Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Gabriela 22:17, 19 kwi 2015

Niesamowicie bujny i barwny jest Twój ogród, nawet teraz, gdy w większośći ogrodów jest jeszcze buro i szaro. Kolorki jak w Paryżu.
katiaxx 22:56, 19 kwi 2015

wrzuć Marzenko proszę w wolnej chwili fotkę z profilami, jestem ciekawa czy zaginałaś bo myślałam żeby cześć wyłożyć na trawę, można by przejechać wtedy wygodnie kosiarka tylko nie wiem na ile to będzie widoczne
tusiawka 22:57, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

niestety nie moge znależc zamowienia... Ciekawe jakie jeszcze czekają mnie niespodzianki. Za rok będe w ziemi zostawiać etykiety, jakby co to bedę reklamować.....
Ciekawe czy zdjęcia pokazałas?

A ja właśnie reklamuję u nich żurawki, bo zupełnie inne wyszły i z czosnnkami nadal nie załatwione, ciągle mówili, że już wysyłają. Angelique też kupowałam, zobaczę jakie będą, bo zaraz obok sądziłam te z poprzedniego roku.

Dzięki za trawki .
Iwon 22:59, 19 kwi 2015

Dzięki za szybka odpowiedź, to teraz muszę trochę poczytać o tych deskach co napisałaś bo ja zielona jeszcze w tym temacie. A nie wiesz czy ktoś z ogrodowiska ma te deski kompozytowe? Może Syla?
Mysza 23:04, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Magnolia lubi słoneczna ale osłoniętą od wiatrów rabate. U mnie na palącym słońcu dobrze sobie radza dlatego że mam wilgotną glebe. Ale najważnijesze jest osłonięcie jej od silnych wiatrow. Napisz jaki to półcien, tzn od ktorej godz, zaczyna świecić tam słońce.

Marzenko jeśli mogłaby być w półcieniu to byłaby ładnie osłonięta
Z boku domu miałaby słońce od rana tak do 14.To jest połuniowo- wschodnia strona. Myślisz, że byłoby ok?
Dziękuję, że znalazłaś chwilkę na odpowiedź
Pamajo 23:44, 19 kwi 2015

Z żalem schodzę z ogrodzenia ale jeszcze chwila i dostanę odcisków na mojej szanownej
Twój ogród zachwyca cały rok. Nie mogę się już doczekać u Ciebie maja i czerwca ale wtedy trzeba chyba będzie rezerwować miejsce na płocie
Pozdrawiam
Kanutka 08:52, 20 kwi 2015

Namawiasz wszystkich do posiadania magnolii w swoim ogrodzie, więc i mnie też namówiłaś. Zakupiłam sobie Magnolię Blach Tulip, teraz tylko miejsce dla niej znaleźć odpowiednie. U nas z każdej strony wieje, więc chyba trzeba będzie jej jakieś osłony od wiatru wykminić
popcorn 08:53, 20 kwi 2015

ana_art napisał(a)
też obstawiam B po ubiegłorocznych Angelique

nawet mi nie mówcie, czekam na angeliki od nich.. na razie w pąkach. Jak będą zwykłe i czerwone, to się załamię :/
Mala_Mi 08:59, 20 kwi 2015

Na B to kto?? Biedra czy Benex?

20 stron w 2 dni.... prawie godzinę czytałam tylko u Ciebie.. kawa wypita, śniadanie zjedzone.

Yellow też bym chyba już nie posadziła.. za krótko kwitnie. Ale jest to jest.

Szare donice z magnolią w tle fajny widok. Wszystkie fajne

Werbena najlepiej wygląda w grupie.. nie wiem gdzie znajdę miejsce na grupę, ale wyciepuję pojedyncze egzemplarze tu i tam.

Buziak. U mnie nadal zimno, mokro i brzydko... jedna zaleta, nie żal siedzie przed kompem.
ana_art 09:11, 20 kwi 2015

popcorn napisał(a)

nawet mi nie mówcie, czekam na angeliki od nich.. na razie w pąkach. Jak będą zwykłe i czerwone, to się załamię :/
moje ubiegłoroczne 'angelique' nie były aż taka porażką bo jednak okazały sie różowe tylko wściekle różowe zamiast blado różowych
za to widzę, że w tym roku jest w tym miejscu dużo liści mało pąków. czyli moja teoria z pełnymi już drugi rok z rzędu się potwierdza