Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

ana_art 09:13, 20 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Na B to kto?? Biedra czy Benex?

20 stron w 2 dni.... prawie godzinę czytałam tylko u Ciebie.. kawa wypita, śniadanie zjedzone.

Yellow też bym chyba już nie posadziła.. za krótko kwitnie. Ale jest to jest.

Szare donice z magnolią w tle fajny widok. Wszystkie fajne

Werbena najlepiej wygląda w grupie.. nie wiem gdzie znajdę miejsce na grupę, ale wyciepuję pojedyncze egzemplarze tu i tam.

Buziak. U mnie nadal zimno, mokro i brzydko... jedna zaleta, nie żal siedzie przed kompem.
benex niestety... w tamtym roku pomylili mi cebule, zamiast bladoróżowych angelique dostałam takie same tylko wsciekle różowe, zobaczymy co mi zakwitnie w tym roku Niby renomowany dystrybutor....
MAD 09:18, 20 kwi 2015

Nadrobione przy porannej kawie. Oczy nacieszyłam widokiem pięknych szarych donic, pięknycm zachodem słońca i pączkującym wszystkim. Gdzie by nie spojrzeć coś śię dzieje.
iwonadm 10:13, 20 kwi 2015

Przepraszam wyrwałam się z kontekstu jak brzmi teoria o tulipanach?
Wieloszka 10:32, 20 kwi 2015

Dzięki za pocieszające info o montanach Czekam zatem na ich bujność uważając na razie, żeby nie pomylić ich z chwastami i nie wyrwać
Zachwycam się magnoliami nieustannie A masz jakieś pomysły na donice tarasowe? bo czytam, że będziesz zmieniać niebawem. Nie wiem, czy znów iść w tym roku w surfinie...?
Robiłaś już zabieg? Ja zrobiłam liściaste, w tym tygodniu iglaste, a i tak zabrakło mi środków. Gdybyś potrzebowała - daj znać.
kamasja 11:00, 20 kwi 2015

Jak ja Wam zazdroszczę tej wiosny u nas zimnica straszna. Najpiękniejsze magnolie są u mnie w pracy, niestety zdjęcie nie oddaje uroku. W ubiegłym roku moje dziecko zerwało kwiat(niby przypadkiem) nie mogłyśmy zmieścić w obie dłonie. Kocham i podziwiam je od dawna, u mnie niestety nie ma miejsca pozdrawiam słoneczny Wrocek.
ana_art 11:05, 20 kwi 2015

iwonadm napisał(a)
Przepraszam wyrwałam się z kontekstu jak brzmi teoria o tulipanach?
moja teoria o tulipanach pełnych to jednoroczność, czyli w kolejnym roku bez względu na to czy wykopujesz czy zostają w ziemi, większość nie zakwita powtórnie
ZielonaAnia75 11:30, 20 kwi 2015

Marzenko, nie było mnie chwilkę a tu tyle stron naprodukowane! Przebrnęłam przez wszystkie i znów zachwyt mnie ogarnął...
Za każdym razem, jak wspominam mężowi o Twoim ogrodzie, to znakiem rozpoznawczym w opisie ogrodu są latające meble ogrodowe - M od razu wie, o jakim ogrodzie mowa (bo ja Go tak zamęczam opowieściami o tych pięknych ogrodach, a On udaje, że słucha, ale nie ważne... ja mogę wygadać się do woli - ciekawe jednak, jak długo będzie jeszcze to znosił, bo sezon dopiero się zaczyna...;-
tusiawka 12:26, 20 kwi 2015

ana_art napisał(a)
moja teoria o tulipanach pełnych to jednoroczność, czyli w kolejnym roku bez względu na to czy wykopujesz czy zostają w ziemi, większość nie zakwita powtórnie

Ja wykopałam prawie wszystko w zeszłym roku bo miałam zmianę koncepcji.
Czekałam grzecznie, aż zaschną liście, później przed sadzeniem przeglądałam cebule i tylko te najładniejsze rokujące sadziłam, reszta na kompost. Szczególnie Angelique miał milion małych cebul. Te co posadziłam prawie wszystkie będą kwitły.

Moja metoda, tam gdzie liście innych roślin nie zasłaniają usychających tulipów sadzę w koszykach. Jak tylko przekwitną koszyki razem z ziemią wyciągam i stawiam w cieniu i tam sobie spokojnie nabierają sił.

popcorn 12:39, 20 kwi 2015

buu buu.. Ana Twoje prawie angeliki to jeszcze nie jest porazka, licze na angeliki lub wsciekle jak Twoje, chociaz. W tym roku mialam miec 30 psizebow, a mam jakies puszkinie czy cus, masakra:/
iwka 12:42, 20 kwi 2015

ana_art napisał(a)

Zgadzam sie w 100%. Kilka razy już sadziłam pełne i ładne są w pierwszym roku jak kwitną, potem to tylko same liście