Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Moja codzienność - ogród Oli 17:29, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

oczywiście na razie to odległe plany. Jasiek będzie miał w listopadzie dopiero 5 lat więc potrzebuje bujawek chociaz zawsze można zrobic bujawkę nad taflą wody

szybko zleci i plac zabaw będziesz rozbierać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:57, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
benex niestety... w tamtym roku pomylili mi cebule, zamiast bladoróżowych angelique dostałam takie same tylko wsciekle różowe, zobaczymy co mi zakwitnie w tym roku Niby renomowany dystrybutor....

Melduję, że moje białe tulipany też z B...x są żółte, no kremowe powiedzmy.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:42, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
moja teoria o tulipanach pełnych to jednoroczność, czyli w kolejnym roku bez względu na to czy wykopujesz czy zostają w ziemi, większość nie zakwita powtórnie

Zgadzam sie w 100%. Kilka razy już sadziłam pełne i ładne są w pierwszym roku jak kwitną, potem to tylko same liście
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:26, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
moja teoria o tulipanach pełnych to jednoroczność, czyli w kolejnym roku bez względu na to czy wykopujesz czy zostają w ziemi, większość nie zakwita powtórnie

Ja wykopałam prawie wszystko w zeszłym roku bo miałam zmianę koncepcji.
Czekałam grzecznie, aż zaschną liście, później przed sadzeniem przeglądałam cebule i tylko te najładniejsze rokujące sadziłam, reszta na kompost. Szczególnie Angelique miał milion małych cebul. Te co posadziłam prawie wszystkie będą kwitły.

Moja metoda, tam gdzie liście innych roślin nie zasłaniają usychających tulipów sadzę w koszykach. Jak tylko przekwitną koszyki razem z ziemią wyciągam i stawiam w cieniu i tam sobie spokojnie nabierają sił.

Moja codzienność - ogród Oli 11:09, 20 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Hmmm... ale to przecież Ty rządzisz w ogrodzie
Można zasugerować rodzinie, co ma się im podobać w tym miejscu, hihihi

oczywiście na razie to odległe plany. Jasiek będzie miał w listopadzie dopiero 5 lat więc potrzebuje bujawek chociaz zawsze można zrobic bujawkę nad taflą wody
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:05, 20 kwi 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Przepraszam wyrwałam się z kontekstu jak brzmi teoria o tulipanach?
Moja codzienność - ogród Oli 11:04, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
oj na to miejsce jest już sporo pomysłów od basenu po saunę

Hmmm... ale to przecież Ty rządzisz w ogrodzie
Można zasugerować rodzinie, co ma się im podobać w tym miejscu, hihihi
Moja codzienność - ogród Oli 10:59, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

a może staw kąpielowy
Moja codzienność - ogród Oli 10:58, 20 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ana, rób już plan na oczko, bo plac zabaw za jakiś czas nie będzie potrzebny, pewnie szybciej niż myślisz Moim chłopakom znudził się po 3 latach i od roku już go nie ma
Moja codzienność - ogród Oli 10:56, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
musiałabym plac zabaw dzieciom ukraść

Ana, rób już plan na oczko, bo plac zabaw za jakiś czas nie będzie potrzebny, pewnie szybciej niż myślisz Moim chłopakom znudził się po 3 latach i od roku już go nie ma
Moja codzienność - ogród Oli 10:46, 20 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Nawet najmniejsze to fajna sprawa kiedyś myślałaś o ściance wodnej ale nie pamiętam na czym stanęło ?

Zobacz prawie jak u Ciebie pod brzozami
https://www.pinterest.com/pin/551550285591862870/

Donice zrobione ze stali corten
musiałabym plac zabaw dzieciom ukraść
Moja codzienność - ogród Oli 10:07, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja siedzę i płaczę... jak ja bym chciała mieć miejsce by zrobić sobie takie oczko... no mogło by być nawet ciut mniejsze...
Te donice to z czego zrobiliście?

Nawet najmniejsze to fajna sprawa kiedyś myślałaś o ściance wodnej ale nie pamiętam na czym stanęło ?

Zobacz prawie jak u Ciebie pod brzozami
https://www.pinterest.com/pin/551550285591862870/

Donice zrobione ze stali corten
Moja codzienność - ogród Oli 10:00, 20 kwi 2015

Do góry
a ja siedzę i płaczę... jak ja bym chciała mieć miejsce by zrobić sobie takie oczko... no mogło by być nawet ciut mniejsze...
Te donice to z czego zrobiliście?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:13, 20 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Na B to kto?? Biedra czy Benex?

20 stron w 2 dni.... prawie godzinę czytałam tylko u Ciebie.. kawa wypita, śniadanie zjedzone.

Yellow też bym chyba już nie posadziła.. za krótko kwitnie. Ale jest to jest.

Szare donice z magnolią w tle fajny widok. Wszystkie fajne

Werbena najlepiej wygląda w grupie.. nie wiem gdzie znajdę miejsce na grupę, ale wyciepuję pojedyncze egzemplarze tu i tam.

Buziak. U mnie nadal zimno, mokro i brzydko... jedna zaleta, nie żal siedzie przed kompem.
benex niestety... w tamtym roku pomylili mi cebule, zamiast bladoróżowych angelique dostałam takie same tylko wsciekle różowe, zobaczymy co mi zakwitnie w tym roku Niby renomowany dystrybutor....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:11, 20 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

nawet mi nie mówcie, czekam na angeliki od nich.. na razie w pąkach. Jak będą zwykłe i czerwone, to się załamię :/
moje ubiegłoroczne 'angelique' nie były aż taka porażką bo jednak okazały sie różowe tylko wściekle różowe zamiast blado różowych
za to widzę, że w tym roku jest w tym miejscu dużo liści mało pąków. czyli moja teoria z pełnymi już drugi rok z rzędu się potwierdza
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:53, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
też obstawiam B po ubiegłorocznych Angelique

nawet mi nie mówcie, czekam na angeliki od nich.. na razie w pąkach. Jak będą zwykłe i czerwone, to się załamię :/
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:03, 19 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

niestety nie moge znależc zamowienia... Ciekawe jakie jeszcze czekają mnie niespodzianki. Za rok będe w ziemi zostawiać etykiety, jakby co to bedę reklamować.....
Ciekawe czy zdjęcia pokazałas?
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 21:48, 19 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

i chyba właśnie w ogrodach tu jest 'pies pogrzebany' powinien podobać się nam... nie widzę nic złego gdy ktoś skopiuje czy też zainspiruje się tym co zrobiłam, przecież to powinien być powód do dumy... zupełnie m nie przeszkadza że kilka/naście/dziesiąt osób skopiowało moje vanilki z rozchodnikiem. Miło mi że gdzieś , komuś coś się mojego spodobało i nawet gdyby połowa mojej wsi tak by miała nie miałabym nikomu tego za złe...

Bo duet vanilek z rozchodnikiem jest bardzo udany...
A podsumowując temat ogrodów: róbmy tak, by się w nich czuć dobrze

Czy ktoś byłby tak dobry i podpowiedział mi czy na tej mojej rabacie z vanilkami mogę wsadzić z przodu przed hortkami trzy kulki danica, a przed nimi żurawki marmalade? będzie to miało ręce i nogi czy nie bardzo? rysunek rabaty wstawiałam gdzieś wyżej...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:46, 19 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Pierwszy raz wyrzuciłam wszytskie opakowania... Eh ta Janina. Wiem że sie na cos w niej obok exotic Emparor skusiłam, ale na co?? A może to miały być Queen of Night.....? Bo ich w Janinie tak samo jak EE po 100 szt kupiłam...

Gdybym wiedziała to bym je z żółtymi posadziła... Byłoby pieknie... Ale ja bardziej B...x podejrzewam bo duzo od nich kupowałam....
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:27, 19 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania czy te tulipki to tegoroczne? przepraszam ale nie nadrobię zaległości

Tegoroczne .. i te też tegoroczne.... i jedne z nielicznych które jakoś wyglądają na kolejny rok. Inne z 50 szt.. naliczyłam 8-9.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies