
W temacie identyfikacji hortek nie pomogę, bo nie posiadam żadnej z wymienionych sztuk. Ale skoro Waldek wyraził swoje zdanie, to tak pewnie będzie jak mówi

Widzę, że wrzosowo się u Ciebie robi. Planujesz wrzosy jeszcze na rabatach, czy tylko doniczkowe nasadzenia?
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:59, 24 wrz 2015

Do góry
Prace za garażem szczęśliwie zakończone przed deszczem
Siatka rozłożona, ziemia wyrównana, ekobordy założone, kora wysypana i trawa posiana

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:59, 24 wrz 2015

Do góry

Pozdrawiam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:59, 24 wrz 2015

Do góry
A teraz ..... dary od Joasi Asiu, wieeeeeeeeeeeeeeeeelkie dzięki Roślinki cudne, stipa mnie rozłożyła na łopatki, zakochałam się niej od pierwszego wejrzenia, zresztą nie tylko ja, jak zobaczycie na zdjęciach. Żurawki trochę przywiędły, ale to zdrowe sadzonki, mam nadzieję, że dadzą radę. Jeżówki i tojeść - śliczne zdrowe listki, nawet dżdżowniczkę znalazłam Wszystko już posadzone w dobrą ziemię, niech rośnie

Nasionka stipy
Stipa i jeżówki
Żurawki
To moje
Ogródek Iwony 21:56, 24 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ależ świeci ten miskant na rabacie Na tle zielonego świetnie się prezentuje
Widzę, że przesadzane pod płot miskanty dobrze się mają. Ja swoje w końcu też przsadziłam, trochę się o nie bałam, ale myślę, że też będzie ok.

Już to pisałam, ale powtórzę - wcale u Ciebie jesieni nie widać Te hortensje...

A, i pozytywnego rozwiązania spraw wszelakich życzę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:56, 24 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Gocha, a te krawężniki to kładliście sami? Zaprawą obklejane są po bokach?
Lawendowy zawrót głowy 21:42, 24 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
zaczełam robic go w nocy ....nie wiem kiedy skoncze bo cos dzis niewyspana jestem ))

Śliczny kupiłam w tym roku mamie taką rajską jabłonkę, i nawet kilka jabłuszek jest już
no i gratuluję kolejnej seteczki
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:35, 24 wrz 2015

Do góry
Egzotycznie, jesienne chwile w ogrodzie Dobranoc

W kamiennym kręgu od początku 21:31, 24 wrz 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Mój najnowszy nabytek, żurawka "Forever Purple".....szkoda, że była tylko jedna sztuka....niespotykany kolor lisci

super kolorek taki fiolecik odbija
Ranczo Edy 21:22, 24 wrz 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale poszalałaś z kwieciem. Jakby wcale zmiany pory roku nie było. Może będzie ciepła jesień? Bo moje winogrona jeszcze zielone. I z miesiąc co najmniej plusów potrzebują. Róże u mnie też szaleją. Nadrabiają miesięczną
sierpniową przerwę.

Śliczna twoja cytrynka Tak ciepła jeszcze by się przydało i deszczu a za to noce już zimne som moja żółta się ociąga w tamten sezon dała czadu to teraz odpoczywa Poszalałam bo doszło mi niespodziewanie sosnowo
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:22, 24 wrz 2015

Do góry
Dziękuję za każdy głos Nie dziękuję każdemu z osobna, bo znów stronek natłukę I będą pretensje
I kwiatuszek w podziękowaniu.. że te róże tak beznadziejnie traktowane przeze mnie tak mnie zachwycają.. aż mi głupio wobec nich. Ja je chyba 2 miesiące trzymałam w warzywniku przysypane łopatą ziemi.. posadziłam i miałam obiekcje czy wogle przeżyją... Jedną przesadziłam dodatkowo w maju!!! Zwiędła, wyglądało, że zamordowałam.. ona też kwitnie tylko jest dużo mniejsza.

Za rok jak przeżyją zimę to będą moje ulubienice.. chyba, ze sie zemszczą na mnie za ten rok
W zielonej aptece 21:21, 24 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Filomeno zaznaczam sobie Twój watek, żeby już mi nie uciekła. Niesamowicie mi się u Ciebie podoba, bo też masz takiego trochę "poczochrańca" . Dla mnie moda, czy to ogrodowa, czy to jakakolwiek inna nie ma żadnego znaczenia. Albo się w czymś czuję dobrze, albo nie i żadna moda pierwszych skrzypiec u mnie grać nie będzie . Pięknie masz, muszę to powtórzyć bo jestem pod ogromnym wrażeniem. Wspaniały, tajemniczy klimat. Czyli tak jak lubię .

A ja właśnie podziwiam Twój kamienny placyk

to coś jeszcze w "naszych poczochranych" klimatach:

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:17, 24 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie wiem na co głosowałam ale oddałam głosa

Dzięki wielkie Za głos i że zajrzałaś

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:16, 24 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)

A wyobraż sobie, że ich nie podlewam. W te upały gdzie codziennie cały ogród był podlewany, Ice Dancy może trzy razy polałam wodą przez trzy miesiące.

Zimą prowadziłyśmy z Olą i Wieloszką dyskusję nt. ID. Ola na swojej glinie też nie podlewa i rosną świetnie a u Wieloszki nie mogły się pozbierać i cały czas jakiś wypadał mimo podlewania.
Myślę, że co do niektórych traw ciężko określić stanowisko. Mam podobną przygodę z carex Silver Sceptre- niby wszędzie piszą, że cień albo półcień a u mnie na słońcu ładniejsze niż te co w półcieniu...

Latem nie ma problemu, ale po normalnych zimach te na słońcu były brzydkie, a te w cieniu były ładne. Zimowe słoneczko je chyba niszczyło i wszystkie końcówki były do niczego, kępa nadawała się cała do ucięcia przy ziemi.
Foty beznadziejne ale brzydkiego nigdy nie fotografowałam, musiałam z jakiś ogólnych wykadrować.. ostatnie 3 zimy były łagodne.. ale te wcześniejsze były normalne..
2010 rok

2011 rok

A to w lekkim cieniu 2011

I przesadziłam do Cienia.. zima 2011/2012 była najgorsza i miały się dobrze, ale w półcieniu i cieniu.

Ja i mój ogródek, a może ogród 21:00, 24 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Piękna kolekcja wrzosów....życzę, żeby przetrwały chociaż dwa sezony.....moje niestety mnie nie lubią
Pozdrawiam
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:57, 24 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Milky Way owocuje

Urodzaj u Ciebie nieziemski !
Lawendowy zawrót głowy 20:52, 24 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Piękny kurdeeee!!! Siem napaczeć nie mogie noooo!
Też mam takie podkłady wiankowe
Chyba się wezmę w końcu i zrobię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies