Pozwoliłam sobie zacytować dla przypomnienia zdjęcie
Ewciu a nie myślałaś żeby kształt placyka zrobić taki pół okrągły? I po obu stronach rabatki np. Kule bukszpanowe lub trawy jako obwódka i coś głównego nie wiem ile tam jest miejsca ale może zmieści się hortensja lub jakieś małe drzewko? Za placykiem jako plecy trawy jakieś miskanty żeby zasłonić te ogołocone od dołu cyprysiki?
Wybacz że takie gryzmoły ale robiłam na szybko
Witam,
szukam pomocy - tylko nie krzyczcie.
Mam obsadzone ogrodzenie 150 tujami (wysokość około 2,2m) w systemie 2 "ciemne" 1 "jasna" - tuje zostały posadzone około 8 lat temu - nigdy nie było z nimi żadnego problemu; na wszystkich jasnych zauważyłem takie coś jak na foto.
Jestem załamany bo jedna jasna już uschła prawie cała.
Dodatkowo na mniejszym trawniku ma posadzone takie małe (60cm wysokości), 2 już padły całkowicie - musiałem je usuną; a z nowymi zaczyna dziać się to samo!
Wczoraj obierałam m.in. winogron. Sporo nie do końca dojrzałych owoców zostawiłam na krzaczku, jeżeli nie zdążą dojrzeć będzie zimowa stołówka dla ptaków.
Piękny... Fajnie się mu liście przebarwiają, a czytałam że nie u wszystkich tak się dzieje
Według obliczeń wychodzi, że urósł ponad 1m w ciągu 2,5 roku. Jak dla mnie to całkiem sporo
Na moim też jest tylko oznaczenie łacińskie, że to ambrowiec balsamiczny, ale wydaje mi się, że do niektórych doniczek była w bita etykieta z bardziej szczegółowym opisem.
rzeczywiście widać średnio, szczególnie Chopina, ale i za to dziękuję
ta różowa (co to jest?) ma fajny kolor, tylko niepotrzebnie zwiesza łebki, Chopin stoi prosto dumnie i wyniośle i to mi się podoba, czy Chopin na pniu też taki wielki rośnie jak krzew czy raczej trzyma się w ryzach?
O dzięki, pracusiu.Pięknie tam zrobiliście koło grilla itp..Jestem pod wrażeniem
Jeszcze roślinki sa i oby jak najdłużej nas cieszyły kolorkami.
Przyjdzie przymrozek to wszystko wykosi
Noc- spokonja była.Ty pisałaś, a ja w łóżeczku się mościłam.Dzięki.
Dobrego dnia
na wiosnę jeszcze bardziej przytnę tego derenia- już mam pomysł jak, d
ołem sporo i bokami trochę,łącznie z górą