Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 17:19, 10 paź 2015

W końcu wsadziłam wszystkie cebule mój sezon cebulowy zakończony dodatkowo już zlikwidowałam dynie, niestety mróz zniszczył jej liście, w wolne miejsce porozsadzałam jeżówki. Susza niestety dobiła rośliny, musiałam usunąć brązowe kwiaty Vanilek i przyciąć szałwie bo uschły. Jestem dobrej myśli bo zauważyłam nowe małe jej sadzonki. Udało mi się trochę zebrać nasionek tytoniu ozdobnego, w przyszłym roku muszę go jednak czymś podsadzić bo się pokłada. Teraz pierwszą rolę grają szarłat, liście hortensji i rozchodnik
Jana 17:45, 10 paź 2015

W przyszłym roku zasieję też kosmos. Rozsadzę też MG, w tym roku jeszcze zakwitł. Czekam też na nasionka nasturcji, którą lubię
Jana 17:49, 10 paź 2015

Kupiłam hortensję hays starburst, sadzonka marna ale była w korzystnej cenie i liczę na to, że mi odbije. Ma ciekawe kwiaty. Nie wiem czy ją obciąć teraz czy na wiosnę i na jakiej wysokości by się rozrosła. Już ją dziś wsadziłam. Miałam pomocnika
bozga 18:12, 10 paź 2015

Cięcie zostaw na wiosnę, bardzo niziutko. Szybko się rozrasta ale jest to jedna z niższych hortensji. Pozdrawiam cieplutko
Jana 18:29, 10 paź 2015

bozga napisał(a)
Cięcie zostaw na wiosnę, bardzo niziutko. Szybko się rozrasta ale jest to jedna z niższych hortensji. Pozdrawiam cieplutko
dziękuję za pomoc
Mixtoorka 22:33, 10 paź 2015

Witam, dziękuję za odwiedziny Maluśkiewicza. Posadzę krokusy w trawnik, tak jak wstępnie planowałam. Masz cudowną kicie nowa hortensja bardzo ciekawa. W przyszłym roku pewnie się pokaże w pełnej krasie.
Jana 22:52, 10 paź 2015

Mixtoorka napisał(a)
Witam, dziękuję za odwiedziny Maluśkiewicza. Posadzę krokusy w trawnik, tak jak wstępnie planowałam. Masz cudowną kicie nowa hortensja bardzo ciekawa. W przyszłym roku pewnie się pokaże w pełnej krasie.
myślę, że nie będziesz żałować, jeśli stwierdzisz po jakimś czasie, że lepiej im będzie na rabacie zawsze możesz je przenieść ja moje kolejny raz posadziłam w trawie, pozdrawiam
olga80 10:33, 11 paź 2015

ładny zadbany ogród miło pospacerować, taras cudo bardzo mi się podoba
watek zaznaczam i bede zaglądać
07_Rene 11:04, 11 paź 2015

Bardzo ciekawa hortensja
U mnie kwiatostany też suche, ale nie ścinam ich na zimę.
Cebule dopiero przede mną. Ciekawe czy dam radę, bo strasznie zimno się zrobiło...
Jana 17:55, 11 paź 2015

olga80 napisał(a)
ładny zadbany ogród miło pospacerować, taras cudo bardzo mi się podoba
watek zaznaczam i bede zaglądać
serdecznie pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi