Właśnie rozmawiałam ze Zbyszkiem, ze ten nasz ogród, to także twoja zasługa.
Inspirujesz mnie, twój ogród jest wzorem pięknych nasadzeń, a gdybyś nas nie obdarowała tyloma cudnymi trawami, żurawkami i innymi dobrami - jeszcze kilka lat trwałoby, zanim doszłabym do tego etapu w ogrodzie.
Dziękujemy ci oboje: Ja i Zbyszek
Nie jest tak bardzo symetrycznie. Po lewej stronie jest tuja, golden globe, trzmielina i rozplenica, a pomiędzy tują i golden globe jest lawenda.
Po prawej przy schodach jest golden globe, dziura, którą trzeba czymś zapełnić i na środku są hortensje. Przed hortensjami są trawki i dwie trzmieliny. To jeszcze do przemyślenia, posadzone na razie, bo już nie miałam pomysłu.
Szałwie są po stronie tarasu, której jeszcze nie ruszyłam.
U mnie dziś od rana robota szła pełną parą. Ściąganie darni, ustawianie roślin, przygotowywanie ziemi, w końcu sadzenie i jest! Pierwsza ogrodowiskowa rabata w moim ogrodzie Brakuje jeszcze kilku roślin (kulek na pniu, bukszpanów), za mało jest chyba sadzonek trawek, ale to specjalnie, zobaczymy, jak będą się prezentować na wiosnę (i czy przezimują!). Mimo wszystko jestem przeszczęśliwa i myślę, że to początek bardzo ładnej rabatki. I nawet różyczki zrobiły mi prezent i rozwijają pączki.
Kilka ujęć mojego ogrodu wieczorem niestety z tyłu ogrodu mam źle rozmieszczone lampy i zamiast dodawać ogrodowi i rabatą uroku to nawet go nie oświetlają ale na wiosnę wszystko zmienię i mam nadzieję że mój ogród troszkę się rozświetli wieczorową porą
No i najważniejszy mieszkaniec nocny domu po wieczornym spacerze - Mika