Beta potwierdzam zanim rośliny zadarnią rabatkę tylko kora pomaga i reczne wyrywanie. Bo jak coś posadzisz to już roundapa nie ryzykuj
tak, tak wiem, mam jedną jedyna rabatę (narazie) i mam na niej korę a pod spodem - aż się boję pisać -agrowłukninę, tak tu krytykowaną- rabata jest wąska, wzdłuż siatki i rosną tam tylko tuje
Dziewczyny, a jak gruba warstwqa tej kory powinna byc żeby na jakiś czas powstrzymać to cholerstwo?
Jak masz dużo tego cholerstwa to agrowłóknina je czasowo zatrzymuje lub nasyp nawet 10 cm kory chwasty nie mają szans. Bo 2-3 cm warstwa tylko troche ogranicza a dopiero 5-10 cm daje efekt.
Ja swoją agro stopniowo zdejmowałam, tzn ręcznie chwasty wyrywalam i sypałam korę ale przy ogrodzeniu z zachwaszonym polem nadal trzymam agro ale tej wiosny zakończę walkę z chwaściorami i agro
Ania, Boćku - macie działki w sam raz wielkościowo dla zapracowanych. Jedyne co, to te niezagospodarowane dookoła. Bezpieczniej byłoby je kupić, właśnie po to, żeby uniknąć przykrego, uciążliwego sąsiedztwa...
Aga moim marzeniem jest wygrać w totka i kupić te 12 ha obok.... Ale potrzebuję ok 24 mln zl.....
I potem las bym sobie posadziła za plotem i dla koleżanek z ogrodowiska plantację bukszpanów i cisów Fajne marzenia?
Marzenka, to chyba 12ha samych działek budowalnych za taką kwotę? No, w Kiełczowie droga ziemia, ale była jeszcze droższa - po 350zł/mkw ! Trzeba było szukać działki koło mnie - ceny ponad połowę niższe (od obecnych) . A marzenia masz fajne - ale mi by się nie chciało zakładać żadnej plantacji, gdybym wygrała 24 bańki
A ja bym założyłą plantację, wszystkie byście mnie wtedy odwiedzały
Tak te obok działki chcieli przekwałifikowac na budowlane ale plan zagospodarowania "zamrozili" i nie można chwilowo rolnych na budowlane przekwalifikować
Ja koniecznie chcialam w Kiełczowie, bo tu mieszkam już 10 rok i łatwiej sie budowę nadzoruje jak można spacerkiem dojść ze starego domu
nie, bo ja lustra nie mam hmmmm dlaczego? pewnie dlatego że sie nie zmieścilo na tym moim skrawku , ale zastanawiałam się na szklanej ścianie , obserwuje taką w hotelu na Litwie, ale Danusia mi szklaną odradziła...
A dlaczego odradziła? Bo mi już jakiś typ podali ale boję sie że nie będzie trwałe a koszt spory 700 zl za m2
Dziewczyny w Niemczech tego typu rozwiązania jak żagiel są bardzo stylowe ja chętnie sie pisze na taki biały tylko djacie znać czy jakość dobra.
Madzia chętnie sie podłączę pod zamówienie.
Pelno fotek w niemieckojęzycznych czasopismach jest tych żagli przy nowoczesnych domach. Chyba coś takiego było w ubieglym roku w Jysku ale nie obejrzałam, czasu zabrakło...
Dziewczyny w Niemczech tego typu rozwiązania jak żagiel są bardzo stylowe ja chętnie sie pisze na taki biały tylko djacie znać czy jakość dobra.
Madzia chętnie sie podłączę pod zamówienie.
Ania, Boćku - macie działki w sam raz wielkościowo dla zapracowanych. Jedyne co, to te niezagospodarowane dookoła. Bezpieczniej byłoby je kupić, właśnie po to, żeby uniknąć przykrego, uciążliwego sąsiedztwa...
Aga moim marzeniem jest wygrać w totka i kupić te 12 ha obok.... Ale potrzebuję ok 24 mln zl.....
I potem las bym sobie posadziła za plotem i dla koleżanek z ogrodowiska plantację bukszpanów i cisów Fajne marzenia?
no jak to którego????? sama napisalaś wymurowali KAWAŁEK ściany wodnej
Ojej to zmęczenie materii po 12 godz. pracy
Nie ma fotki bo już był zmierzch jak przyjechalam, jeśli jutro uda mi się przed zmierzchem wrócić to zrobię fotkę
Aniu a czy Ty coś wieez nt rodzajów luster stosowanych przez Danusie w ogrodzie?
Bajsza a może w tym tkiw tajemnica. Ja po prostu wycinałam grube długie badyle a zostawiałam drobne , czy były krzywe? Czy ktoś tę teorię może zweryfikować? I podkreslam, że moja rosła od wschodniej strony ze słońcem minimum do 16.